İki genç yetenek

Hani bazı maçlar vardır ya! Sonuç olumsuz olsa da, üzerinde fazlaca yorum yapılmaz, bu maçta o cinsten bir 90 dakika ol

12 Mart 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Hani bazı maçlar vardır ya! Sonuç olumsuz olsa da, üzerinde fazlaca yorum yapılmaz, bu maçta o cinsten bir 90 dakika oldu diyebilirim. Bu maçın Eskişehirspor adına kaybedilmiş 2 puan olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Aksine kazanılmış 1 puanla birlikte, uzun yıllar Eskişehirspor formasını giyinecek 2 genç yeteneğin saha içindeki performansının yanı sıra kazanımını düşünüyorum.
Bunlar, kendilerine inanan Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından forma verilen, Goran Causic ve Tarık Çamdal. Saha içinde son derece etkili futbol sergileyerek, hem hücum da hem de savunma da adeta ayak basmadık yer bırakmadılar diyebilirim. Onun için bu tür sıkıntılı ortamlarda belki istediğinizi puan olarak alamayabilirsiniz. Ancak, böyle müsabakalarda size her zaman güven verebilen değerler bulabilirsiniz.
Eskişehirspor, savunmasız gitmiş olduğu Kardemir Karabükspor deplasmanından,1 puanla dönmesi küçümsenmeyecek kadar önemli ve değerli bir kazanımdır.
Düşünün bir kere, savunmanınızın ortasındaki Servet Çetin, solundaki Dede ve sağındaki Veysel Sarı gibi sezon başından beri birlikte oynamaya alışmış, adeta aldıkları nefesi dahi bilen ve öyle hareket eden futbolcularınız yok. Bunlarla birlikte sadece Eskişehirspor’un değil Spor Toto Süper Lig’in en önemli ve istikrarlı ön liberolarından Hürriyet Güçer’in olmayışı da takımın son derece sıkıntılı bir hal almasına neden oldu diyebilirim.
Çok etkili hücum yapabilen, Lua Lua, İlhan Parlak, Ahmet İlhan Özek ve sonradan oyuna giren Shelton gibi oyuncuların karşısından kalesinde devleşen Boffin, savunmanın solunda Serol, savunmanın sağında genç Tarık Çamdal, savunmanın ortasında Akaminko ve savunmanın önünde orta alanda Goran Causıc’in bir lig maçında ilk kez bir arada oynamaları ve beklenenden çok daha iyi bir performans sergilemelerini yürekten alkışlıyorum.
Eskişehirsporlu futbolcuların, özellikle ön tarafta topu tutamamaları ise, gol pozisyonlarının kısır bir döngü içine girmesine sebep oluyor. Bununla ilgili teknik ekibin mutlaka önlem alacağı çalışmalar yapacağını düşünüyorum. Taraftarın, her zamanki gibi takımını yalnız bırakmaması, alkışı hak eden birçok olumlu nedenlerden biriydi.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi