Hoca’ya yarar

Cihan Yıldırım yazdı

22 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
İttifaklar gündemde...
MHP Lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğiyle ‘saflar’ netleşmeye başladı.
Her köşe başında 2019 hesapları yapılıyor...
Ankara çok hareketli, kulisler kaynıyor.
MHP’nin ardından ‘beklendiği’ üzere BBP de Erdoğan’a desteğini açıkladı. BBP’nin Eskişehirli Genel Başkanı Mustafa Destici, dünkü toplantıda neden destek verdiklerini açıkladı.
Destici’nin açıklamaları için ‘ikna ediciydi’ diyebilirim. En azından Bahçeli’ye oranla... Destici, ittifakın STK’ların da katılımıyla gelişeceğini ifade etti.
Şimdilik AK Parti, MHP ve BBP ittifakı söz konusu...
16 Nisan’da ‘denenmiş’ bir ittifak...
İlk seçimde bir kez daha denenecek.
Elbette sonuçları merak ediliyor. İttifak başarılı olacak mı? Bunun için sandığı beklemek gerek.
Üç partinin ittifakı Eskişehir’de ne yapar? Özellikle de yerel seçimde... Sandığı bekleyelim dedim ama bugünden bir şey söylemek gerekirse ‘başarılı’ olacağını sanmıyorum.
Üç partinin 16 Nisan referandumunda aldığı oy ortada...
Öte yandan liderlerin seçmen üzerindeki ‘etkisi’ giderek azalıyor... Alparslan Türkeş’in, Erbakan’ın seçmenle ilişkisi gibi bir ilişki yok artık... Günümüz seçmeni lidere o kadar ‘bağlı’ değil artık.
Öte yandan Eskişehir’deki muhalefetin ‘demokrat’ yapısı var. Türkçesi ‘Erdoğan veya AK Parti karşıtlığı’ üst düzeyde... Karşısında AK Partili bir ittifak gören ‘muhalefet seçmeni’ soluğu rakibinin yanında alır.
Yani Büyükerşen’in...
İttifak, kesinlikle Hoca’ya yarar...
Hatta Hoca’nın elini güçlendirir. Büyükerşen, AK Parti’nin ‘denemeye’ başladığı ittifakı yıllardır yapıyor. Üstelik CHP’nin şahin kanadının ‘itirazlarına’ rağmen yapıyor...
Hoca adını koymadan, kimseyi ürkütmeden ‘sandıkta’ yapıyor ittifakını... Hayli de başarılı oldu. Büyükerşen için ‘ittifak uzmanı’ bile denebilir. Eli nasıl güçlenecek?
Hoca, listesini ‘rahat rahat’ yapacak...
Kim hangi şartlarda, ne tür ittifaklar yaparsa yapsın Hoca bu işten kazançlı çıkar.
Türkiye’yi bilmiyorum ama Eskişehir’de üç partinin ittifakının ‘iş yapacağını’ sanmıyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaşa göre YARAMAZ 23 Ocak 2018 14:40

Sayın yazar yazdıklarınıza katılmıyorum.Hocaya 2.döneminde oy vermiş birisi olarak son dönemini yani bugünümüzü sadece DEMOGOJİ yapmakla geçiren kişi konumundadır.Hizmet üretemeyen,şehrimizin kanayan yaralarına merhem olmayan,siyaset üretemeyen konumdadır kendisi.Dahası kendi partisine mensup alt belediye başkanlarının icraatlarını beğenmeyen(ODUNPAZARI BELEDİYESİ İÇİN:HAMAMYOLU PROJESİ,TEPEBAŞI BELEDİYESİ İÇİN :YEŞİLTEPE KAT ARTIRIMI,1/25 BİNLİK PLANLARDA SATILMIŞOĞLU SANAYİ BÖLGESİ VS)say say bitmez.Velhasıl dediklerinizle hocanın yaptıkları hiç bir suretle örtüşmüyor,vatandaş görüyor olan biteni.Artık sandıkta gereken cevabı alacaktır hoca ve dediğiniz gibi KAZANÇLI ÇIKAMAYACAKTIR...

0 1 Cevap Yaz
ali yigit 22 Ocak 2018 23:53

Cihan bey ; son 5-6 yıldır belediyenin çivi dahi çakmaması lay lay lom ' la gün geçirdiğinin hiçmi önemi yok. ? İnsanlar bu kadar aptal değil.Ray aralığı 1m. olan tranvayın iflas ettiği şimdi durmadan otobüs almak için hocanın canhıraş çabaları gözden kaçmıyor.Porsuk projesinde hocayı kurtaran hakimlerin şimdi nerede olduklarını köşende yazarmısın ?Artık maymun gözünü açtı..........!

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi