Eskişehir için birlikte çalışacaksınız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis’inde 3 belediye başkanı bir protokol imzaladı. Protokole göre Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde hazırlanacak.

19 Mart 2021 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Meclis’inde 3 belediye başkanı bir protokol imzaladı. Protokole göre Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde hazırlanacak.
Belediyeler ortak akıl oluşturularak, Eskişehir’in geleceğine yön verecek kentsel dönüşüm yol haritasını birlikte çizecek. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin teknik kadroları çalışmayı birlikte yürütecek!
Protokol hiç kuşku yok ki son derece önemli!
Kazım Kurt - Yılmaz Büyükerşen - Ahmet Ataç 19 03 2021
Ancak burada daha önemli bir konu var!
Uzun bir süre Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “aynı masada oturmuyordu”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “düşman kardeşleri” bu protokolle aynı masaya oturttu. Dahası “iş birliği” yapmalarını zorunlu kıldı!
Büyükerşen, “Birbirinizi sevmiyorsunuz ama aynı masada oturup Eskişehir için birlikte çalışacaksınız, buna tahammül etmek zorundasınız” mesajını da vermiş oldu!
Seçim yaklaşıyor…
Genel seçimler öncesi belediyelerin birlikte çalışmaları CHP açısından önemli! Genel siyaset yereli etkilediği kadar, yerel de yapılanlar,  yapılmayanlar, hatalar ve eksiklikler de genel seçimi etkiler!
 

ATATÜRKSÜZ ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılını kutluyoruz.
Her yıl benzer tartışmaları yaşıyoruz. Atatürk ve Çanakkale…
Bir kesim var! Çanakkale savaşlarında Atatürk’ü başkomutan yapıyor. Bir başka kesim ise Çanakkale Savaşı’nı Atatürk olmadan anlatmak istiyor…
İkisi de yanlış…
Atatürk, Çanakkale’de başkomutan değildi! Ancak yaptığı taktiksel hareketlerle savaşın kazanılmasında ve düşmanın Çanakkaleyi geçememesinde büyük etkisi vardı.
Bu nedenle “Anafartalar kahramanı” adını aldı! Üstelik bu kahramanlık payesi kendisine sonradan verilmedi. Osmanlı padişahı İstanbul’da olduğu dönemde verildi.
Önemli tarihçilerimizden Sinan Meydan şu bilgiyi aktarıyor:
- Velid Ebüzziya'nın Tevhid-i Efkâr Gazetesi Ankara'ya Yunan ilerleyişinin başladığı 21 Ağustos 1921'de Sakarya Savaşı arifesinde ilk sayfaya madalyon biçiminde bir Atatürk fotoğrafı yerleştiriyor. Onun hemen üstüne siyah kalın harflerle "Mustafa Kemal Paşa mutlaka muzaffer olacaktır" diye yazıyor.
Hemen altına da -daha küçük harflerle- bunun gerekçesini belirtiyor:
"Çanakkale'de iki defa İstanbul'u kurtaran Mustafa Kemal Paşa bu defa da vatanı kurtaracaktır.
Çünkü Mustafa Kemal Paşa bütün bir ümmetin ve bütün bir milletin azm-i istihlas ve i'tilasını (kurtuluş ve yükselme azmini) temsil etmektedir. "
 

ÇAKIRÖZER’DEN ÖĞRENİYORUZ!

Milletvekili Utku Çakırözer, şu sıralar sürekli soğan depolarına gidiyor.
Hatırlarsınız geçen yıl, “soğan depoları basılıyordu”
Bu yıl depolara kimse uğramıyor. Soğan üreticileri perişan! Çakırözer, son olarak Karahöyük Mahallesi’ne gidiyor. Orada üretici Mustafa Koyuncu, Çakırözer’e şöyle dert yanıyor:
-100 dönüm yere 200 bin lira masraf yaparak soğan ektik. Yaklaşık iki buçuk aydır soğanımız depolarda bekliyor ve çürümeye başladı. Elimde kalan yüzlerce kilo soğana kilosu 30 kuruştan anca alıcı bulabildim. 140 bin lira zararım var. Eskişehir civarında soğanlar depolarda bekliyor. Elimizin emeği gözümüzün nuru 30 kuruş soğan. Buyurun gelin, alacak varsa verelim. Patates de elimde kaldı. 25 kuruştan satalım diyoruz patatese de alıcı bulamadım.
…/…
Bir çok üretici böyle düşünürse, önümüzdeki yıl bir kez daha “soğan ve patates” sıkıntısı yaşayabiliriz!
 

SÖZDE BİLİM!

Psikolog Carol Tavris, şöyle diyor:
-Sözde bilim popülerdir, çünkü zaten inandığımız şeyleri doğrular. Bilim, o kadar popüler değildir, çünkü inandığımız şeyleri sorgulatır. İyi bilim, tıpkı iyi sanat gibi, dünyaya yönelik yerleşik algılarımızı sarsar ve bizi rahatsız eder.
Ve…
Sözde Bilime İnanma Eğiliminin Zeka Ve Eğitim İle İlgisi Yoktur.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 19 03 2021
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
can 19 Mart 2021 13:35

Sayın başkan biz söylüyoruz ilgilenilmiyor.Günddoğdu mah BİZİMKİLER SOKAK a bir el atsınlar artık

0 0 Cevap Yaz
okur 19 Mart 2021 09:42

başlıklarınızdan biri hatalı olmuş. "ATÜRÜRKSÜZ ÇANAKKALE" başlığını "ATÜTÜRK'SÜZ ÇANAKKALE" olarak değiştirmenizi rica ediyorum

3 1 Cevap Yaz
veli 19 Mart 2021 09:34

ali baş :ATÜRÜRKSÜZ ÇANAKKALE bu ne.

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi