ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’tan açıklama

Dün kaleme aldığım ‘Celalettin Kesikbaş niçin katılmadı’ başlıklı yazımda, özetle şunu ifade etmiştim

9 Ocak 2020 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir

Dün kaleme aldığım ‘Celalettin Kesikbaş niçin katılmadı’ başlıklı yazımda, özetle şunu ifade etmiştim: Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, esnaf odalarının temsilcileriyle bir araya gelmişti. Söz konusu toplantıya Nadir Küpeli, Metin Güler ve Ömer Zeydan da katılmıştı. Ancak ne Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ne de söz konusu odayı temsilen hiç kimse katılım sağlamamıştı. Bunun üzerine şu soruyu sordum: Celalettin Kesikbaş davet edilmedi mi, yoksa davet edilmesine rağmen katılmadı mı? Ardından, ‘davet hususunu’ sorgulamamın gerekçesi olarak Ahmet Ataç ile Celalettin Kesikbaş’ın aralarının hala kötü olup olmadığını anlamak istediğimi belirtmiştim.
 
*
 
Söz konusu yazı üzerine Celalettin Kesikbaş cevap hakkını kullanmak istedi.
İşte, Kesikbaş’ın ifadeleri:
 
KURUMLARIN BAŞINDA HER KİM OLURSA OLSUN…
“Sayın Ahmet Ataç ya da Tepebaşı Belediyemizin, odamıza ya da şahsıma sözlü ya da yazılı bir daveti yoktur. Eskişehir Sanayi Odası olarak kurum ahlakımız ve ilkemiz gereği teknik bir maruzatımız olmadığı takdirde, yönetim kurulu olarak davet aldığımız toplantılara katılım sağlıyoruz. Özellikle ülkemiz ve dünya konjonktüründe yaşanan olaylara istinaden, ülke ve şehir olarak daha fazla birlik ve beraberliğe, birbirimizi anlamaya ve kurumlarımızın başında her kim olursa olsun, kurumlarımıza değer verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kişisel tasarruf ve gelecek kaygılarımızla, kurumların gücünden ön almayı, bireyleştirmeyi ilkeli bulmuyoruz. Yapılan her toplantının, ülkemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
 
*
 
Kesikbaş’ın ifadelerine bakılırsa, Tepebaşı Belediyesi, Sanayi Odasına herhangi bir davette bulunmamış.
 
----------
 
NOT: Ahmet Ataç’a, bu durumu sordum. Ataç, görevlendirdiği bir ismin Celalettin Kesikbaş’ı çok kere aradığını ancak Kesikbaş’ın telefonunu açmadığını ve geri dönüş de yapmadığını söyledi. Tüm bunlara bakıldığı zaman görülüyor ki Ataç ve Kesikbaş arasında ciddi bir iletişim sorunu var; bu da anlaşıldığı üzere belediye ile oda arasındaki bağın önemli ölçüde zedelenmesine neden oluyor.
 
 

Ahmet Ataç ve Büyükşehir?

 
Bildiğiniz üzere Tepebaşı Belediyesi, Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi’nden (Remourban) ciddi bir hibe almıştı. Bu kapsamda dünyada hibe alan üç şehir var ve Tepebaşı Belediyesi, şu ana kadar projeyi tamamlayan tek şehir! Durum böyle olunca, Avrupa Komisyonunda bu işin başında olan kişi ‘dikkat çekici bir şey’ söylemiş. ES TV’ye konuk olarak aldığımız Ahmet Ataç, ‘dikkat çekici o şeyi’ şöyle açıkladı: “İşin başında genç bir İspanyol var. Kimse yanlış anlamasın. Bizim arkadaşlara şöyle bir şey diyor: Siz diyor Büyükşehir olun, 100 milyon EURO hibe hazır diyor. Ve bunu siz, çok rahatlıkla alabilirsiniz diyor. Ben onların dediğini söylüyorum. Benim açımdan çok büyük bir prestij yani. Bizim çalışma sistemimize, yaptıklarımızın karşılığında söylüyor bunu. Yani Avrupalıya 1 EURO’nun lafını ettiremezsiniz değil mi?”
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 9 Ocak 2020 10:10

bulmak istenirse bulunur başka birinin telefonuyla aransa elbette biri çıkacaktır hee valla tuz gölünde alabalık mı avlanır

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi