Hatipoğlu’dan Alpu göndermesi!

Geçen yerel ve genel seçimlerde en çok konuşulan konulardan başında “Alpu yolu” geliyordu… Eskişehir-Alpu yolu ne zaman bitecek?

23 Ocak 2024 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen yerel ve genel seçimlerde en çok konuşulan konulardan başında “Alpu yolu” geliyordu…
Eskişehir-Alpu yolu ne zaman bitecek?
Her seçim döneminde CHP’liler Alpu yoluna gider fotoğraf çektirir ve “işte çalışma yok” derler…
Ardından AK Partililer aynı yere gider, “iki tane iş makinası ve işçilerle birlikte fotoğraf çektirir” “çalışmalar başladı” derler…
Bir kısır döngüdür Eskişehir-Alpu yolu! Bitecek elbette bir gün! Sadece zamanı belli değil!
AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu, bu kez konuya farklı yerden yaklaştı. Alpu’nun içinden…
Doğru olanı da yaptı!
Alpu’da vatandaşlarla buluşan Hatipoğlu şu mesajı verdi:
-Yaklaşık 20 gündür sabah-akşam demeden saha da Eskişehir'i dolaşıyor, hemşehrilerimizlegörüşüyoruz.Her gittiğimiz mahallemizden, ilçemizden, köyümüzden resmen çığlık yükseliyor.
Hatipoğlu, Alpu’nun sokaklarını gösteriyor. Toprak ve çamur içinde! Alpu Belediyesi’nin ilçede yaptığı hiçbir çalışma yok. Yapılan çalışmaların tamamını Büyükşehir yaptı.
Vatandaşlar soruyor haliyle “Bizim belediye niçin hiç çalışma yapmadı” Alpu belediyesi, “borçları ödemeye” öyle bir odaklandı ki vatandaşı unuttu! Oysa belediyeciliğin birinci kuralı vatandaşa dokunmak, belirli hizmetleri yerine getirmektir. Alpu, CHP için kötü bir örnek oldu…
Hatipoğlu, muhalefeti doğru yerden yapıyor. Ancak, bir tek Alpu yetmez!


 

ESKİŞEHİR’İN GURURU!

Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu sınıf öğretmeni Ebru Kapaklıkaya, Dubai’de gerçekleşen Küresel Eğitim Ödülleri’nde dünya çapında “Yılın İlham Veren Öğretmeni” ödülüne layık görüldü.
Öğretmenimiz ne yaptı da bu ödülü aldı?
Öğrenmeyi oyunlaştırdı…
Dubai’de gerçekleştirilen ödül töreninde öğretmen Kapaklıkaya, duygularını şu cümlelerle ifade etti:
-İlham veren öğretmen olarak ödül almak ve ülkemi temsil etmek benim için büyük gurur, bu ödülü öncelikle kendi güzel öğrencilerim ve yüzlerinden gülümsemeleri alınan Filistinli çocuklar için alıyorum.
Öğretmenimizi kutluyor, tüm eğitimcilere örnek olmasını diliyoruz…


 

KENDİLERİ YAPACAK!

Jean Baudrillard,  “Çaresiz Stratejiler” kitabında şu tespiti yapıyor:
-Herkesin her şeyden haberdar olup, hiçbir şey yapmadığı, her şeyle dayanışma içinde görünüp yerinden bile kıpırdamadığı bir dünyada yaşıyoruz.
…/…
Şu aralar siyasetimizde böyle…
Aday olmayanlar ya da aday olamayanlar şu sıralar “aday olanlar” ile dayanışma içinde olduklarını söylüyorlar. Emin olun çok azı doğruyu söylüyor…
-Madem aday oldun kendi başının çaresine bak! Diyorlar…
Hangi partiden olursa olsun! Adaylarımız ne yaparlarsa kendileri yapacak!
 

KONUT FİYATLARI ARTMAZ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre; Eskişehir'de 2023 Aralık ayında konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32,5 oranında azaldı. Eskişehir'de konut satışlarında 2023 Aralık ayında konutların 750 adedi ilk defa, bin 246 adedi ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.
Konut satışları önümüzdeki dönemde daha da azalacak!
Nedeni belli!
Ev almak isteyenlerle, evlerini satmak isteyenlerin aralarındaki fiyat farkı arasında büyük bir uçurum var! Konutlar ucuzlamadan, düşük faizli kredi çıkmadan konut satışları artmaz!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Uğraşma boşuna. Seni ancak gördükleri ve duydukları kadar anlayacaklar. Gördükleri, ancak kendi anladıkları kadarı olacak.  Mevlana
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi