İstifa ederse meclis aritmetiği değişir!

Kongreler, kurultaylar hesap-kitap işidir… Matematik belirleyicidir. Delegesi çok olan seçimi kazanır. CHP İl kongresi içinde bu geçerli…

22 Eylül 2023 08:56
A
a
Sütiş Eskişehir

Kongreler, kurultaylar hesap-kitap işidir…
Matematik belirleyicidir. Delegesi çok olan seçimi kazanır. CHP İl kongresi içinde bu geçerli…
Odunpazarı ilçesinin delegesi Tepebaşı’ndan fazladır…
Bu nedenle Odunpazarı’nın desteklediği aday genelde il başkanı seçilir. CHP il  kongresine giderken Odunpazarı’nın il başkan adayı Figen Kahya…
Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi görevinde bulunan Kahya’nın aday olması bir başka hesap için önemli…



O da Büyükşehir Belediye Meclis aritmetiği! 
Büyükşehir Belediye Meclis’inde sandalye dağılımı şu şekilde:
CHP 23…
AK Parti 20…
DSP 2…
MHP 1…
Eğer, Kahya istifa ederse yerine gelecek kişi büyük olasılıkla AK Partili Meclis üyesi olacak! Bu durumda CHP’nin meclis üyesi sayısı 22’ye gerilerken AK Parti ve MHP’nin üye sayısı ise 22 olacak. Meclis’te tam bir eşitlik olacak. DSP’li üyeler kilit konuma gelecek! 
Tüm bu yazdıklarım elbette Figen Kahya’nın il başkanı olduktan sonra istifa etmesi durumunda geçerli! İstifa etmesi yasal zorunluluk mu bilmiyorum. Ancak, etik olarak istifa etmesi gerekir…
Nedeni ise son derece basit! Siyasi partilerde il başkanları belediye başkanlarının üzerindedir. Bu bakımdan hem il başkanı hem de meclis üyeliği yapmak pek doğru olmaz!

BIYIK ÖRNEK OLSUN!

Şehir dışından Eskişehir’e gelen öğrencilerin en büyük problemi barınma! 
Yurt sayısı kısıtlı!



İlçelerde bu sıkıntı çok daha büyük! 
Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, bu sorunu kısa süre içinde çözmüş. ES TV’de Genel Yayın Yönetmenimiz Şener Çetin’in konuğu olan Başkan Bıyık, öğrencilerin barınma sorununu nasıl çözdüklerini anlatıyor:
-Osmangazi Üniversitesi'nin Çifteler Meslek Yüksekokulu var. Burada yaklaşık üç yüz tane öğrencimiz bulunuyordu. Sağlık meslek yüksekokulu olduğundan dolayı da yüzde80’ini kız öğrencilerimiz oluşturuyordu. Barınma problemleri yaşıyordu. Burada eski bir dershane ve yurt binası vardı. Orayı belediye olarak kiraladık, tadilatını yaptık. Yüz on kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptık!  Kendi binamız olan bir yerde de kırk kişilik bir erkek öğrenci yurdu oluşturduk. Yurt problemini de bu şekilde çözmüş olduk!
…/…
Kadir Bıyık’ın yaptığı bu çalışma örnek olsun! Eskişehir’de de kamuya ait atıl binalar varsa, bu şekilde değerlendirilebilir!

UFUK AYDIN İYİ PARTİ’DE!

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eski dekanlarından Prof. Dr. Ufuk Aydın hocamız, kısa bir süre önce sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:
-Bir siyasi parti; neredeyse tüm seçimleri kazanmasına rağmen yenilenme ve değişim adına tüm danışmanlarıyla yollarını ayırıyor. Bir diğer siyasi parti; neredeyse tüm seçimleri kaybetmesine rağmen aynı kişileri 5-6-7.kez milletvekili seçtiriyor. Fazla söze gerek yok!


…/…
Aydın hocamızı kamuoyu sosyal demokrat olarak biliyor, tanıyordu. Sosyal medyada İYİ Parti’ye üye olduğunu öğrenince doğrusu şaşırdım. İYİ Parti adına büyük bir kazançtır. 
Ufuk Aydın, hocamıza aktif siyasette başarılar diliyoruz.
 

SİLAH PAZARINDA BİZDE VARIZ!

Dünyaca ünlü The Economist dergisi Türk silahlarını haber yaptı!
Kök söktürüyor, başlıklı haberde Savaş gemilerinden insansız hava araçlarına dünya silah pazarına hızlı bir giriş yapan Türkiye'nin ABD'den ucuz, Çin'den güvenilir ürünler sunduğunu belirterek, özellikle Körfez ülkelerinin Ankara'nın kapısında beklediğini yazdı…
…/…
20 yıl öncesinde böyle haberler okuyacağımızı tahmin bile edemezdik! Dünya silah pazarında artık biz de varız!

GÜNÜN SÖZÜ!

Nezaket bilgelikten daha önemlidir ve bunun bilinmesi bilgeliğin başlangıcıdır.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi