Hükûmet son voli peşinde

Ankara kulislerinde "Dostum" Suudi Arabistan, "Sevgilim" Birleşik Arap Emirlikleri ve "Kankam" Kuveyt'ten yüklüce bir paranın Türk ekonomisine sokulacağı konuşuluyor. Bu paranın da 55 milyar doları bulacağı ifade ediliyor.

16 Ağustos 2022 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Ankara kulislerinde "Dostum" Suudi Arabistan, "Sevgilim" Birleşik Arap Emirlikleri ve "Kankam" Kuveyt'ten yüklüce bir paranın Türk ekonomisine sokulacağı konuşuluyor. Bu paranın da 55 milyar doları bulacağı ifade ediliyor.
Öncelikle şunu açıkça belirteyim; Türk ekonomisi öyle bir noktada ki 55 milyar dolar borç para bizi kurtarmaz. Ancak günü kurtarabilir. Muhtemelen hükûmet son bir "Voli Vurmak" niyetinde. Ekonomiye yüklüce para sokup, doğalgazı ve bazı ürünleri ucuzlatıp, "Gördünüz mü bak? Yaparsa AK Parti yapar. Zaten geziciler de cami yakmıştı"" algısı oluşturmak niyetindeler. Ancak şunu unutmamak lazım; kimse kimseye bedava para vermez. Hele ki Araplar karşılık olmazsa adama selam bile vermez. Eğer ki Ak Partililerin sevgili dostu Arap kardeşleri bizim ülkemize 55 milyar dolar sokacaksa - inanın - bunun karşılığında 550 milyar dolarlık bir vurgun planlıyorlardır.
Zaten milyarlarca dolar borcu olan ülkeyi büyük bedellerin altına sokmak, memleketin ekonomisini tam anlamıyla çökertir.
Belli ki hükûmet seçim kaybetmekten o kadar korkuyor ki, seçimden sonra ülkeyi kaybetmeyi bile göze alıyor.
 
 

İndirim, bindirim olmasın

Tarım Kredi Kooperatiflerinde bazı ürünlere indirim yapılması, vatandaş tarafından sevinçle karşılanırken, oluşan uzun kuyruklar üzülmemize neden oldu. Hiçkimse bir kuyrukta saatlerce beklemek istemez. ancak ekonomik kriz sefalet seviyesine gelirse, işte böyle kuyruklar oluşur.
Bazı vatandaşlarımız bu indirimlerin piyasaları rahatlatacağını, Tarım Kredi Kooperatiflerinin fiyat düşürmesiyle birlikte, zincir marketlerinde çaresiz indirim yapacağını zannediyor. Maalesef böyle düşünen vatandaşlarımız feci şekilde yanılıyor. Çünkü Tarım Kredi Kooperatiflerinin indirimleri geçici bir etki. Dahası zincir marketler zaten birbirleriyle rekabet ettikleri için kâr marjlarını çok düşük tutuyor. Özetlemek gerekirse bu indirimler sadece görüntüyü kurtarmak ve "Bak gördün mü? Hükûmet boş durmuyor" algısı yaratmak için yapılıyor.
Son olarak Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Hükûmeti yerden yere vuran Özcan, "Eğer ki Tram Kredi Kooperatiflerinin zararı Devlet tarafından karşılanacaksa, bu durum vergi veren vatandaşların sırtına yük olacaktır" ifadelerinde bulundu.
Özetlemek gerekirse Hüseyin Özcan indirimin, bindirim olmamasını istiyor ki, kendisine hak vermemek olanaksız.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 16 Ağustos 2022 08:42

Şu tarım kredi kooperatifini ucuzlatamadılar bir türlü.

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi