İYİ OYNARKEN KAYBETMEK

Kaybetmek bu kadar kolay olmamalıydı. Ancak bu da, futbolun doğasında olan bir netice, iyi oynarken kaybetmek gibi.

15 Nisan 2013 18:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaybetmek bu kadar kolay olmamalıydı. Ancak bu da, futbolun doğasında olan bir netice, iyi oynarken kaybetmek gibi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünde skorun Eskişehirspor adına 3-0 gibi net bir skorla bitmesi içten bile değildi. Birçok maçta olduğu gibi, bu günde iki topun direkten dönmesi ve kaleci Volkan’ın zamanında çıkışları, olası bir Kırmızı Şimşekler galibiyetini önlemiş oldu.
Eskişehirsporlu futbolcular, müsabakanın her karesinde güçlü rakibi Fenerbahçe’ye karşı, son derece etkili bir futbol oynaması, kimilerine göre rakibinin yorgunluğuna bağlanabilir. Fakat ben bu düşünceye hiç katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Kırmızı Şimşekli futbolcuların, bu tür tansiyonu yüksek maçları seven ve çok iyi motive olabilen bir ekip olduğunu biliyorum.
Bazen futbol adına bütün doğruları yapmış olsanız da, eğer azda olsa şans yanınızda değilse kazanımınız da o derecede zor olacaktır. İyi oynarken kaybetmek ise, insanın canını acıtıyor.
Takım olarak arzulu, istekli ve cesaretli bir oyunu stratejisini tercih eden Kırmızı Şimşekli futbolcular, hak etmedikleri bir skorla sahadan puansız ayrılmaları, 90 dakika sonunda, beklenilen netice olmamalıydı kanısındayım.
Fenerbahçeli oyuncuların, sert futboluna pirim tanır bir davranış sergileyen karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, Eskişehirsporlu futbolcuların, neredeyse nizami sayılacak temaslarına dahi düdük çaldı.
Anlayacağınız, hakemin adalet dağıtıcı düdüğü, forma rengine göre çalıyor.
Diego’nun, Eskişehirspor için vazgeçilmez futbolculardan biri olduğunu herkes bilir. Güvenilir olmak çok güzel bir duygu. Başta Teknik Direktör Ersun Yanal olmak üzere bütün Kırmızı Şimşekler camiası Diego’ya inanıp o giymiş olduğu formayı kendisine layık görüyorlar.
Umursamaz bir futbolcu olduğuna katiyen inanmadığım Diego’nun, bu sezon yapmış olduğu birçok hata Eskişehirspor’a pahalıya mal oldu. Bana göre ligin en iyi savunmacılarından bir olan Diego’nun alan ve adam markajını nerde, ne zaman ve nasıl yapması gerektiğine biraz dikkat etmelidir.
Eskişehirsporlu futbolcular, çarşamba günü kupa maçında, tekrar karşılaşacakları Fenerbahçe’yi yenip avantajlı bir skor elde edeceğine inanıyorum. Taraftarın hafta içi olmasına rağmen bu müsabakada, büyüklüğünü gösterip takımın en büyük moral ve motivasyon kaynağı olmalıdır.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi