EYT'lileri yalnız bırakmadı

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de Emeklilikte Yaşa takılanların (EYT'liler) durumu

15 Eylül 2020 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de Emeklilikte Yaşa takılanların durumu. Kanun tarafından tanınan haklarını isteyenlere kimsenin kızmaya hakkı olmaz. Biz böyle söylediğimiz zaman, "Eskiden olduğu gibi insanlar 40 yaşında mı emekli olsun?" diyorlar. Elbette o kadar erken emeklilik ülkemize büyük zarar verir. Emekliliğin makul bir yaşa çekilmesi Türkiye için çok önemliydi ve bu işi AK Parti iktidarı başardı. Ne kadar tebrik etsek azdır. Ancak az sayıdaki EYT'linin haklarının da verilmesi gerekir. Mesele prensip meselesididr. Mesele devlet ciddiyeti meselesidir. Devletin verdiği söz bir senet olmalı. Bu yüzden EYT'lilere haklarını teslim etmemek, AK Parti iktidarına hiç yakışmıyor.

Son olarak EYT'lilerle Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bir araya gelmiş. Sayın Ataç her daim halkının yanında olan bir isim. Şimdi birileri, "Ataç şov yapıyor. EYT'lilerin durumundan istifade ediyor. Fırsatçılık yapıyor" diyorlar. Vermeyin o zaman kardeşim karşı tarafa fırsat. EYT'lilerin haklarını tanıyın, hiç kimsenin sizi eleştirecek fırsatı olmasın.

Ahmet Ataç EYT'lilerin dernek başkanı Kadir Arıkoğlu ve arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı bulmuş. Dernek üyeleri de kendisine her zaman yanlarında olduğundan dolayı teşekkür etmiş. Biz de kendisini tebrik ediyoruz.

 

Derya kuzuları tezgahlarda 

Av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlara derya kuzuları doluştu. Bu sene palamutun bol olduğu ifade ediliyor. Yine uzmanlar şimdilerde 10 liradan satılan palamutun kilosunun 5 liraya kadar düşebileceğini belirtiyor.

Eğer ki sürdürülebilir avlanırsak, denizlerimizden bereket fışkırır. Sıklıkla eleştirdiğimiz hükûmetin av yasaklarını baştan beri desteklemiştim. Nitekim alınan önlemlerin karşılığını almaya başladık. Bu konuda iktidarı tebrik ediyorum. Balık kadar sağlıklı yemek az bulunur. Umarın yıl boyunca ucuz ve lezzetli balıklarımız soframızdan eksik olmaz.

 

Eskişehir'in tanıtımı yapılıyor

Sivrihisar'da 'Hava Gösterileri 2020' etkinlikleri nefesimizi kesti. "Böyle bir etkinlik dizisini neden İnönü ilçesi değil de Sivrihisar ilçesi gerçekleştiriyor?" diye soracak olursanız, size iki kelimeyle cevap veririm; Hamid Yüzügüllü. Halbuki Cumhuriyetimizin başından beri Türk Sivil Havacığının kalbi İnönü'de atar. Her neyse... Çalışan belediye başkanlarına selam olsun.

Bu seneki gösterilerde eski tip bir Mustang avcı uçağı çok başarılı gösteriler yaptı. Bir de Mustang'in aynı işi yapan F – 16 avcı uçağı da olağan üstü performans sergiledi. Gösteriye katılan yerli ve yabancı pilotlara teşekkür ederiz. Sayelerinde sadece Sivrihisar'ın değil, Eskişehir'in de tanıtımı yapılıyor.

 

Dolar kuru meselesi

Madde 1: Bir ülkenin para biriminin düşük olması, o ülkenin fakir olduğunu göstermez. 1 Norveç Kronu yaklaşık 83 kuruş ediyor. Ancak adamların ekonomisi bizden iyi. Madde 2: Dövizin değer kazanması, o ülkenin ekonomisinin battığını göstermez. Hatta faydaları bile olabilir. Mesela Çin Yuan'a develüasyon yaptı ve ihracatını artırdı.

Şimdi bu iki maddeyi bir köşeye koyalım ve Türkiye'de neden döviz yükseliyor şöyle bir tahlil edelim. Öncelikle senin ülkenin resmi enflasyon rakamlarına kargalar bile güler. Bu enflasyon rakamlarının bile altında faiz uygularsan, dolar yükselir arkadaşım. Yine senin ülkende kısa vadeli dış borç stoku 140 milyar dolara fırlamış. Bankalarına kimse Türk parası yatırmıyor. Yine senin ülkende yandaş müteahhitler milyar dolarlık ihaleler kapıyor. Bak az kalsın unutuyordum; bir de cari açığımız var... Şimdi şaşırmış taklidi yaparak, "Dolar niye fırladı biz de anlamadık" dersen, seni kimse bir çokomel kadar bile ciddiye almaz...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekrem 16 Eylül 2020 00:52

Bu ett lilerin yaptığı masrafları kim karşılıyor acaba çok merak ediyorum.

1 0 Cevap Yaz
NİHAT SİPAHİ 15 Eylül 2020 15:54

YASALAR GERİYE İŞLETİLMESE BU SORUN ORTAYA ÇIKMAZDI BİZLER ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL GAPS EDİLEN HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ.PRİM ÖDEDİKÇE MAAŞLAR DÜŞÜYOR ÖDEMESEN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANAMIYORUZ.

3 1 Cevap Yaz
hüsocan 15 Eylül 2020 11:33

nolmuş hepsi emekli olmuşlarmı

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi