Gözünü toprak doyurmayanlar

Ülkemizin en önemli doğa koruma inisiyatiflerinden TEMA Vakfı, Alpu Termik Santraline karşı yeni bir zafer kazanıldığını duyurdu. TEMA, Alpu Termik Santrali için “Ismarlama” hazırlanan ÇED raporunun kamu yararına aykırı bularak oy birliğiyle iptal ettiğini duyurdu.

27 Mayıs 2023 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Ülkemizin en önemli doğa koruma inisiyatiflerinden TEMA Vakfı, Alpu Termik Santraline karşı yeni bir zafer kazanıldığını duyurdu.
TEMA, Alpu Termik Santrali için “Ismarlama” hazırlanan ÇED raporunun kamu yararına aykırı bularak oy birliğiyle iptal ettiğini duyurdu.
Ülkemizin elbette ucuz enerjiye ihtiyacı var. Normal bir ülkede bir bölgeye yeni bir elektrik santrali kurulduğunda elektrik fiyatları ucuzlar. Ancak bizim memlekette bu tip santraller yandaş “AK İşadamları”na yaptırılır ve yap – işlet – devret gereği, sanki bir kuralmış gibi elektrik fiyatları bir güzel zamlanır. “Kardeşim, hani yeni santral yapılınca elektrik fiyatları ucuzlayacaktı? Bak vatandaşa kol boyunda fatura gönderiyorsunuz. Ne anladık bu işten?” diyen olursa da “Vatan Haini” ilan edilir.
Şimdi belli ki birileri gözünü Alpu Ovası’na dikmiş. Muhtemelen “Parsel parsel” kapattıkları Alpu Ovası’ndan büyük paralar kazanmak isteyenler, aportta bekliyor. Eskişehir’de kamuoyunun baskısı, özellikle de Büyükşehir Belediyesinin dirayetli duruşu nedeniyle Alpu Ovası’na termik santral yapılmayacak gibi gözüküyor.
Tabii “Mahkeme de ne oluyormuş? Efendimiz Hazretleri emretsin, gerekirse Alpu Ovasını kezzapla zehirler, o toprakları Eskişehirlilere zorla yuttururuz” diyen bir zihniyetin olduğunu da unutmamak lazım.
Dolayısıyla hemen sevinmeyelim. Bugün zafer toprağı sevenlerin olabilir. Ancak yarın zaferi gözünü toprak doyurmayanlar da kazanabilir. Eskişehirliler olarak uyanık olmalıyız.
 
Serserilerin işi 
Eskişehir’de son günlerde parklara saldırı düzenleyen bir takım kendini bilmezler, bu kez de Atatürk Caddesi’ndeki bir otobüs durağını tahrip etti. Bizim otobüs duraklarımız camdan yapılıyor. Bu camlar, içeride otobüs bekleyen kadınların içinin rahat etmesini sağlıyor. Aynı camlara yanlışlıkla omuz atsanız kırılmaması için kalın yapılıyor. Yani özel ve kalın bir malzeme kullanılıyor.
Böyle bir camı kırmak için ya tabancayla ateş etmek lazım, ya da cidden uğraşmak lazım. Demek ki birileri Büyükşehir Belediyesine zarar vermek için cidden mesai harcamış.
Büyükşehir Belediyesi elbette bu durağı tamir edecek. Ancak bizim paramızla.
Bu tarz bir saldırının ardında, siyasal bir motivasyon olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Olsa olsa çatacak yer arayan sokak serserilerinin işidir. Bu kişilerin yakalanarak, adalete teslim edilmesi en büyük isteğimiz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi