Eskişehir'de parti ayrımı yok

Bilirsiniz yıllardır hükümetler, yerel yönetimler ve milletvekilleri oy alamadıkları bölgelere yönelik çalışmalar yapmadıkları yönünde sıklıkla eleştiri alırlar…

8 Kasım 2020 10:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilirsiniz yıllardır hükümetler, yerel yönetimler ve milletvekilleri oy alamadıkları bölgelere yönelik çalışmalar yapmadıkları yönünde sıklıkla eleştiri alırlar…
Falanca mahalle “bize oy vermedi boş verin hizmeti!”, falanca şehir, “Oradan bize oy çıkmadı yatırımlar biraz beklesin!” gibi bir çok söze denk gelmişsinizdir… Ya da böyle olduğunu düşünen çok sayıda vatandaşa…
Eskişehir’de de zaman zaman yatırım yapılmayan mahalleler konusunda mağdur olan vatandaşlardan veya yönetenleri tarafından ayrım yapıldığı dile getirilir…
Ancak Eskişehir’de son birkaç yılda gerek yerel yönetimler olsun, gerekse hükümet kanadının milletvekilleri olsun hiçbir parti ayrımı yapmadan halkın yararına olacak işlerde büyük çalışmalara imza atıyor…
Özellikle Büyükşehir Belediyesi kırsala 2 dönemdir önem verdiği gözlerden kaçmıyor. Belediyenin kırsal bölgelere hizmet götürme konusunda kararlı çalışmalarına şahit oluyoruz.
En son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı Büyükşehir Belediyesi Meclisinden aldığı yetki ile ilçe belediyeleri ile tarım alanlarının kullanılması için protokol imzalamaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi ve Alpu Belediyeleri’nin ardından AK Partili belediyelere sahip olan Sivrihisar ve Mihalgazi ilçesi ile de protokol imzaladı.
İmzaların ardından Başkan Yılmaz Büyükerşen şu cümleyi kullandı: “Ekonomimizin her geçen gün kötüye gittiği bu günleri ancak üreticileri destekleyerek atlatabiliriz. Bu kapsamda A partisi B partisi gözetmeksizin tüm ilçelerimiz ile iş birliğine gerçekleştirmeye çalışıyoruz”
Büyükerşen’in yaptığı bu güzel çalışma ile parti ayrımı yapmadığı bir kez daha gözler önüne serildi.
Öte yandan AK Parti’nin çalışkan milletvekili Emine Nur Günay da kırsala en çok desteği verenler arasında…
Hangi ilçe belediye başkanı olursa olsun kendisine bir sorun iletildiğinde parti rozetini bir kenara bırakarak o ilçe için elinden geleni yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde MHP’li Çifteler Belediyesi ve CHP’li Han Belediyesi’nin ilçeler için istediği cenaze aracı sorununu çözerek araçların teslimini gerçekleştirdi.
Bunlar her zaman alışık olmadığımız görüntüler…
Parti rozetini bir kenara bırakarak sadece “İnsan” odaklı hizmet anlayışı benimseyen belediye başkanları ve milletvekillerine her şehrin ihtiyacı var…
AK Parti ve CHP kentin bir çok sorunu hakkında terse düşse de söz konusu vatandaş olunca ayrım yapmıyor… 
Bundan sonraki süreçte ayrım yapılmayacağından da hiç şüphem yok!
Çünkü her şey Eskişehir ve Eskişehirliler için!
 

SORUYORUM

Eskişehir’de artan koronavirüs vakalarıyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılacak mı?
 

“HER FABRİKA BİR KALEDİR”

 Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'nda 1933 tarihinden bu yana pancar alımının başladığı ilk gün 24 saatlik üretim rekoru kırılarak 10 bin 300 ton şeker pancarı işlendi. tabi… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e kazandırdığı şeker fabrikası durmadan yoluna devam ediyor. Çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor… Fabrika çalıştıkça, çıtayı yukarı çıkardıkça fabrika düşmanları da ortaya çıkıyor… Koku üzerinden polemiklere devam ediyorlar… “Taşınsın” dedikodularını yayıyorlar… Atatürk’ün 1937’de söylediği çok güzel bir söz var: “Her fabrika bir kaledir”
Ne güzel söylemiş Atatürk… Ancak bu kaleyi savunmak yine Cumhuriyet sevdalısı Eskişehirlilerin görevidir…

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Kamil Taşçıoğlu 08 11 2020
Eskişehir’de 91 yaşında Korona virüsü yenen Kamil Taşçıoğlu, 'bana bir şey olmaz' düşüncesine kapılan vatandaşları uyarıyor… Vakalarda büyük artış var… Herkes Kamil dede gibi şanslı olmayabilir aman dikkat!
 

NEDEN HIRSIZLIK?

Eskişehir’de ve Türkiye’de birçok hırsızlık olayına şahit oluyoruz… Ziynet eşya, motosiklet, cep telefonu gibi hırsızlıklara alıştık… Ancak Eskişehir’de garip şeyler olmaya başladı. Bir mağazaya giren vatandaş kışlık kıyafet çalıyor ve kameralara yakalanıyor… İş iyice çizgiden taştı…  Kışlık kıyafet çalmakta neyin nesi? Birilerinin bu konuya eğilmesi gerekiyor… Hırsızlığın her şekli kötü ancak bu konuya dikkat edilmeli bir insan neden kışlık kıyafet çalar?

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi