İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE, SENLE BİRLİKTE

Eskişehirspor, sezon başında hedeflemiş olduğu ilk beş için, son şans olarak görmüş olduğu Beşiktaş karşılaşmasının önemi aslında,04-05-2013-cumartesi

6 Mayıs 2013 19:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, sezon başında hedeflemiş olduğu ilk beş için, son şans olarak görmüş olduğu Beşiktaş karşılaşmasının önemi aslında,04-05-2013-cumartesi günü oynanan maçlardan sonra, nerdeyse tamamen bitmişti demek çok daha doğru bir cümle oldu kanısındayım.
Peki, Eskişehirspor kazanmış olsaydı ne olurdu, sadece prestij ve federasyonun para ödülü olacaktı. Eskişehirspor ideal kadrosuyla bu müsabakaya çıkmış olsaydı kesinlikle 3 puanla ayrılan taraf olacaktı. Ama teknik heyetin çok daha önem arz eden kupa maçını da düşünerek, alacağı stratejik karar son derece önemliydi. Onun içinde, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın, Hürriyet, Veysel, Dede, Necati ve Servet’i dinlendirmesini doğru bir karar olarak görüyorum.
Kırmızı Şimşekler, eksik kadrosuyla çıktıkları Beşiktaş maçını kaybettiler. Aslında bu mağlubiyeti teknik yönden analiz etmek istemiyorum. İstemiyorum çünkü ne olursa olsun, o sıcak havada ter döken bütün futbolcular ellerinden geleni yaptılar.
Ancak bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Eskişehirsporlu futbolcular, 2012-2013 sezonunda, hücumsal anlamda kaçırılan gollere baktığımızda şansızlık ve beceriksizlik, Yenen gollerde ise savunmanın yapmış olduğu hatalarla negatif yönde başarılı olduklarını demek, yanlış bir saptama olmasa gerek.
Bu karşılaşmada da kaçan net gol pozisyonlarıyla birlikte, yapılan ciddi savunma hataları neticesin de yenen gollerle mağlubiyette kaçınılmaz oldu diyebilirim. Eskişehirspor için Avrupa’ya giden tek yol Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak. Alınan tedbirleri anlamak ta bizlere düşer. Bu gün Eskişehirspor kaybetti diye eleştirme günü değil sevgili okurlarım, bu gün gerçek Eskişehirsporluların destek verme gününüdür.
Türbindeki taraftarın en anlamlı ve en önemli sloganlarının başında şu gelmiyor mu ‘’Yenilsen de yensen de beraberiz senle, iyi günde kötü günde seninle birlikte’’o zaman bu sloganı haklı çıkarmakta siz taraftarlara düşmektedir. Her zaman olduğu gibi bu günde aşığı olduğunuz takımınızı destekleme zamanıdır. Evet, Es Es Sevdalıları, Anadolu’nu İstanbul hegemonyasına başkaldıran takımı olan Eskişehirspor’un, yeni bir destan yazmasına hep beraber ortak olalım.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi