Facebook hisseleri dibe vurdu!

Serkan Açıkgöz yazdı

29 Temmuz 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Facebook, yılın ikinci çeyreğindeki bilançosunu açıklamasının ardından 150 milyar dolar kaybetti. Facebook’un kusucusunun kaybı ise yaklaşık 20 milyar dolar. Sosyal medya devi Facebook, tarihinin en yüksek finansal düşüşünü yaşadı. New York borsasının kapanmasının ardından gerçekleşen sınırlı işlemlerde, Facebook'un hisseleri rekor seviyede düştü. Hisselerin yüzde 21 düşmesiyle şirket 150 milyar dolara yakın değer kaybetti. Bu duruma etkili olan sebepler arasında şirketin Avrupa bölgesinde 1 milyon günlük aktif kullanıcının sosyal medya platformunu bırakması ve artan maliyetler gösterildi. Twitter’ın hisseleri de şirketin ikinci çeyrek sonuçlarının ardından yüzde 16.16 düştü. Aylık aktif kullanıcı sayısı, StreetAccount ve FactSet tahminlerinin de altında kalarak 335 milyon açıklanan Twitter hisse başına 17 dolar cent kazanç açıkladı
 
Samsung kırılmayacak
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung esnek bir OLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu teknoloji sayesinde telefon ekranları sahip oldukları geniş esneme payıyla darbe ve düşmelere karşı müthiş bir korumaya kavuşuyor. Samsung biraz daha ileri giderek bu ekranları “kırılmaz” olarak nitelendiriyor.
 
Apple’dan kablosuz aktarım
Apple’ın aldığı son patent teknoloji severleri heyecanlandırdı. Bununla birlikte Apple cihazlar arasında kablosuz şarj aktarımı gerçekleştirilebilir. Bu proje, pek çok cihazın birbiri arasında şarj transferi yapmasını öngörüyor. Ve bu transfer alışageldiğimiz şekilde kabloyla değil kablosuz olarak sağlanacak. Peki ana amaç ne? Görünüşe göre ilk aşamada Macbook üzerine yerleştirilecek olan kablosuz şarj üniteleri sayesinde, telefonunuzu ve akıllı saatinizi dizüstünün üzerine yerleştirip şarj edebileceksiniz.
 
Milli klavyemiz güncellendi
En yakın rakibinin 3 katı kadar indirilen TAMBU, ülkemizde en çok indirilen klavye uygulaması oldu. Toplam 22 milyar etkileşim sağlayan Tambu yeni yüzü ile karşımızda. Tüketicilerle buluştuğu ilk günden bu yana toplam 588 milyon defa kullanılan TAMBU uygulamasındaki Türkiye’ye özel yaratılmış yerel temalar, atasözleri, çıkartmalar ve GIF’ler 68 milyon kere kullanıldı. Metin içinde paylaşılan unicode emojilerle beraber toplamda 140 milyon emoji ve çıkartmanın gönderildiği TAMBU’da en çok tercih edilen çıkartma ise Türk Bayrağı oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi