Gücümü biliyorlar yıpratmak istiyorlar!

Ali Baş yazdı

6 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında muhalefet, gündemde yer alan iddialarla ilgili başkan Kurt’tan açıklama istedi…
Kurt, zaten böyle bir soru sorulsa da yanıt vereyim diyormuş…
Gündemin yoğunluğundan Kurt’a sorulan sorular ve yanıtlar pek gündemde yer almadı. İlk iddia bir CHP delegesinin olağanüstü kurultaya imza vermemesi için bir yakınının işe alındığı yönünde…
Bu soruya Kurt, şu yanıtı veriyor:
-Politikacılar olarak bizim görevimiz ülkemizdeki insanların yaşanabilecek bir ortamda yetişmesini sağlamaktır. İnşallah gelecek, iyi günlere gebedir. Öncelikle şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım; bizim partimizde kirli oyunlar oynanmamaktadır. Demokratik gelenekler ne ise, insanlar özgür iradeleriyle imza verir, kurultay talep eder, genel başkan değişsin der, il başkanı, milletvekili değişsin der ya da tersini söyler.

PARTİ İÇİ YARIŞLAR OLUR!
-Bunu kirli oyunmuş gibi Türkiye’nin önüne sermeye çalışmak, demokrasiden nasibini almamak anlamına gelir. Kendi partilerinizde böyle bir şey olmuyor diye, bu anti-demokratik bir şey değildir. Parlamenter demokratik sistemlerde ve gelişmiş ülkelerde parti içi yarışlar olur, olmalıdır. Odunpazarı Belediyesi’nin bu yarışlarda herhangi bir biçimde dahil olması  ya da personel alışverişi yapması asla söz konusu değildir. Bunu yazan yalan yazmıştır, söyleyen yalan söylemiştir. Bunu açık açık söyledim. Ve o yalan yazan; “Bu da mı yalan söylüyor?” dedi. Biz de “Herkes dahil” dedik, kimseyi ayırmadık.

İSPAT EDEMEYENLER ŞEREFSİZDİR!
Yalanı, bile bile, araştırmadan, incelemeden, kara çalmaya çalışmak, Odunpazarı Belediyesi’nin bu işlere karıştığını iddia etmek, Odunpazarı Belediye Başkanı’nın politik anlamda belli bir gücünün olduğunu ve bunun yıpratılması gerektiğinin ortaya çıkarıldığıdır. O nedenle yazıp da ispat edemeyen şerefsizdir.

BİZ BUNA ALIŞIĞIZ!
Odunpazarı Belediyesi’ne hiçbir kurultay delegesinin yakını işe başlamamıştır. Böyle bir talep de yoktur. Nereden uydurdunuz, nasıl uydurdunuz ve birilerini de nasıl kandırdınız, bunu hesabını kendi aralarında çözsünler. Kazım Kurt, parti içi demokrasiye sonuna kadar inanan bir kişidir. Kim imza verir kim vermez beni hiç ilgilendirmez. Çünkü bizim partimizde böyle bir gelenek vardır. İmza verilir, olağanüstü kurultay yapılır, imza toplanır, biz de buna alışığız.
 
MUHARREM İNCE’YE GÖNDERME!
Kazım kurt, bir kurultay delegesinin yakınının işe başladığı iddialarıyla ilgili isim vermeden Muharrem ince’yi eleştiriyor. Kurt, şu cümleleri kullanıyor:
-Dolayısıyla bunu kirli oyun, alışveriş pazarlığı gibi Odunpazarı Belediyesi’ne yamamaya çalışmak doğru bir şey değildir. Kim yazdıysa, kim söylediyse yalan söylemiştir. Cumhurbaşkanı adayı da dahil. Yani Cumhurbaşkanı adayı olması bizim olayımızda ona araştırmadan, incelemeden bir ithamda bulunması hakkını vermez. Kimden aldıysa bilgiyi, ona sorsun hesabını. Doğru bilgi alacak, doğru iş yapacak herkes.

BELGELER UYDURDUK!
Gündemde bir de Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ile ilgili ortaya atılan bir iddia ve gösterilen bir belge var. Kurt, “uydurma” olarak nitelendiriyor bu iddiaları ve belgeleri! DP ilçe Başkanı Hüseyin Özcan’ın ismini vermeden “Bu ilçe başkanımız da uydurma konularla hareket ediyor. Birilerinin gazıyla hareket ettiği kesin. Şimdi özel kalem müdürümüzle ilgili mahkeme kararını çıkardık, UYAP’tan getirdik. Hiç de öyle bir şey yok. Sayın ilçe başkanının kamuoyuna dağıtmış olduğu mahkeme kararı sahte bir karardır. Eklenmiştir, uydurulmuştur, kararlar arasındaki çelişki sıradan bir hukukçunun bile anında fark edebileceği bir çelişkidir.
Muhalefet meclis üyesi Kazım Kurt’un bu açıklamaları üzerine  “Ben hiç görmedim de kararı, varsa alabilir miyim?” diye soruyor. Kurt bu soruya “Benden niye alıyorsun? Ben muhatabı değilim. O arkadaşımızı da siz soru sordunuz diye muhatap aldım. İşi gücü Odunpazarı Belediye Başkanı aleyhine uyduruk haber yaratmaya çalışmak. Dolayısıyla ben o arkadaşımızı muhatap almıyorum.

ALNIMIZ AÇIK
HESAP SORSUNLAR!
Kurt konuşmasının sonunda kendisini haksız yere eleştirenlere şu yanıtı veriyor:
-Kazım Kurt’un ya da Odunpazarı Belediyesi’nin yaşamı boyunca teröre bir santim desteği, bir santim yaklaşımı olduğunu iddia eden de gelsin, benden hesabını sorsun. Benim alnım açık, her konuda hesap vermeye hazırız, biz dört yıldır zaten bu hesabı vere vere geliyoruz. O nedenle yapılacak bir şey yoktur. Yargı da olayla ilgili bir karar verecektir. O karara göre de herkes gardını alacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yandaş 6 Eylül 2018 12:53

ben yandaşım çok aradım işe almadılar,kazım abi haklı bence

2 3 Cevap Yaz
HaLiL 6 Eylül 2018 11:39

daha dün muharrem ince için oy istiyordunuz ne oldu. eskişehir de değişim olacak bu görünen bir gerçek artık

3 5 Cevap Yaz
HASAN 6 Eylül 2018 09:45

Sadece savunma yayınlıyorsunuz nerede bunun iddiası.

4 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi