Eskiden kaset çıkarılırdı

Cihan Yıldırım yazdı

2 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı 30’a yaklaştı. Bugün müracaat için son gün. Sayı biraz daha artacak gibi... Aday adaylarının bazılarını tanıyoruz. Partiye hizmeti olmuş kimseler. Kimileri bürokrat memlekete hizmet etmiş. Öte yandan ismini ilk kez duyduğumuz adaylar da var. AK Parti’den bir arkadaşım ‘kim bunlar’ diye sorduktan sonra “Eskiden meşhur olmak için kaset çıkarılırdı şimdi aday adayı olunuyor” dedi. Haklısın hacım dedim...
 
Bu mesajla uyandım
“Uyu benim maviş kızım
Dem geçecek, devran geçecek
Keloğlan murada erecek
Sökülecek has bahçenin çitleri
Ağlayan nar gülecek!”
Rıfat Ilgaz’a ait bu dizelerin geldiği mesajla uyandım. Hasan Atak “1 Mayıs Emek ve Dayanışma günümüz kutlu olsun” diyordu.
 
Kaderin garip cilvesi
Büyükerşen’e yakın olması Avukat Cemal Okan Yüksel’i milletvekili yapan faktörlerden biridir. Kimileri Yüksel’in vekilliğini sadece ‘yakınlığa’ bağlıyor. Bu görüşe katılmıyorum... Yüksel’in başarılı bir dönem geçirdiğini düşünüyorum. Bugünlerde akıbeti merak edilen isimlerden biri de Yüksel... Yeniden aday olur mu, vekil olacak mı diye soruluyor. Büyükerşen’in bu konuda ne düşündüğünü bilmediğimiz için net bir şey diyemiyoruz. Ama CHP’de ön seçim olsaydı “Yüksel ön seçimin en şanslı isimlerden” derdik. Ön seçim yapılması halinde Yüksel’in seçilebilecek bir yerde’ olacağını düşünüyorum. Ama yok, yapılmıyor... Yani demem o ki Yüksel’in onca emeği boşa gidiyor, gitmek üzere...
 
Bu seçim...
  • Esnaf Sarayı önünde buluşanlar ile Espark önünde buluşanların seçimi değil
  • Vatan hainleri ile vatanını çok sevenlerin seçimi değil
  • Namuslular ile namussuzların seçimi değil
  • İyiler ile kötülerin seçimi değil
  • TÜGVA ile ÇYDD’nin seçimi değil
  • İhtiyaçlarını AVM’den karşılayan ile bakkaldan alışveriş yapanların seçimi değil
  • Sosyal medya kullanan ile gazete okuyup, TV izleyenlerin seçimi değil
  • Yalancılar ile hep doğru söyleyenlerin seçimi değil
  • Aldatanlar ile aldananların seçimi değil
  • Korkaklar ile cesurların seçimi değil
 
Temayül listem!
Seçim yaklaşırken enteresan işlerden biri de AK Parti’deki temayül meselesi... Hep yapılıyor, hiç uygulanmıyor. Ama nedense aday adayları bu işi her seferinde pek ciddiye alıyor. Önceki 117 temayülün sonucu uygulanmış gibi bir aşkla, heyecanla gayret ediyorlar. Yine temayül yapılacak... Şöyle bir liste çıkacağını tahmin ediyorum.
Dündar Ünlü
Osman Yüksel
İbrahim Atıcı
Ali Demirel
Serhat Tunç
Yetkin Tetik
Ayşe Fert Dökmeci
 
Destek MHP’den, projeler CHP’den
İktidar tam seçim öncesi bir dolu ‘müjde’ verdi. İktidara yakın bir gazete ‘bahar müjdesi’ demiş. Valla daha çok seçim müjdesi gibi duruyor. Seçim olmasaydı bu müjdeleri zor görürdük. Neyse müjdelerden biri de emekliye ikramiye... Emekli iki bayramda 1000’er lira ikramiye alacak. Güzel bir haber. Hayat şartları altında ezilen emekliye nefes aldırır. Bayram gibi bayram olur... Bu güzel hizmet için CHP’ye teşekkür ediyorum. AK Parti’ye de ‘neden bunca zamandır yapmadın, seçimi mi bekledin’ diyorum. Bu vaadi CHP açıkladığı zaman ‘kaynak yok, bunların hiçbir şeyden haberi yok ya’ denmişti! Taşeron işi de CHP sayesinde ‘biraz’ düzeldi. Asgari ücret zammı da CHP sayesinde oldu. Son dönemde halkı rahatlatan ‘projeler’ CHP’den çıktı. Her alanda destek de MHP’den geliyor... Bu arada iktidar ‘ne yaptığını, ne yapamadığını’ sorgulamalı!
 
Dikkatli bakıyor musun?
50 gün sonra seçimler var... Kelimenin tam anlamıyla ortalık çatırdıyor. Aday adayları, istifalar, ittifaklar... Herkes, kendini 24 Haziran’a ve gündemine adapte etti. Bir kişi hariç! AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan erken seçim kararı alınmamış, ortalık çatırdamıyor, parti toz duman değilmiş gibi ‘işine’ bakıyor. Motive mi desem, kilitlenmiş mi desem... Feridun Kunak’ı getiriyor, Radyo 7 ile program yapıyor, Anadolu Üniversitesi’nde gençlerle buluşuyor. Sağa sola takılmadan, kim ne yapıyor demeden, gerginliklere teslim olmadan, moralini bozmadan işine bakıyor.
 
Eskidendi, çok eskiden...
Kiminle konuşsak konu fazla kilolardan sonra seçimlere geliyor. Şu iki soru art arda geliyor... AK Parti’nin listesi nasıl olur? CHP’nin listesinde kimler olur? Gazeteci olmamız bu sorulara ‘cevap’ vereceğimiz anlamına gelmiyor. Eskiden gazeteciler bu tür sorulara ‘mantıklı’ cevaplar verebiliyormuş. Hatta dediklerinin pek çoğu doğru çıkıyormuş. Çünkü belli bir gelenek varmış, töre varmış, teamül varmış, emeğe saygı varmış, yazılı olmayan kurallar varmış, hak, hukuk, adalet varmış... Varmış da varmış... Mesela yıllar önce seçim gelirken Refah Partisi’nin adayı belliydi! Nihat Abi... Nihat Bilgiç... İstediğin kadar paran olsun, kimi tanırsan tanı geçebilir miydin Nihat Abi’nin önünden? Son anda ona da ‘haksızlık’ yapıldı gerçi... CHP’ye bakalım... Eskiden bir yere seçilmek isteyen bilirdi ki üye, delege ikna edilecek, partiye emek verilecek. Politikacı çatır çatır gelirdi bulunduğu yere, kemik sesi gelirdi... İşte Kazım Kurt oralardan geldi... Şimdi hangi listede kimin olacağını bilen yok. Nasıl olsun ki? Emeğe bakan yok, liyakatle ilgilenen yok.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi