Facebook'ta bunu yapan işten atılıyor

Serkan Açıkgöz yazdı

21 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknoloji dünyasında bu hafta ne tür gelişmeler yaşanmış gelin hep birlikte şöyle kısa bir tura çıkalım. Sosyal paylaşım platformları arasında dünya devi olan Facebook'ta mesai arkadaşının dedikodusunu yapan kişi işten atıldı. Yanlış duymadınız. Denizli'de yaşandı bu ilginç olay.Bir çalışan, iş yerindeki bilgisayardan sosyal paylaşım sitesine girdi. Bir süre önce çıkarılan arkadaşı ile Facebook üzerinden mesajlaşmaya başlayan şahıs, bir süre sonra, bilgisayarı ve Facebook'u açık unutarak masasından ayrıldı. Gelen mesaj seslerinden rahatsız olan diğer bir çalışan bilgisayarı kapatmak istediği esnada o dedikodu mesajlarını gördü. Yazışmalarda; kendisine, annesine, personel amirine hakaret eden ifadelerin yazılı olduğunu gördü. Mesajları yazıcıdan çıkartan işçi, acilen personel amirine iletti. Bunun üzerine sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına hakaret ettiği öne sürülen işçi işten çıkarıldı.
 
İŞKUR Google’la anlaştı!
İŞKUR çağa ayak uydurmak zorunda kaldı. Google ve İŞKUR önemli bir projeye imza atacaklar. İŞKUR yardımı ile gençlere YouTuber olmanın incelikleri öğretilecek. Kısacası YouTuber olmak için büyük bir destek yetenekli adayları bekliyor! Türkiye İş Kurumu, yapmış olduğu açıklama ile, Google ile işbirliği yaparak YouTuber eğitimlerine başlayacaklarını kamuoyuna duyurdu. Çok fazla etkin ve takipçisi de fazla olan Youtuberler’ın büyük paralar kazanmaları gençleri bu mesleğe yöneltiyor.
 
Dünyanın yarısı gözlük takacak
Günümüz göz hastalıklarıyla ilgili bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapan Opthalmology Journal'ın raporuna göre, 30 yıl içinde dünyanın %50'si gözlük kullanmak zorunda kalacak. Göz bozukluklarının en temel nedeni olan genetik etkenler, günümüzde yerini ekranlara bakmak nedeniyle ortaya çıkan görme bozukluklarına bıraktı.Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, ekonomik gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelerde ekrana bakmaya dayalı görme bozukluklarında büyük artış olduğu saptandı.Teknolojiye kolay ulaşamayan ülkelerde ise göz sağlığı çok daha iyi durumda.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi