Hırsız değil vatan haini 

Eskişehir’de tarihi eser niteliğindeki 46 parça eşyayı satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı. Bu tip haberleri gördükçe hem mutlu oluyorum hem üzülüyorum.

29 Kasım 2023 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de tarihi eser niteliğindeki 46 parça eşyayı satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı. Bu tip haberleri gördükçe hem mutlu oluyorum hem üzülüyorum.

Mutlu oluyorum çünkü Türk Milleti’ne ait tarihi eserleri çalmaya kalkan kişilerin yakalanması çok güzel bir şey.
Üzülüyorum çünkü, “Bu yakalananlar, buz dağının görünen kısmı. Kim bilir yakalanmadan tarihi eserlerimizi çalan daha kaç kişi vardır” diye düşünüyorum.
Sahip olduğumuz tarihi ve arkeolojik değerlere – mesela – Almanya sahip olsaydı, sadece turizm gelirleriyle köşeyi dönerlerdi. Ama bizim memlekette düzen “Sen kendini kurtar, başkalarını da düşünme” şeklinde ilerliyor. Herkes kendini kurtarmak derdinde. Vatanı düşünen yok.
Şimdi o zanlıya sorsan, “Vatanımı çok seviyorum” der. Halbuki milletin parasını çalarak vatana ihanet eden de ta kendisi.


 

Son sözü Ankara söyler

AK Parti’de hafta sonu yapılan temayülün sonuçları beklendiği gibi açıklanmadı ve beklendiği gibi bu konudaki dedikodular da aldı başını gitti. Şimdi herkes kendi gönlünden geçen aday adayının birinci çıktığının algısını yapmaya çalışıyor.
Birisinin “Temayülden birinci çıktı. Açık ara fark attı” dediği ismin, öbür kişi tarafından, “Listeye bile giremedi. Sonuncu oldu” denilerek karalandığını görüyoruz.
Maalesef ülkemizde algı gerçeğin kendisinden daha kıymetli. Sadece AK Parti’de de değil, bütün siyasi partilerde algı oyunları böyle gidiyor.
Peki kimin açıklamasını ciddiye alalım? Gerçekten temayülden kim galip ayrıldı?
Ben umursamıyorum…
Size de tavsiyem temayül sonuçlarını fazla ciddiye almayın. Zaten kulağımıza fısıldayan kuşlar, Büyükşehir adayının çoktan belirlendiğini söylüyor. Muhtemeldir; çünkü teşkilat ne derse desin, son sözü Ankara’nın söyleyeceğini gayet iyi biliyoruz.
 

Anadolu parsı yaşıyor, savaşıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu Parsının foto kapan tarafından kaydedilen görüntülerini paylaştı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gökyüzü yorganın, yeryüzü yastığın, Anadolu her daim yuvan olsun" ifadelerine yer verdi.
Bu arada Anadolu Parsının görüntülerini izlemeyenler üzülmesin. Hemen şuraya bir link koyalım:
https://www.instagram.com/reel/C0Lq0Hpp6jz/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D
Maalesef 1970’li yıllara kadar parslar “Tarım zararlısı” olarak kabul gördü. Dolayısıyla o yıllarda pars öldürmek sıradan bir işti. Hatta 1960’lı yıllara kadar “Vatandaşın koyunlarını yiyor” diyerek pars öldürmek devlet tarafından da destekleniyordu.
Neyse ki doğa çok güçlü. O kadar güçlü ki, insan denilen en büyük doğa zararlısına karşı bile kendisini koruyor. Nitekim “Nesli tükendi” denilen parsların Anadolu ormanlarında özgürce dolaştıklarını görüyoruz.
Aslında o kadar güzel ve zengin bir ülkemiz var ki…


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi