Güçlü lobiye nasıl inanırım?

Adaylarının da yüzde 90 belli olduğunu duyuyorum.

5 Aralık 2018 08:48
A
a
Sütiş Eskişehir
Mihalıççıklı üç ismin vekil seçilmesi...
Yine Malıç’lı Burhan Sakallı’nın aday gösterilmesi...
Emirdağlı Suat Er’in aday olarak gösterilmek istenmesi...
Tüm bunlar olup biterken ‘lobi meselesi’ gündeme geliyor. Malıçlılar şöyle güçlü, Emirdağlılar böyle çoklar...
Yıllar yıllar önce nasıldı bilmiyorum ama bu işlerin son yıllarda değiştiğini düşünüyorum. Üç vekilin seçilmesi, Sakallı’nın aday gösterilmesini Malıçla ilgili bulmuyorum. Aynı şekilde kimse Suat Er’i Emirdağlı diye aday göstermez. Bir avantaj olabilir ama onun yanına 72 tane daha ‘özellik’ olması gerekir. Yok, bizim lobi bildiğin gibi güçlü değil deniyorsa bu iddiaya bir şekilde inanırım. Güçlü olduklarını iddia eden ‘lobi’ bağımsız aday çıkartıp seçtirirse ‘eyvallah’ derim, her daim hakkını teslim ederim, bir daha meslek hayatım boyunca Aynı güçlerini sorgulamam.

Aynı gemide olabilir

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati “Dolar 10 lira olacak diyenler nerede” demiş. Referandumdan sonra ‘uçacağız’ diyenlerle aynı yerde olabilir! Halk ‘evet’ derse ‘prangalardan kurtulacağız’ diye haykıranlarla aynı mekânda olabilir! 24 Haziran sonrası ‘her şey süper mükemmel olacak’ diye gezinenlerle aynı gemide olabilir! Şu tür laflar etmeden biraz halkın içinde dolaşın lütfen. Her şey ateş pahası olmuş, insanlar 1600 lira gelirle yaşam savaşı verirken bu tür sözler hiç çekilmiyor.

Özkar’ın tepkisi

Sinan Özkar tepki

CHP’nin eski il başkanlarından Sinan Özkar, Pazar Toplantıları’nın yeniden başlamasına ve il yönetiminin görevden alınmasına tepki gösterdi. Görsellerde nasıl tepki verdiğini okuyabilirsiniz. Özkar’ın bir itirazını şık bulmadım. Özkar, Pazar Toplantısı’na karşı bir isim. Döneminde de yapılmadı zaten...
Ama fakat lakin...
Özkar’ın koltuğunu devretti. Yeni bir yönetim var. Ve o yönetimin siyaset yapma biçimine saygı duymalı. Eski bir il başkanı olarak heyecan yaratan bir yönetime üstelik seçim öncesi destek olmalı ya da en azından sessiz kalmalıydı. Diğer tepkisinde kendince ‘haklı’ olabilir. Onu da kamuoyu önünde değil Hoca ile ‘özel’ görüşmesi gerekir.

Muhtarlar geliyor!

3 1 Mart 2019’da muhtarımızı da seçeceğiz. Bu sıralar adaylara, ittifaklara kilitlendik ama muhtar olmak isteyenler de ciddi bir mesai harcıyor. Uzun süre önce yola çıkanlar var... Batıkent Muhtar Adayı Özdemir Kayhan gibi... Çok iddialı gelenler var... Dede Mahallesi Muhtar Adayı Ömer Saraçlar gibi... Saraçlar’ın instagram’a sponsorlu ilan verdiğini gördüm. Tunalı Muhtar Adayı İbrahim Baki “Daha iyi bir Tunalı için hep beraber el ele” deyip azalarıyla görüldüğü bir görsel paylaştı. Vişnelik Mahallesi Muhtar Adayı Mustafa Kantekin de Facebook’ta sayfa oluşturdu. Özel günleri ‘atlamayan’ adaylar da var. Muhtarlık son yıllarda giderek daha çok rağbet görmeye başladı. Belediye başkan aday adayından daha görkemli, daha ciddi ve daha tutarlı kampanyalara şahit olacağız. Özellikle bazı mahallelerde reytingi yüksek bir yarış olacağını düşünüyorum.

Günyüzü’ne altı başvuru

Günyüzü Belediye Başkanı olmak isteyen altı kişi BBP’den aday adaylığı müracaatı yaptı. Ersin Özdemir, Sabri Erdoğan, Yasin Acartürk, Üstün Ünlü, Nedim Çelik ve Ali Ramazan Çınar... Günyüzü, BBP’nin kalesi sayılır. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu döneminde Günyüzü BBP’deydi. Partinin sevilen isimlerinden Kadir Kılınçal, ilçede belediye başkanlığı yaptı. Yazıcıoğlu, vefat etmeden üç gün önce Günyüzü’ndeydi. Miting yapıp halka seslenmişti... AK Parti bu ilçede son yerel seçimde yüzde 50 oy almıştı. İkinci olan BBP’nin oyu da yüzde 37’ydi. CHP’nin de yüzde 10 civarı oyu vardı... Seçimi kazanan Remzi Arayıt yaklaşık 2200 oy, BBP Adayı Kadir Kılınçal ise 1600 civarı oy almıştı.

Sivri’nin vaadi çok önemli

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Sivri ile söyleşi yaptık. Tepebaşı için yapacaklarının ipuçlarını veren Sivri, konuşmasının bir yerinde “En başta adil bir yönetim vaat ediyoruz. Ahmet Sivri adil bir başkan olacak. Mahalle, mevki ayrımı gözetmeyecek. Tepebaşı’nda yaşayan herkes birinci sınıf muamele görecek. Tepebaşı’nın tüm mahallelerine aynı gözle bakacağız. Batıkent ve Ertuğrulgazi aynıdır bizim gözümüzde. Ömerağa’ya ne yapacaksak Fevzi Çakmak’a da yapacağız. Uluönder, Zafer, Çamlıca, Şirintepe, Hoşnudiye, Zincirlikuyu... Kimse kendini ‘öteki’ hissetmeyecek. Adil olacağız...” dedi. Sivri’nin bu vaadi çok önemli. Seçim döneminde karşımıza çıkabilir. Özellikle kenar semtlerde yaşayan seçmenin bu yönde şikâyetleri var. Sivri, sorunu iyi tespit etmiş.

Blöf yapmıyor gerçekten var

Seçim öncesi rakibe gözdağı vermek için bazı hamleler yapılır. Birkaç gün önce İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, “Büyük ihtimalle Eskişehir bu pazarlığın içerisinde yok. Şayet bu şekilde devam eder Eskişehir bu pazarlığın içerisinde olmazsa bizim büyükşehir belediye başkan adayımız var, ilçe aday adaylarımız da var” dedi. Kabukçuoğlu ‘klasik’ bir politikacı değil! Ne diyorsa gerçektir, sahicidir, inanıyordur. Kabukçuoğlu ve arkadaşları gerçekten Eskişehir’de ittifak istemiyor, kendi adaylarıyla seçime girmek istiyor. Adaylarının da yüzde 90 belli olduğunu duyuyorum.

Canan Dağaşan’dan Farkındalık Gecesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bazı etkinlikler yapıldı. Onlardan biri de Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu İl Temsilcisi ve Eskişehir Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Canan Dağaşan tarafından organize edilen geceydi... Farkındalık Gecesi adı verilen etkinlik başarılı oldu, amacına ulaştı... Prof. Dr. İlker Yılmaz, Özlem Yalçın, Ayşe Fert Dökmeci, Ayşe Alışkan, Neşe Karademir, Soner Çoban, Gülay Güneş, Alaattin Çoban, Nezihe Atlas, Seydi Kartalca, Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Hatice Kaya, Ebru Emre ve Aydan Ünlüoğlu gibi cemiyet hayatının tanınmış isimleri geceye destek verip, katıldı. Engellilerin ve ailelerinin katılımı da üst düzeydi. Emeği geçenleri kutluyorum.

Gürleyik’i meşhur eden adam

Yıllar önce Eskişehir’de ciddi bir popülasyona sahip Karaakbaba’yı haber yapmak için AÜ’den bir hocamızın kapısını çalmıştım. Hocamız “Cihan sana bu kuşlarla ilgili her şeyi anlatayım ama haber yapma” demişti. Nedeni şu... Kuşların yaşam alanını deşifre etmeyelim! Böyle bir kaygısı vardı hocamızın... “Gürleyik Avatarı” olarak anılan Halit Gürsoy’u gördükçe bu diyaloğu hatırlıyorum. Gürsoy, korumaya çalıştığı Gürleyik’i herkese tanıttı! Öyle fotoğraflar paylaştı ki en cazip daveti kendisi yapmış oldu. Yine de iyi niyetli çabalar için saygılar...

Gönül mü? Derman mı?

AK Parti yerel seçimler için ‘gönül belediyeciliği’ diye pek anlam veremediğim bir slogan bulmuş. CHP’nin sloganı ise ‘derman belediyeciliği’ olacak. Belediye denince akla çözülmesi gereken dertler gelir, giderilmesi gereken sıkıntılar gelir... Doğumdan ölüme kadar ihtiyaç duyduğumuz belediye herkese ‘derman’ olmalı... Derman Belediyeciliği daha iyi, daha etkili ve daha işe yarar bir buluş gibi...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 5 Aralık 2018 11:58

Çankaya muhtar adayı Safiye Gürdoğanın yaptığı çalışmaları unutmayın derim .

1 0 Cevap Yaz
batca26 5 Aralık 2018 10:25

Şu mevcut belediyelerin başındakiler gitsin.Ayırıcı oldular.Kafalarına göre yaptılar herşeyi halka soran olmadı.Artık istemiyoruz bunları.Zengin yandaşları.

15 6 Cevap Yaz
Eses26

Belediye başkanlarını değilde tam olarak günümüz akp iktidarını anlatmışsın

1 7
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi