Hesap günü yakındır

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt düzenlediği basın toplantısıyla son 1 sene içerisinde yaptıklarını ve yapmadıklarını masaya yatırdı. Kazım Kurt ve arkadaşları kendi deyimleriyle, "Hesap verdi"ler.

13 Nisan 2022 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt düzenlediği basın toplantısıyla son 1 sene içerisinde yaptıklarını ve yapmadıklarını masaya yatırdı. Kazım Kurt ve arkadaşları kendi deyimleriyle, "Hesap verdi"ler.

Siyasetçilerin hesap vermeyi bilmesi lazım. Çünkü hesap vermeyen politikacının hesabını gün gelir seçmen kesiverir...

Ben Türkiye'deki siyasal gerginliği, birilerinin yakında vereceği hesaptan korkmasına bağlıyorum. Çünkü herkes farkında ki hesap günü yakındır ve verecek hesabı olmayanları korku sarar.

Her neyse...

Son 1 yılın değerlendirmesini yapan Kazım Kurt, seçmene verdikleri kreş gibi, Halk Merkezleri gibi, taziye evleri gibi veya yurt gibi sözlerinin arkalarında durduklarını rakamlarıyla açıkladı. Burada ayrıntılara girmeye ne yerimiz ne niyetimiz var. Sayfalar dolusu icraat raporlarına basından ulaşabilirsiniz. Mühim olan kendisinin hiçbir korkusu veya sıkıntısı olmadan halkına hesap vermiş olması. Kendisini açık ve şeffaf bir değerlendirme yaptığı için tebrik ederiz. Görmek istediğimiz politikacılar, milletine hesap verenlerdir.

 

Dündar Ünlü dönemi farklıydı

Eski AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve Yönetim Kurulu arkadaşları, Ramazan dolayısıyla bir iftarda buluşmuşlar. Zaman zaman eski arkadaşların bir araya gelmesi cok güzel elbette. Son zamanlarda AK Parti içinde çatlak seslerin çok olduğu, ancak Dündar Ünlü zamanında partinin daha bir birlik ve bütünlük içinde göründüğünü söyleyenler var. Bana kalırsa haklılar. Zaten Sayın Ünlü de farklı kişileri bir araya getirmeyi başaran bir isimdi. Öte yandan Dündar Ünlü'nün İl Başkanlığı yaptığı dönem de AK Parti açısından daha güzel bir dönemdi. Bir kere ülkede ağır bir ekonomik kriz yoktu. Türkiye dünyada saygındı. AK Parti "Tek Adam" partisi değil, çok sesli bir partiydi. En önemlisi de vatandaşın gelecekten umudu vardı. Partililer de, "Nasıl olsa bir sonraki seçimi, yine biz kazanırız" diye düşünüyordu. AK Partililer arasında kavga olsa bile, nasıl olsa yeniden seçileceklerine olan inanç, bu kavgaların büyümeden bitmesine neden oluyordu. Ayrıca Deva ve Gelecek Partileri gibi oluşumların adı bile ortalıkta yoktu. İYİ Parti bile yoktu... Dündar Ünlü'nün gayet başarılı bir politikacı olduğuna ben de inanıyorum. Ancak 2022 Türkiyesi'nde AK Parti'nin işinin çok daha zor olduğunu da unutmayalım...

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 13 Nisan 2022 11:48

Orhangazi mahallesinde hacı İshak cami karşısında çocukların oyun oynadıkları alan tel örgü ile cevrilmesi

0 4 Cevap Yaz
Alanönulü 13 Nisan 2022 10:00

Kerem bey; Hesap vermek demek, ben şuraya şu binayı açtım, buraya bu binayı açtım diye söylemek değildir. Kazım bey, belli ki hesabı eksik yapmış. Alanönü mahallesinin arka sokaklarına gelsin fi tarihinden kalma kaldırımları, doğalgazcıların ayrı tedaşın ayrı çukur açıp doğru düzgün kapatmadan gittiği parke taşı yolları, bakımsız kalmış ottan çöpten gözükmeyen parkları bir görsün.. Yönettiği belediyenin bizlere olan bu hizmet borcunu kim ödeyecek ?

9 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi