İÇ VE DIŞ FAKTÖRLER

Eskişehirspor, Bursaspor karşısında kelimenin tam anlamıyla darmadağın oldu.

24 Ocak 2014 17:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Bursaspor karşısında kelimenin tam anlamıyla darmadağın oldu. Eskişehirspor’u hiçbir zaman aldığı sonuçlara göre yorumlamadım. Galip gelince iyi, mağlup olunca kötü demedim. Her maçın kendisine göre bir öyküsü olduğu gerçeğinden yola çıkarak değerlendirmeler yaptım. Yine her maçı etkileyecek iç ve dış faktörler olduğu gerçeğinden yola çıkarak değerlendirmelerde bulundum. Bursaspor maçı Eskişehirspor’un içinde bulunduğu sorunların dışa vuruş biçimiydi.
    Uzun yıllar Bursaspor’da görev yapan, güzel günler geçiren, şampiyonluk yaşayan bir Teknik adam hangi duyguları yaşarsa Ertuğrul hoca da aynı duyguları yaşadı. Bursaspor ile Eskişehirspor’u kafasında karşılaştırdı. Kafası karma karışık oldu. Durum böyle olunca kendi konsantrasyonu düşüktü, bu durum takıma da aynı şekilde yansıdı. İşte bu, takımı etkileyen iç faktörlerden biriydi.
    Eskişehirspor konsantrasyon olarak o kadar düşüktü ki; topu kornere atan bizim oyuncu ve kornerden kendi kalemize golü atan yine bizim oyuncu… Profosyonel bir yapıda bu kadar dağınıklık yaşarsanız sonunuzu kendiniz hazırlarsınız, rakibe gerek kalmaz. Takımda şu da göründü ki bazı oyuncular bu takımın oyuncusu olmadığını bir kez daha gösterdiler. Maddi konular ve belirsizlikler futbolcuların kafasını o kadar meşgul etmiş ki futbol oynamak aklına akıllarına gelmedi. Maçı etkileyen faktörlerden biri de buydu.
    Bursasporlu futbolcular maçı ne kadar istediğini yaptığı mücadele ile gösterdi ve sonunda taraftarlarının müthiş desteği ile hak ettikleri farklı bir galibiyet aldılar. Bursaspor’un bu istek ve kazanma arzusu en önemli dış faktördü.
    Kısacası iç ve dış faktörlerin tamamı Bursaspor lehineydi. Bursaspor bunları çok iyi değerlendirerek maçı kazanmasını bildi. Hafta içi olmasına rağmen takımlarını yalınız bırakmayan taraftarlara ise yazık oldu.
    Bugün Bursasporla ligde karşılaşacağız. Bu maçta bu kadar konsantrasyonumuz düşük olmaz. Biraz daha istekli biraz daha kazanmak adına hamleler yapacağımıza inanıyorum.
    Yönetim transferde akşam pazarını bekliyor. İnşallah bu bekleyiş takıma büyük yaralar açmaz. Çünkü takım şu an çöküntü içinde ve bu çöküntü takımı hedeflerinden uzaklaştırır. Çok geç olmadan yönetim transferde ve maddi konularda somut adımlar atmalı. Bu sıkıntıdan takımı kurtarmak için söylemden çok eylem yapmalılar.     

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi