Hem spor için hem sağlık için pilates

​Özellikle bel ve boyun fıtıklarında hekimler de pilatesi, yüzmeyi öneriyor.

17 Mart 2019 10:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Hoş geldin bahar ayları ve spor salonları... Yaz aylarının yaklaşması bu dönem en çok spor salonlarını sevindiriyor. Kadın, erkek, genç, yaşlı herkes kendine göre bir salon veya branş seçiyor. Kimisi yürüyüş yapmayı tercih ediyor, kimisi de spor merkezlerinde fitness yapmaya karar veriyor. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'i her bakımdan yaşanılabilir bir şehir haline getirdi. Eskişehir'de gösterişli parklar ve yürüyüş yollarını biliyorsunuz.

Havaların ısınmasıyla beraber de Eskişehir halkı yürüyüş yollarına akın etti. Bende bu sene pilatese karar verdim. Neden mi pilates ? Pilates esnekliği, gücü ve dengeyi arttırır. Vücut duruşunu iyileştirir. Kasları teker teker çalıştırır ve zayıf olan kasların güçlenmesiyle tüm vücutta denge oluşmasını sağlar. Bu ne demek? Şöyle söyleyeyim size gün içerisindeki aktivitelerinizi daha rahat ve ağrısız bir şekilde geçirebilirsiniz demek. Kendi ağırlığınızla yapacağınız direnç egzersizleri kemiklere asılarak kemikleri güçlendirir.

Özellikle bel ve boyun fıtıklarında hekimler de pilatesi, yüzmeyi öneriyor. Vücut duruşunu düzenlerken kasılmış sırt kaslarını nazikçe esnetir. Bu da özellikle sırt ağrılarını azaltıyor. Kalp sağlığını da oldukça destekleyen pilates, yoğun hareketlerde kalp atışını hızlandırır ve oturarak ya da yatarak yapılan hareketlerde ise kalp atışlarını yavaşlatır. Sağlık yönünden bahsetmişken en çok tabi ki merak edilen kilo verilmesi ve vücut şekillenmesi oluyor. Fitness yaparak vereceğiniz kaloriden veya sıkılaşmadan daha hızlı bir sonuç alırsınız. En önemlisi her hareketi yaparken karın kaslarını sıkmak gerekir. Bu da daha hızlı bir sürede karın kasına neden olur. Mekik hareketleri derindeki karın kasları ve yüzeysel yağlanmalar için birebirdir. İkisini de beraber çalıştırır. Yoğun yapılan pilates egzersizleri dakikada 7,5 kaloriye kadar yakabilir. Bu son cümleyi büyük harflerle yazmayı bile düşündüm. Sizleri umarım ikna edebilmişimdir. Ben ikna olarak devam ediyorum ve en çok da pilatesi öneriyorum. Çok da keyif alacaksınız, bilin istedim...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi