Eskişehir ve Mülteci Sorunu

Türkiye'nin yıllardır önünü alamadığı bir sığınmacı sorunu var. Bu sorunu dile getiren ve toplumsal kaygılarını gerekçeleri ile ifade edenlere ırkçı diyorlar.

22 Haziran 2022 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye'nin yıllardır önünü alamadığı bir sığınmacı sorunu var.
Bu sorunu dile getiren ve toplumsal kaygılarını gerekçeleri ile ifade edenlere ırkçı diyorlar.
Müsaade ederseniz bende o ırkçılardan birisiyim.
Ama bize ırkçı diyenlerin kendilerine hümanist ve aydın diyerek bizim düşünce ve ifade özgürlüğümüze ket vuran söylemlerini bir yere not ettiğimi de belirtmek isterim.
Velhasıl bu sığınmacı sorunu yakın zamana kadar Eskişehir sınırlarında kendini çok belli eden ve rahatsızlık veren bir boyutta değildi.
Lakin son haftalarda sığınmacılar ve karıştıkları olaylara bakınca Eskişehir'in bu sorunu yoğun olarak hissetmeye başladığı aşikar.
Eskiden çevrede ve çarşı diye tabir ettiğimiz alanlarda bunca sığınmacıya rastlamıyorduk.
Şimdi çarşı, AVM ve özellikle nüfus müdürlüklerinde fazlaca karşımıza çıktıklarını görüyoruz.
Elbette içlerinde çok nitelikli, kibar ve uyum sorunu yaşamayacak olanlar var.
Ancak bu durum Eskişehir’de yoğunlaşan bazı suçlarda karşımıza çıkanların çoğunun sığınmacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bakın gözlerimle şahit olduğum olaylar var.
Daha önce yazmıştım.
Önce bisiklet ve okul demirleri hırsızlığı gibi kimine göre küçük bana göre büyük olaylar baş gösterdi. Saniyeler içinde oldu ki müdahale etmeye bile yetişemedik.
Son günlerde ise sığınmacıların gerek kendi arasında gerek ise diğer vatandaşlarla münferit ve grup halinde olan tehlikeli kavgalarına tanık oluyoruz.
Özellikle yoğun yaşadıkları Kırmızı Toprak Mahallesi ve ona paralel porsuk boyunda sadece son 2 günde 3 kavgaya tanık olduk.
Birisi münferit, biri Türk ve sığınmacılar arasında diğeri ise kendi aralarında yaptıkları grup kavgasıydı.
Ne yazık ki bunların müdahale olmaz ise giderek artacağı ortada. Biz nihayetinde birilerinin yaralanması ya da ölümü gibi üzücü sonuçlar ile karşılaşmak istemiyoruz.
Sonuç olarak insanların bu konuda endişeli, gergin ve rahatsız olduğunu altını çizerek iletmek boynumuzun borcudur.
Çünkü insanlar eskiden çocuklarını rahatça dolaştırıp, açık hava keyfi yaptıkları porsuk kenarında bile rahat değiller.
Başımıza bir iş gelir, birileri musallat olur diye köpek dahi gezdirmekten imtina edenlere rastlıyor ve gerçekten çok dertleniyoruz.
Eskişehir gençliğinin milliyetçi yapısını ve bu tür olaylara karşı hassasiyetini de bildiğim için bu kaygılarım daha da artıyor.
Kimse adına üzücü bir hadise yaşanmaması için tedbirlerin yoğunlaşması elzem duruyor.
 
Bu noktada Eskişehir emniyetine biraz fazla iş düşüyor. Hem önleyici devriyeler hem de rutin kontroller adına söz konusu belli bölgelerde mesai yapmak belki de nice vukuatı giderip vatandaşa güven verecektir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 22 Haziran 2022 16:26

Evini kiraya vermezsen iş vermezsen Eskişehir de barinamazlar

0 9 Cevap Yaz
Çiftelerli 22 Haziran 2022 11:35

Seçimden sonra gideceklerrrrrrrrrrt

0 9 Cevap Yaz
Mehmet Demir 22 Haziran 2022 10:02

Kardeşim hala aramızda anlamayan ve bizi ırkçılıkla suçlayanlar var. Bu sığınmacılar geçici koruma statüsündeler, istesek hepsini tıpış tıpış göndeririz. Bu sığınmacıların bir çoğu kendi ülkelerindeki seçilmiş hükümetlere silah çeken, demokrasiyi hiçe sayan, anarşist ve kendi ülkesinin kanunlarına karşı gelen insanlar. Sana bana bunlardan ne fayda gelir? Kendi ülkesinin karışması için var gücüyle uğraşan ateşe odun taşıyan bu tiplerin sana bana ne faydası olacak? Neymiş ırkcıymışız falan filan geçin ya bunları. Bugün haklı olarak bizler pkk ve onu destekleyen zihniyeti mecliste ve memlekette istemiyorsak, nefret ediyorsak bu tür kendi ülkesine ihanet eden, bizlerin demografik olarak tehdit eden bu unsurları istememek nefret etmek hakkımızdır.

0 11 Cevap Yaz
Türkiye ve sığınmacı sorunu 22 Haziran 2022 09:49

Avrupa ülkeleri parasını verip hem bu asalaklardan kendini kurtardı, alırsa seçmece alıyor. Hemde yarın birgün bunlar yüzünden bir iç karışıklık çıkar ve bu karışıklığı bastırmaya çalışırsak, bakın gördünüz işte Türkiye yabancılara zulüm ediyor, jopluyor, gazlıyor işkence var, insan hakları lolololo diye yaygara haberler yaptırıp uluslararası arenada bizi zor durumda bırakacaklar. Bir taşla üç beş kuş vurmak buna denir. Peki bu tip şeyleri hesap etmeden önüne gelene yol geçen hanı gibi ülkenin kapılarını açanlara ne denir? İpucu vereyim, mitinglerde muhaliflere hakaret amaclı söylenen ve milliyetçi damara hitap eden bir söz

0 8 Cevap Yaz
Ümmet hee mi? 22 Haziran 2022 09:30

Yakından tanıdığım bir isim; Bulgar Türkü olan insanlar ülkemize geldiğinde demediği laf kalmamıştı. Yok Türk vatandaşının işini, aşını ellerinden alıyorlar, yok ahlaksızlar, yok namussuzlar diye dümdüz gidiyordu her firsatta. Şimdi bu yakından tanıdığımız isim sayesinde bizzat 70 milletten insan ne üdü belirsiz tipler bizim coğrafyada fink atıyor. Suç işliyor ümmet deniyor, ırkçılık yabmayın falan deniyor bunlar için. Hadi ordan bre!

0 8 Cevap Yaz
Hong Kong 22 Haziran 2022 09:20

Avrupa ülkeleri ile geri kabul anlaşmasını ben mi imzaladım? Avrupa ülkeleri zamanında Ortadoğu karıştırılırken, Türkiye ile oturdular ve hangi ülke karışırsa karışsın o ülkenin mültecilerini, bizim ülkelerde görmek ve bizim vatandaşımızın refahını ve huzurunu kaçırmak istemiyoruz. O yüzden parası neyse verecez, bu sığınmacılara Türkiye kapı açacak, topraklarını, aşını, havasını ve suyunu seve seve paylaşacak diyerek bir anlaşma imzaladılar. O zaman paranın lafı bile tatlı geldi akp hükümetine. En son çin modeli diyerek dövizi yükseltip aniden enflasyonun artmasına sebep oldular. İşte, sen hesap et nasıl bir dümene geldiğimizi

0 3 Cevap Yaz
Vatandaş Rıza 22 Haziran 2022 09:03

Ya arkadaş, bu sığınmacıların ben hiç birini istemiyorum. Bizler nasıl Almanya, Fransa, Amerika, İtalya gibi ekonomisi bizden fersah fersah iyi olan ülkelere elimizi kolumuzu sallaya sallaya giremiyorsak, hiç kimse bizim ülkemize bu şekilde girmemeli, girememeli. Ama nerdeeeee? Bizim memlekette milliyetçilikte, ümmetçilikte, parayı görene kadar. Yalansa yalan desinler

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi