Prof.Dr. Alper Çabuk

Fedakarlık

Dün Babalar Günüydü. Bu Babalar Gününe dair olasılıkla hiç unutmayacağım şey, bir bankanın Babalar Günü dolayısı ile hazırladığı video olacak

22 Haziran 2020 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün Babalar Günüydü. Bu Babalar Gününe dair olasılıkla hiç unutmayacağım şey, bir bankanın Babalar Günü dolayısı ile hazırladığı video olacak. Banka, bu videoyu beş gün önce sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak sundu. Banka tarafından hazırlanan videoda corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu yer aldı.
Banka, sosyal medya paylaşımında, “Salgınla en ön saflarda mücadele ederken kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu saygıyla anarak, bu yıl Babalar Günü'nü onun nezdinde tüm fedakâr babalarımıza ithaf ediyoruz” açıklamasını yaptı.
Videoda arka planda Prof.Dr.Cemil Taşcıoğlu’nun görüntülerine “Baba bizim için öyle bir kelimedir ki, sözlükteki ilk anlamı olan “çocuğu olan erkek”  anlamından çok daha fazlasıdır. Zor zamanda yardım eli uzatana da baba denir, cesaret edip ilk adımı atana da. Baba sınır nedir bilmez. Herkes korkarken, ne deneyecekseniz benim üstümde deneyin demek, baba yüreği ister. Bu Babalar Gününde sadece kendi çocuklarının değil, yetiştirdiği binlerce öğrencinin ve iyileştirdiği hastaların babası Prof.Dr.Cemil Taşcıoğlu’nu saygıyla anıyoruz ve bu Babalar Gününü ona ithaf ediyoruz. Onun nezninde tüm fedakar babalarımızın Babalar Günü kutlu olsun.” Sözleri eşlik ediyor.
Bu videoyu her seferinde gözlerim dolarak izledim. Çok zor günlerden geçtik, geçiyoruz… Bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayan fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine destek veren tüm eğitimcilere, hizmetlerin aksamaması için çalışan tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına, tedarik zincirinde ve tarımsal üretimde emek veren herkese ve emek veren bu mücadelede ön safta yer alan herkese minnettarız. Bu minnetimizi göstermenin sanırım en iyi yolu bu fedakarlıkları hak edecek şekilde davranmak olmalı. Önümüzdeki dönem için bizden beklenen çok basit… Temizlik, maske ve mesafe… Lütfen kurallara uyalım. Özellikle bana bir şey olmaz ya da ya ne olacaksa olsun demenin ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Zira bu kurallara kendimiz için değil, toplumdaki diğer kişiler için de uymak zorundayız. Basit bir ihmalimiz, toplumdaki başka kişilerin hayatını kaybetmesine neden olabilir, bunu aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Uyduğumuz kurallar bizim ne kadar vicdanlı ve ne kadar iyi birer birey olduğumuzun göstergesi. Bu bakımdan mucizeyi bekliyorsanız, temizliğe, maske kullanımına ve sosyal mesafeye özen gösterin. Mucize uzakta değil, sizde…
Sağlıklı ve mutlu günlerde nice Babalar Günlerine…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi