Google Asistan yaygınlaşıyor!

Serkan Açıkgöz yazdı

7 Ocak 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
2016’da hizmete sunulan Google Asistan son güncelleme ile artık daha fazla cihaz ile uyumlu çalışabiliyor. Asistan aslında birçok kişinin cihazında yer alan ancak pek kullanılmayan bir uygulama. Google tarafından geliştirilen bu uygulama aslında Google'ın akıllı ev sistemleri ile uyumlu çalışan kişisel bir asistanı. Hızla yaygınlaşan uygulama son güncelleme ile 200'den fazla markanın 2000 modeli ile uyumlu çalışmaya başladı. Google bu asistan ile rakibi Amazon'un akıllı asistanına karşı meydan okuyor.
 
 
Google açıkladı Cihazlar tehlikede!
 
Teknoloji devi Google uzmanları, İntel ve diğer firmaların ürettiği çiplerde ciddi güvenlik açıkları bulduklarını açıklamıştı. Intel'den yapılan açıklamada bu bu hata doğrulanırken, sorunun sadece kendileriyle ilgili olmadığı vurgulandı. Apple'dan yapılan açıklamada ise tüm Apple cihazlarının söz konusu güvenlik açığından etkilendiği kaydedildi. Project Zero yetkilileri, yaptığı açıklamada, Intel, AMD ve ARM gibi şirketlerin çiplerinde güvenlik açığının kötü niyetli kişilerin sistem belleğinden parola ve diğer hassas bilgileri çalmasına olanak tanıdığını bildirdi
 
 
Telefonumuzun pil Ömrünü nasıl uzatırız?
 
Battery University isimli web sitesi, uzman olduğu bu konuda bazı tavsiyelerde bulunuyor. Cep telefonlarımızı tüm gün kullanıp şarjı tükendikten sonra sabaha kadar şarj edip doldurmak pek çoğumuzun yaptığı bir çözüm. Ancak batarya ömrü için ideal olan bu değilmiş. Hatta bataryaya zarar veriyoruz. Bu yüzden şarj alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Elektronik aygıtların büyük çoğunda bir anot, bir katot ve bir kimyasal elektrolit içeren lityum iyon piller bulunuyor. Akıllı telefon ve diğer pilleri test eden cihazlar sunan Cadax, Battery University adında ücretsiz bir eğitim web sitesini işletiyor. Battery University'nin piller ve doğru şarj üzerine verdiği bazı tavsiyelere dikkat etmekte fayda var. Sık aralıklarla ve küçük dozlarda şarj aslında pilin sağlığı için en iyi seçenek. Buna göre, yalnızca % 10 veya % 20 şarj etmek fark etmiyor. Kısmi şarj pile zarar vermek bir yana daha da faydalı. Telefon gücünü korumak için ideal aralık yüzde 65 ile 75 arası. Uzun lafın kısası, şarjı ne kadar bu aralıkta tutarsak pil ömrünü o kadar uzatırız.
 
 
PKK, Türk Hackerların güdümünde
 
Türk hackerlar bugüne kadarki en büyük ‘hack’ operasyonuyla bölücü terör örgütü PKK yanlısı siteleri ve sosyal medya hesaplarına büyük darbe vurdu. Sultan Alparslan Hack Tugayı isimli grup, bölücü terör örgütü PKK'yı övücü paylaşımlarda bulunan bazı internet sitelerine son yılların en büyük siber saldırısını gerçekleştirdi. Hackerler, ANF, PKK online, YPG, YJA Star, hezenparastin gibi birçok siteyi hackleyerek kullanılamaz hale getirdi. teröristlere tarihi ayar veren hackerlar, söz konusu sitelerin ana sayfasına bölücü terör örgütünün sözde elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilme görüntülerini ekledi ve, "Bu site geçici olarak kapatılmıştır. Kalın kafalılara bu ince bir mesajdır! Sultan Alparslan Hack Tugayı. 1017'den beri bir gece ansızın" şeklinde mesaj paylaştı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi