İlk beş hedeflerinden uzaklaşmak

Eskişehirspor, Milli maçlar için verilen arada bir nebze

25 Mart 2013 19:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Milli maçlar için verilen arada bir nebze olsun dinlenme fırsatı buldu. Sezon başından bu yana oynanan Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye kupası maçları ve Spor toto Süper lig karşılaşmalarının tümüne yakınında, aynı futbolcularını oynaması yorgunluk ve beraberinde de sakatlıkların oluşmasına neden oldu diyebilirim.
Kırmızı Şimşekler, ilk yarı itibarıyla hem oynamış oldukları futbol, hem de almış oldukları puanlarla ilk beş için en büyük adaylardan biri olduklarını gösterirken. Kupada da yoluna devam ediyordu. Ancak ikinci yarı maçlarındaki kayıplar, Eskişehirspor adına, ilk beş hedeflerinden yavaş yavaş uzaklaşıldığının sinyalini veriyordu.
Peki, ne oldu da Eskişehirspor ligin ikinci devresinde bu kadar puan kaybetti. Oynamış olduğu futbolla bütün takımların saygısını kazanan kırmızı şimşekli futbolcular, öncelikle kazanabileceği birçok karşılaşmayı şansız bir şekilde kaybettiğini gördük.
Bana göre en büyük sıkıntıların başında, kişisel hatalar gelmekte, yani futbolcu verilen görev dahilinde nerde ne yapacağını bilmek zorundadır. Eskişehirspor gibi takımların, çok daha dikkatli ve disiplinli takım oyununu tercih etmeleri gerekir. Bunlarla birlikte birçok mevkide futbolcuların güçlü alternatiflerinin olmayışı da beraberinde ciddi sıkıntıları bünyesinde barındırmış olur.
Özellikle ligin ilk yarısındaki karşılaşmalara dönüp baktığımızda, Kırmızın şimşekli futbolcuların en iyi yapmış oldukları işi olan, hücum futbolunu sahaya yansıtamamaları takımın kazanımını son derece etkilerken, savunmanında ayakta durmakta bir hayli güçlük çektiğini görmüş olduk.
Eskişehirspor, ligdeki hedefi olan ilk beş içinde yer bulmak adına vermiş olduğu yarışta, dezavantajlı bir durumda olduğunu söylemek istiyorum. Bu düşünceyi sizlerle paylaşmamın en önemli nedeni ise geride kalan 8 maçın çok daha zorlu rakiplerle olmasındandır.
Şu anda görünen o ki, Eskişehirspor kupada oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmalarını kazandığı taktirde, yıllardır özlemi duyulan kupanın Eskişehir’e geleceğine eminim.
Şartlar ne olursa olsun, bu zorlu süreçte, şehir olarak Eskişehirspor'a mutlaka destek olmak lazım. Bu görevde her zaman olduğu gibi öncelikle Anadolu’nun en büyük taraftar grubu kırmızı şimşekli sevdalılarına düşmektedir.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi