Haberdar ol yorumla parayı kazan!

Rüştü Bozkurt hocamız, Eskişehir’in yakın tarihi üzerine binlerce makale yazdı. Özenle sakladıklarımız da oldu, unuttuklarımız da…

29 Ocak 2021 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Rüştü Bozkurt hocamız, Eskişehir’in yakın tarihi üzerine binlerce makale yazdı. Özenle sakladıklarımız da oldu, unuttuklarımız da…
Yaşadığımız şu günlerde denk düşen bir olayı anlatmıştı, yıllar önce. Daha sonra da birkaç kez yazmıştı…
Yumurtacı Hacı Murat Eskişehir'in zenginlerinden. Geçmişte yumurta toplayıp getiriyor İstanbul'a. Çalıştığı bir Musevi tüccar bir gün sormuş:
-Radyon var mı?
-Yok...
-Radyo al kendine!
-Ne yapacağım radyoyla!
-Karadeniz dalgalı, çırpıntılı haberini duyunca yumurta getir. Yoksa getirme...
Gerekçesini şöyle anlatıyor Rüştü Bozkurt hocamız:
-O zaman İstanbul'un yumurtası Karadeniz'den geliyor. Hacı Murat tavsiyeyi dinlemiş. Deniz çırpıntılı derse radyo, hemen yüklemiş trene göndermiş yumurtayı. Bakmış ki, gerçekten daha pahalı satıyor. Çünkü Karadeniz çırpıntılı olduğu zaman yumurtaları gemiye yükleyemiyorlar. Bu ufak uyarıyla Hacı Murat'ın zengin olduğu söylenir…
…/…
Ticarette iletişimin önemi büyük!
Doğru haberi öğrenmek ayrı bir konu, bu haberi yorumlamak daha ayrı bir konu…
Eskişehir, sanayisinde yüzlerce firma üretim yapıyor, yaptığını pazarlayıp satmaya çalışıyor. Peki iletişim kanalları ne kadar açık! Bu kanallardan elde ettiği verilerin ne kadarını yorumluyor.
Salgınla birlikte dünyadaki en büyük değişiklik “mallar çok daha fazla serbest dolaşırken, insanın dolaşamaz olması”
İnsan ihtiyacını bu iletişim kanallarından sağlıyor! Mal ve hizmetlerimiz artık en önemli iletişim aracı internet üzerinden sağlanıyor. Yeni bir düzendir artık!
 

FİYAT İSTİKRARI ŞART AMA!

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, sağlıklı büyüme, istihdam, adetli gelir dağılımı ve en önemlisi toplumsal refah artışının temelinde kalıcı fiyat istikrarı olduğunu söyledi…
Kesikbaş Ticaret ve sanayi ile uğraşan önemli kuruluşların da bu yönde fikir birliği içinde olduğunu belirterek şöyle diyor:
- Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan yeni ekonomik reform gündemini çok yakından takip ediyor ve enflasyonla mücadelenin öncelikli hedef olmasını destekliyoruz!
Türkiye’de ne yazık ki çok uzun zamandır fiyat istikrarı bulunmuyor…
Fiyatlar hiçbir türlü “sabitlenmiyor”
Fiyatlarda istikrar sağlanmazsa daha doğrusu tüm ürünlerde fiyat artışı olursa işin içinden çıkılmaz bir hale gelinebilir.
Sanayici dün aldığı hammadde bugün iki katı fiyatı satılıyor. Nasıl üretecek? Ürettiği malı fiyat artışı yapmadan pazara nasıl ulaştıracak!
Kısır bir döngü!
Bir yerde müdahale edilmesi gerekiyor.
 

BAŞKAN KURT DA ZİYARET ETMELİ!

 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un TOKİ ile arası pek iyi değil! Ancak Odunpazarı halkının yararı için iş birliği yapabileceğini söyledi…
Geçen gün Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ile Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün kendisini ziyaret etmişler…
Konutların ihaleye çıkması nedeniyle kendilerine teşekkür etmişler…
Bu tür ziyaretleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da yapmalı! En azından AK Partili belediye başkanları ile birlikte de gidebilir!
 

SAVAŞ SUÇLUSU NE DİYOR!

 
-Doğaldır ki sıradan insanlar savaş istemezler. Bu Rusya’da da, İngiltere’de de, Amerika’da da, Almanya’da da böyledir. Bununla birlikte politikayı belirleyenler ülkenin liderleridir. Ve insanları gütmek her zaman için basit bir iştir.
- İster bir demokrasi, ister bir faşist diktatörlük, isterse komünist bir diktatörlük olsun, böyledir bu. İnsanlar kolaylıkla liderlerin peşinden sürüklenebilir. Yapmanız gereken şey onlara saldırı altında olduklarını söylemek ve pasifistleri yurtseverlikten yoksunlukla ve ülkeyi tehlikeye atmakla suçlamaktır. Bu her ülkede aynı şekilde işe yarar.
(Hermann Göering, Nazi Almanyasının önde gelen liderlerinden, savaş ve insanlık suçlusu)
 

GÜNÜN SÖZÜ!

İyi birisi olmak, insanın kendinden başka herkesin işine yarıyor. T. S. Eliot
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 29 01 2021

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi