İTÜ dünya üçüncüsü oldu

Serkan Açıkgöz yazdı

25 Şubat 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba arkadaşlar. Bu hafta da ülkemizdeki ve tüm dünyadaki teknolojik gelişmelerle sizlerleyim. İTÜ Çekirdek, dünyadaki lider üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezlerini karşılaştıran ve sıralayan uluslararası UBI Global endeksi tarafından Avrupa'nın en iyi 2'nci, dünyanın ise en iyi 3'üncü kuluçka merkezi seçildi. Türkiye’nin en önemli girişimcilik programlarından İTÜ Çekirdek, böylelikle önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.
 
Elektronik sigara daha sağlıklı değil
 
Bilim insanları, elektronik sigaralarda ölçümledikleri aşırı seviyedeki kimyasal maddelerin insan sağlığına zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Elektronik sigaralarda zehirli metal, kurşun ve krom bulunduğu saptandı. Araştırmacılar, zararlı seviyedeki kimyasalların elektronik sigaraların ısıtma bobinlerinden çıkan aerosollar nedeniyle meydana geldiği görüşünde. 56 elektronik sigara kullanıcısıyla gerçekleştirilen araştırmada, her bir kullanıcının cihazında bulunan kimyasalların seviyesi ölçüldü. Elektronik sigaralarda bulunan krom, nikel ve kadmiyum emisyonu geleneksel sigaralardan daha yüksek çıkarken; kurşun seviyesi ise sigaralarla eşit seviyelerde ölçüldü.
 
Biz televizyonu televizyon bizi izliyor
 
Yılmaz Erdoğan’ın meşhur filmi Vizontele’deki, “Zeki Müren de bizi görecek mi?” sahnesi gerçek mi oluyor. Görünen o ki, gelişen teknolojiler ışığında ‘Zeki Müren de bizi artık görebilecek’. ESET güvenlik uzmanları, hızla yaygınlaşan akıllı televizyonların ‘kullanıcıları izleyebileceğine’ dikkati çekiyor. Artık televizyonlarımız da akıllanmaya ve izleyicisini izleyebilme yeteneğine sahip olmaya başladı. Akıllı televizyonların mahremiyete yönelik etkileri konusundaki endişeler, kullanıcılar teknolojik yeniliklere bu denli büyük ilgi gösterdiği sürece de devam edeceğe benziyor.
 
Uçan taksi ayağınızı yerden kesecek
 
Uçan taksi modeli Vahana'nın test uçuşunun görüntüleri yayınladı. Yayınlanan görüntülerde, yumurtaya benzeyen silindirik bir kabin taşıyan, 4 kanadı ve 8 yatay pervanesi olan elektrikli araç, tam 53 saniye boyunca havada asılı kaldı ve ardından yere indi. Şirket yaptığı açıklamada, "elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) hava aracı" olarak adlandırılan araçların, büyük şehirlerin yoğun araç trafiğine karşı çatıdan çatıya transfer hizmeti sağlamayı amaçladığı belirtildi. Vahana'nın pek yüksek olmasa da belirli süre havada asılı kalabilmesi bu alanda kayda değer bir başarı olarak değerlendiriliyor.
 
Bu tuzağa dikkat!
 
Facebook kullanıcılarına kötü haber. Yeni bir Android casus yazılımı ortaya çıktı. Lübnanlı hackerlar sosyal medya platformu Facebook'ta sahte kadın hesapları açarak arkadaşlık isteği gönderiyor ve casus yazılım ile birlikte bütün bilgilerinizi ele geçiriyor. Avast antivirüs programı araştırmacıları ve Çek bilgi teknolojileri güvenliği araştırmacılarının bulduğu bu casus yazılım, kadın hesaplar üzerinden kullanıcıları ekliyor ve kullanıcıları dolandırmaya başlıyor. Casus yazılımı geliştiren grup, anonim kadın fotoğraflarından sahte hesaplar açıyor. Bu hesapları Facebook’tan arkadaş olarak kabul eden kişilerden, inanılmaz vurgun yaptılar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi