Evet veya hayır bir yanıt bekliyoruz

-Hastanemiz açılalı tam bir yıl oldu. Geçen yıl 13 Haziran tarihinde hizmete başladık. SGK’ya da başvurumuzu yaptık! Tam bir yıldır başvurumuzun cevabını bekliyoruz!

13 Haziran 2019 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
SGK ile bir türlü anlaşma yapamayan özel Gürlife Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Özdemir, Muharrem Şenel ile birlikte ziyaretimize geldi! Haliyle gündemde olan konuyu kendilerine aktardık, SGK ile aranızda neler yaşanıyor.
Neler oluyor:
-Hastanemiz açılalı tam bir yıl oldu. Geçen yıl 13 Haziran tarihinde hizmete başladık. SGK’ya da başvurumuzu yaptık! Tam bir yıldır başvurumuzun cevabını bekliyoruz!
-SGK size ‘hayır’ yanıtı vermedi yani!
-Türkiye bir hukuk devleti. Bir yasalarımıza ve adalete güveniyoruz. Böyle önemli yatırımlarda keyfiyet olmaması gerekir! Başvurumuzu yaptıktan sonra bize “evet” ya da “hayır” şeklinde bir yanıt verilmesini bekliyoruz.
-Siz başvuru yaptıktan sonra, neden bu kadar bekletildiğinizi sormadınız mı?
-Sorduk! İnceleme var diyorlar! Bir yıldır inceleme sürüyor. Bize bir yanıt vermelerini bekliyoruz. Eğer bir suçumuz kabahatimiz varsa, ülkemizde Yargı var! Sanırım, bizim durumumuzda başka özel hastane yoktur!

HERKES MAĞDUR!

Özdemir, 50-60 milyon liralık yatırımları olduğunu söylüyor ve “sadece biz mağdur olmadık” diyor! Kimlerin mağdur olduğunu da listeliyor:
-En önce çalışanlarımız. Hekimler, sağlık personeli ve diğer yardımcı personel…
-Esnaf…
-Siz medya…
-En önemlisi hastalarımız, Eskişehirli vatandaşlar!

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!

Eskişehir’in sevilen hekimlerinden Muharrem Şenel, önemli bir örnek veriyor, hastaneyle ilgili:
-Türkiye’de örneği yok! İlk defa 1 yıldır bekletilen bir hastane var!

A KALİTE BELGESİ!

Haziran ayı sonunda kapanacak olan hastane Sağlık Bakanlığı’ndan 94 puan almış! A Kalite Hastane anlamına geliyor! Hastanede Turizm yetki belgesi de bulunuyor! Çarter seferleri düzenleme hakkına da sahip! Azerbeycan’dan, Irak’tan, İran’dan Ukranya’dan gelecek hastalar için sefer düzenlenebilecek!

UCUZ!

Başhekim Ali Özdemir diyor ki:
-Bizim fiyatlarımız diğer hastanelere göre daha ucuz! Rekabet kurumu nedeniyle biz fiyatlarımızı açıklayamıyoruz.
-Tıbbi cihazlarımız ve makinalarımız son model! Hastane kapandığında Eskişehir’in yatak kapasitesi azalmış olacak!

LAHMACUN!

Gaziantep denilince Eskişehirlilerin aklına genelde “lahmacun” gelir. Eskişehir’deki kebapçılara bakın çoğunluğu Gazianteplidir… Ve Gaziantepli bir lahmacuncu açılıp, kurdelesi kesilirken siyasetçilerimiz, yöneticilerimiz fotoğrafın önünde kuyruk olurlar… Gaziantepli bir iş adamı Tayfun Özkaya, ilk kez Eskişehir’e ciddi bir yatırım yaptı. Özel bir hastane açtı ama o da bürokrasinin engeline takıldı. Gaziantep, sanayi devi bir şehir! Eskişehir’e ilk kez ciddi bir yatırım yaptı! Ne yazık ki bu yatırımı Eskişehir olarak istemedik!

PSİKOLOJİK HARP!

Dr. Ali Özdemir, hastanenin Haziran ayı sonunda kapanacağını söyledi…
Nedenini son derece basit iki cümle ile anlattı:
-Psikolojik bir harbin içinde olmak istemiyoruz!
-Belirsizlik içinde bulunmak istemiyoruz!
Ve son cümle:
- İflas durumumuz söz konusu değil! Kapatıp gideceğiz!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gürlife Hastası 15 Haziran 2019 01:29

Eskişehir 'de özel hastane titrine sahip olabilecek, Acıbadem ile birlikte bir diğer hastane de GürLife ancak gözgöre göre kaydediliyor. Hizmet standardı çok yüksek, doktoru hemşiresi ebesi bilgili bilgilendirici üstelik devlette göremediğimiz güleryüze fazlasıyla sahipler. Sizlerden Allah razı olsun, bu yardımseverlikle kurtardığınız canların hatrına işsiz kalmamanızı dilerim.

0 1 Cevap Yaz
Bülent 14 Haziran 2019 09:40

Halka hizmet edeceğini söyleyen iktidar milletvekilleri neden suskun! Hani Eskişehir'e hizmet, yatırım! Birilerinin cebine girmeyince yatırım sayılmıyor demek ki!

0 1 Cevap Yaz
Eskişehir Sevdası 13 Haziran 2019 18:33

Ben bır Eskişehir li olarak gunlerdır bu haberleri okuyorum ve uzuluyorum ne yapabilirim diye dusundum sonucta bızım hekim secme hakkımız ENGELLENİYOR artı istihdam ENGELLENİYOR cimere her yere yazdım bilgi edinme hakkımı kullandım Bnce sizlerde yazabilirsiniz Eskişehir im kazansın kaybetmesin bu yatırımı

0 1 Cevap Yaz
Eskişehirli 13 Haziran 2019 11:29

Bizde Gürlife,de gidiyoruz,devletin veya diğer hastanelerinede,hizmet,hijyen,kalite ve fiyat mukayesi yaparsak Gürlife tartışılmaz,izlenimim yandaş olmaması,değilse şimdiye kadar böyle bir hastaneyle 50 defa anlaşma yapılırdı.

1 7 Cevap Yaz
cevap 13 Haziran 2019 09:34

aslında cevap çok basit. akp'nin tüm icraatları gibi yandaşa para kazandırmak için yapılan şehir hastanesi denen "müşteri" garantili saçmalık zarar ediyor. o yüzden "müşteri" bölünmesin diye böyle bir uygulama yapıyorlar.

2 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi