Gönen istifa etmeli ya da görevden alınmalı!

Ali Baş yazdı

5 Nisan 2018 18:02
A
a
Sütiş Eskişehir
ESOGÜ’DE dehşet verici bir cinayet meydana geldi!
4 öğretim görevlisi yaşamını yitirdi. Peki, cinayetin sorumlusu sadece sanık Volkan Bayar mı?
Bu katliam “geliyorum” diye bağırdı…
Öğretim görevlisi Volkan Bayar, ESOGÜ’de 100’den fazla kişi hakkında FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu…
Öğretim üyeleri bunların “iftira” olduğunu söylediler ama seslerini duyuramadılar!
Bir çok kişi yargılandı…
Beraat ettiler ama işlerinden oldular…
Volkan Bayar ile ilgili en önemli nokta ise “masum olduğu” ispatlanan öğretim görevlilerinin, şikayet dilekçeleriydi…
Rektörlüğü ve YÖK’e Volkan Bayar ile ilgili defalarca şikayet dilekçesi verildi.  Bu dilekçeler ne oldu? İşlem yapıldı mı?
Öğretim üyelerinin iddialarına göre Bayar ile ilgili şikayet dilekçeleri işleme bile zorlukla konuldu!
Bu sorulara yanıt arıyoruz…
Bu katliamın ardından ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen’in yapacağı tek bir işlem var. İstifa etmeli…
Ya da soruşturmanın selameti açısından “görevinden alınmalı”
 
KORKULAN İNSANDI!
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu konuya dikkat çekiyor:
-Saldırgan Volkan Bayar adında bir araştırma görevlisi, ÖYP Görevlisi. Kendisi akli dengesi yerinde olmayan birisi. Pek çok kişiyi sürekli şikâyet eden birisi. Ancak korkulan bir insandı.
…/…
Öğretim üyeleri korkuyordu ve üniversite yönetimi bunu biliyordu. Buna rağmen “sessiz kaldılar” Kim bilir belki onlar da korkuyordu!
 
AYLAR ÖNCESİNDE
SORMUŞTUM!

23 Mayıs tarihinde “Eskişehir Notları” köşesinde ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen’e bir çok soru yöneltmiştim…
O yazının bir bölümünü tekrar buraya taşımak istiyorum…
Eskişehir'de son olarak, ESOGÜ'de bir FETÖ operasyonu yapıldı. Polis bir çok akademisyeni gözaltına alındı. Adalet önüne çıktılar, şimdi tutuklu yargılanıyorlar...
Polisin gözaltına aldığı isimlerden birisi rektör yardımcısı...
Ancak başka görevi de var!
Üniversitenin kurduğu FETÖ komisyonunun da üyesi. Bu komisyon ne yapıyor? FETÖ'cü olduğu şüpheli akademisyenleri tespit ediyor ve üniversiteden ihraç ediyor...
Bir çok kişi, bu şekilde ihraç edildi...
Barış bildirisine imza atanlarda var, ülkücü olarak bilinenlerde...
Bir çoğu haksız şekilde üniversiteden atıldıklarını söyledi ama seslerini kimseye duyuramadılar...
Ve bir başka soru daha...
Komisyon üyesi FETÖ'den gözaltına alınıyorsa, tutuklu yargılanıyorsa, bu komisyonun üniversiteden ilişiğini kesmesine karar verdiği tüm akademisyenlerin kararlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmez mi?
…/…
Ve şimdi tek bir soru, daha sormak istiyorum…
Bu komisyon Volkan Bayar’ın dilekçesine göre üniversiteden uzaklaştırdığı isimler var mı?
----------------------
 
KORUDULAR
DOKUNDURTMADILAR!

Doç. Dr. Ayşe Aypay’ın açıklamalarını gözlerim dolarak izledim…
Aypay, YÖK’ü ve rektörlüğü net bir şekilde suçladı…
Bakın neler söyledi Aypay:
-YÖK'e, rektörlüğe, bakanlığa dilekçe verdik. Rektörlük korudu. Defalarca dilekçe verdik. Dilekçelerimizi işleme bile almadılar. Volkan Bayer'in dosyasını rektörlüğe çektiler.
-Rektörlük neden işlem yapmadı? 1.5 yıldır defalarca dilekçe verdik, hepsinin üstüne yattılar. Dokundurtmadılar Volkan Bayer'e. Şimdi açıklasın YÖK Başkanı. Şimdi açıklasın Rektör.
-Bütün bunlara rağmen rektörlük sonuna kadar korudu. YÖK de korudu. Suç duyurusunda bulunuyorum Rektörlük, YÖK hakkında. İşlem yapmadılar, ta ki bugün 4 tane arkadaşımız cenaze olmuş durumda.
- Rektörlük, Volkan Bayer hakkında dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeler. Soktuk da ne oldu? Hiçbirine yanıt alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sonuç 8 Nisan 2018 15:46

Beyler Hasan Gönen ve Adnan Konuk istifa etmez. Nedenine gelince bu 2 kişi TIP fakültesi döner sermayesinden yüklüce bir miktar her ay para alıyorlar. Bu parayı bırakamaz. İsterse üniversite yansın umurlarında olmaz

0 2 Cevap Yaz
öyp 7 Nisan 2018 13:47

adam öyp li falan değil ylsy. hatta ylsy li oldugu icin denver universitesinde okuyup gelmis. Allah tizasi icin artik öyp lileri zan altinda birakmayin ve duzgun haber yapin

5 1 Cevap Yaz
gerçek 6 Nisan 2018 20:41

Ali Bey, yönetimin bilgisi dahilinde imzasız mektuplar yazdırılan ve korunan araştırma görevlileri var esogü de

1 19 Cevap Yaz
Şerefli Olanın Yapacagı İş 6 Nisan 2018 19:33

Şerefli bir insan acilen istifa ederdi bu durumda. ama hala sessiz kalması vahim

1 23 Cevap Yaz
Hasan Gönen e Sorular 6 Nisan 2018 17:45

1. Senagele neden gittiniz fetö okul açılışına 2. 17-25 Aralık dan sonra fetö dersane toplantısını neden üniversitede yaptınız 3. 15 Temmuzdan 2 - 3 ay önce neden üniversitenin logosunu fetöden kapatılan orhangazi üniversitesinin logosuyla neredeyse aynı şekilde değiştirdiniz. Subliminal meajmıdır bu? 4. Fatih üniversitesinin kaçak olan rektörü şerif ali tekalanla neden protokol yaptınız 5. Fatih üniversitesinde derse gönderdiğiniz adamları neden attınız. oysa ki protokolü sen yaptın 6. En son verdiğin akademik ilanla Fatih üniversitesinde görev yapmış bir ortopedisti neden öğretim üyesi olarak ortapediye aldın 7. Eskişehirde fetöden kapatılan bir okuldan neden eleman aldın şimdilik bu soruların cevabını bekliyoruz

1 37 Cevap Yaz
ÖMER 6 Nisan 2018 10:40

BENCE DE İSTİFA ETMELİ.

0 11 Cevap Yaz
Askin Huzi 6 Nisan 2018 09:23

Osmangazi üniversitesi cok ciddi incelemeye alınmalı özellikle yonetimsel boyutta bu olayın oncesinde bile devletin taseron işçileri kadroya alacagini belirtmesinden sonra örnek 8-10 yıldır görev yapan elemanlarindan acimasizca hicbir yasal gecerliligi olmayan disiplin kurulu kararlari ile isten cikartmalar asılsız ispatsiz suclamalarla onlarca insanin emeklerini bir çırpıda calmalari gibi uzayip gidecek bir sürü konu bunlarin sebebi yonetimdir ve taraflı veyanli olmalaridir.

1 18 Cevap Yaz
Pars Keskin 6 Nisan 2018 09:21

Rektörlük dışında hasan için her şey söyleniyor bence görev yaptığı süre içindeki bütün alım satımlar ogünün ihaleleri tek tek araştırılmalı orlardaki cafelere varana kadar

2 14 Cevap Yaz
Hakan 6 Nisan 2018 08:54

Rektör ve yardımcıları basiretsizdir.rektörlük koridorlarında bas bas bağıran kimlerden güç almaktadır.rektör ve yardımcıları görevden alınmalıdır Çünkü olayların üstesinden gelememektedirler.

1 20 Cevap Yaz
alp 6 Nisan 2018 01:29

Sayın ali baş bey ; Hasan göneni suçlayıp mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorsun.Ya insan biraz dürüst olur , diyelimki rektörlük bu şahıs hakkında işlem yaptı başına 24 saat polismi dikecektin sanki beline silahı sokup aynı şeyi 6 ay sonra yapmak çokmu zor.Tabi siz allah kötülerle karşılaştırmasın şerlerin şerrinden korusun laflarını hurafe olarak gördüğünüz için kov adamı işi çöz olarak görüyorsunuz.Bu işler malesef böyle allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın.

30 5 Cevap Yaz
O.SERT

BALIK BAŞTAN KOKAR

1 18
Mehmet 6 Nisan 2018 01:19

İstifaaaa...

1 13 Cevap Yaz
vatandaş yurttaş 5 Nisan 2018 20:27

Burdan uyarıyorum. Benzer olay Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde de patlak verebilir. Çünkü Rektör Prof. Dr. Yücel Acer şikayetleri dikkate almıyor, dilekçeleri işleme koymuyor. Fetö soruşturmaları da mercek altına alınmalı. Örneğin en azından 1 kişiye haksızlık yapıldığı kanıtlanmış durumda (https://www.memurlar.net/haber/736537/feto-nun-kararttigi-hayatlar-ve-ii-morbeyin-calismasi.html?utm_source=headlines).

1 9 Cevap Yaz
Katılıyorum 5 Nisan 2018 18:56

Sayın Ali Baş, Eskişehir basınının yılmaz kalemşörü, yazınıza yüzde yüz katılıyorum. Derhal azledilmeli görevden.

3 54 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi