Görelim iktidar milletvekillerini

İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı, Hızlı Tren Garının arkasında bulunan otoparkla ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Şimdi size taraf tutmadan, daha doğrusu Eskişehir’in tarafını tutarak konuyu anlatacağım…

19 Ocak 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı, Hızlı Tren Garının arkasında bulunan otoparkla ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Şimdi size taraf tutmadan, daha doğrusu Eskişehir’in tarafını tutarak konuyu anlatacağım…
Hızlı Tren Garının arkasında büyük bir otopark bulunuyor. Bu arazi Devlet Demiryolları’na ait. Dolayısıyla bu araziyi nasıl kullanacakları da TCDD’nin tasarrufunda bulunuyor. İster otopark yaparlar, ister patates yetiştirirler; kanunlara uyduktan sonra ötesine karışamayız. TCDD yetkilileri de söz konusu araziyi otopark olarak değerlendirmeye karar veriyor. 
Buraya kadar her şey normal…
Ancak TCDD yetkilileri bu otoparkı bir spor kulübüne veriyor. Fakat koskoca Eskişehirspor dururken, gidip Ankara Demirspor’a veriyorlar. Dolayısıyla oraya park eden her araçtan Ankara Demirspor’un kasasına para akıyor.
Eskişehir’deki bir otoparkın Eskişehirspor’a değil de bir Ankara takımına verilmesi beni çok rahatsız etti. Muhtemelen Eskişehirspor taraftarını da üzmüştür. 
Üstelik TCDD yetkilileri bu otoparkı Eskişehirspor’a değil de Eskişehir Demirspor’a verse yine mesele kalmazdı. Netice itibarıyla 1930 yılında kurulmuş Eskişehir Demirspor da bizim göz bebeğimiz. Üstelik demiryolu camiasının da bir parçası. Halbuki Eskişehirlilerin gözlerinin içine baka baka, söz konusu otoparkın gelirleri Ankara’ya aktarılıyor. Bu kadar mı sahipsiz kaldı Eskişehir?
Bugün Eskişehirspor’umuz – maalesef – amatör kümede. Eskişehir Demirspor ise Bölgesel Amatör kümeden bile düşmemek için mücadele ediyor. Şu otoparktan gelen üç – beş kuruş para Eskişehir’imizin takımlarından birinin kasasına girse kötü mü olurdu?
Biz belediyeleri Eskişehirspor’a yeterli desteği vermedikleri için eleştiriyoruz. Ancak Eskişehirspor amatöre düştü. Demek ki iktidarın da bir faydası olmamış.
Şimdi gözler artık iktidar milletvekillerinde. Eğer ki birkaç bürokrata sözlerini geçiremiyorlarsa söyleyecek bir şey yok.
Seçimlerden önce mangalda kül bırakmıyorlar; görelim bakalım maharetlerini…

Taksi işletmecileri hata yapıyor 

Eskişehir’de taksi ücretlerine yüzde 35 zam geldi. Taksi açılış ücreti 30 lira olarak güncellendi. Elbette taksi işletmecileri maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtacak. Günün sonunda da evlerine ekmek götürecekler. Ancak Eskişehir’de taksi ücretlerinin de çok pahalı olduğunu söylemeliyim. Mesela İstanbul veya Ankara’ya baktığınızda taksi maliyetlerinin hemen hemen yarı yarıya olduğunu görüyoruz.
Eskişehir’de mesafeler kısa olduğu için daha yüksek tarife yapılmasını kabul etmiyorum. Mesafe kısa olabilir. Ancak siz fiyatları makul seviyede tutarsanız müşteri sayınız artacak ve muhtemelen günün sonunda eve götüreceğiniz ekmek de artacaktır. 
Eskişehir’deki taksi esnafını daha düşük tarifeye geçmeye davet ediyorum. Bizim dediğimizi yaparlarsa, daha çok para kazanacaklarını da garanti ediyorum. Çünkü bu hâliyle taksiye ancak acil durumlarda binilir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
the beginner 19 Ocak 2024 11:00

KEREM bey TCDD nin tutumu konusunda size katılıyorum . Ama GÖZBEBEĞİMİZ ESES konusunda yaptığınız eleştirileri belediyelere de yapmanızı bekliyorum. ZOR AMA

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi