Gözler üzerlerinde olacak!

Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesine 2 yeni Başkan Yardımcısı atandı. Odunpazarı Belediye meclis üyeleri arasından Emre Genç ve Evren Olcay Odunpazarı Başkan Yardımcısı olarak göreve başladılar

17 Mart 2021 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesine 2 yeni Başkan Yardımcısı atandı. Odunpazarı Belediye meclis üyeleri arasından Emre Genç ve Evren Olcay Odunpazarı Başkan Yardımcısı olarak göreve başladılar.
 
Bu görevlendirme kimileri için sürpriz oldu. Zira geçtiğimiz dönemde Başkan Kurt meclis üyeleri arasından Başkan Yardımcısı atanmayacağı konusunda kati konuşmuştu.
Bu yüzden meclis üyeleri içinde bu yönde bir beklenti ya da umut gözeten olmamıştı.
 
Ancak önceki dönem emekliliğe ayrılan ve artık meclis üyesi olarak görev yapan Saffet Çelen ve geçtiğimiz haftalarda emekli olan Hüsnü Kaptan ile boşalan Başkan Yardımcılıklarını düşünürsek Kazım Kurt’un da “dün dündür, bugün bugün” diyebileceği bir ortam oluştuğunu atlamamak lazım.
 
Bu sebeple benim açımdan bu görevlendirmenin sürpriz olmadığını hatta son 2 seneye bakarsak gerekli ve doğru isimler üzerinden bir atama yapıldığını söyleyebilirim.
 
Çünkü Odunpazarı yıllardır hemen hemen aynı çekirdek kadro ile yoluna devam ediyor. Bunun avantajları kadar dezavantajları da var.
 
Ben bu atamaları yeni iş yapma heyecanı ve iletişim becerileri açısından değerlendiriyor ve olumluyorum.
 
Zira Odunpazarı’nın CHP kongre sürecinde yaşananlardan sonra biraz taze yüzlere ve iletişim konusunda yıpranmamış isimlere ihtiyacı vardı.
 
Kazım Kurt’un hem şehir hem genel siyaset ile ilgili tercih ve tavırları, hem de Belediye Başkanı olmasına rağmen popülist değil de inatçı yapısının mevcut tüm kadrolara yansıdığını düşünüyorum.
 
Bu da zaman zaman Belediyenin kamuoyu ile iletişiminde, meramını anlatma şeklinde veya partili olan ancak örgütte görev almayanların gözünde önyargılı değerlendirmelere yol açabiliyor.
 
Pandemi döneminin getirdiği düşük tempo, bütçe kesintilerinden yaşanan yatırım zorlukları ve yeni projeleri hayata geçirme gerekliliğini belli ki Kazım Kurt’da tespit etmiş olacak ki böyle bir görevlendirme gereği hissetti.
 
Başka isimler gündeme geldi mi? Düşünüldü mü? Başka bir hikâyesi var mı bilmiyorum ama gerek Emre Genç gerek ise Evren Olcay’ın başarılı olacaklarına inanıyorum.
Gerek yaş avantajları gerek ise temsilci oldukları zümreler onları avantajlı kılıyor.
 
Biri hukukçu kimliğiyle yıllardır parti ve örgütün, diğeri ise Tatar ve çiftçi kimliği ile sürekli insan içinde olan ve nabzı sürekli yoklayabilecekleri ilişkilere sahipler.
 
Üstelik sorumlu oldukları müdürlükler biraz tempo isteyen ve direkt icra gerektiren müdürlükler.
Temizlik İşleri, Sosyal Yardım İşleri, Park ve Bahçeler, Fen İşleri bana göre stratejik açıdan önemliler.
 
Bu yüzden her iki isme de büyük sorumluluk düşüyor. Hem Belediyenin asli görevleri hem de sosyal belediyecilik açısından var olandan bir tık daha fazlasını yapmaları lazım ki onlara güvenenler mahcup olmasın.
 
Ayrıca CHP’nin yerel yönetimleri ve partililerinin seçim sürecine doğru bazı köprüler kurması ve mevcut tablonun en azından asgari müşterekte onarılması gerektiği aşikâr. Bu konuda da en büyük görev tecrübeli gençlere düşecektir. Bunu da belirtmekte fayda var.
 
Hem Evren Olcay hem de Emre Genç için hayırlı olsun diyor ve kolaylıklar diliyorum. Tabi biraz da şans ve sabır dilemem gerek. Zira gözler üzerlerinde iken buna fazlaca ihtiyaçları olacak.
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi