Erkekler acil toplantıya

28 Eylül 2022 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yaygın basında Yazı İşleri Müdürleri, genellikle hukuki sorumluluk taşıyan bir konumda bulunuyor. Ancak yerel gazetelerin personel sayısı çok olmadığı için, bizde Yazı İşleri Müdürleri, pratikte editörlük ve haber müdürlüğü işlerini de icra ediyor. Yani Yazı İşleri Müdürleri, gazetenin birinci adamı konumunda oluyorlar. Daha önce Anadolu Gazetesi’nde bu görevi icra eden Kaan Özcan’ın ayrılmasıyla birlikte, gözler Hilal Köver’e çevrilmişti. Ve nihayetinde sürpriz olmadı. Yeni müdürümüz Hilal Köver’e çalışmalarında başarılar dileriz.
Hilal Köver’in Yazı İşleri Müdürü olması erkekler için tehlikeli bir dönemin de başladığının göstergesi. Sonhaber Gazetesi’nden Ayşegül Hümmet, Yenigün’den Seda Uçar Kale ve İstikbal’den Özge Zaim’den sonra Anadolu Gazetesi de bir kadına emanet edildi.
Erkekler olarak acilen kendi aramızda bir toplantı düzenlememiz lazım. Beyaz peynir ve kavunlarımızı alalım, durum değerlendirmesi yapalım. Bu işin şakası kalmadı…

BÜYÜKŞEHİR'DE ÇALIŞANLAR MUTLU 

Büyükşehir Belediyesi ve Türk – İş tarafından temsil edilen işçiler arasındaki görüşmeler tatlıya bağlandı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yüzde 62 oranında zam yapacak. Ayrıca işçilerin başka haklarında da hatırı sayılır iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz.
Hayırlı ve uğurlu olsun.
Elbette ve her zaman alın teriyle çalışanların yanındayız. Ancak işverenin de mucizeler yapmasını beklememek lazım. Türkiye ağır bir ekonomik kriz içerisinde ve belediyelerin gelirleri de iyice kuşa dönmüş durumda. Dolayısıyla bir orta yol bulmak lazım. 
Sanırım yüzde 62 zam yapan Büyükşehir Belediyesi, orta yolu işçilerin lehine çevirerek çok doğru bir iş yapmış oldu. Gerçi bu memlekette ücretli çalışanların maaş zammı sevinci en çok bir ay sürüyor. Çünkü bir ay içinde gelen zamlar, maaşların alım gücünü iyice aşağı düşüyor. Ancak bu konuda Büyükşehir’in yapabileceği bir şey yok elbette. 
Elinden gelenin en iyisini yapan Yılmaz Büyükerşen yönetimine, işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ederiz.

ÇÖKÜŞ YILLARI

Türk Milli takımı Faroe Adaları Milli takımına 2 – 1 yenildi. Faroe adı, koyun anlamına geliyormuş. Nüfusu 49 bin olan Koyun Adası halkını, bizim Eskişehir’deki Atatürk Stadına tıkıştırmak mümkün. İşte biz bu ülkeye yenildik.
Şimdi elbette ki en kötü derdimiz, futbolda yenilmek olsun. Ancak futboldaki çöküşü, bu ülkedeki genel çöküşten ayrı değerlendirmemek lazım. Kızılay’ın etlerinin AK Partili vekillerin otellerinden çıktığı, THK’daki uçaklara bile bakım yapılmasının becerilemediği, alt tarafı bir sınavın sorularının sürekli çalındığı, Rusya’dan aldığımız füzelerin ambalajlarının bile korkudan açılamadığı bir ülkede yaşıyoruz. Futboldaki hezimetlerimizi de bundan ayırmamak lazım. Tarihçiler şu içinde bulunduğumuz dönemi “Çöküş Yılları” olarak değerlendirir mi bilemeyeceğim. Ancak bir an önce kendimize gelmemiz gerektiği açık.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Belediye calisani 28 Eylül 2022 17:21

Darası odunpazarı belediyesi çalışan işçilere

0 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 28 Eylül 2022 11:56

Bu kadar zam olurmu devletin parasıyla siyaset yapma büyükşehir birazda halkın yanında ol tramvay a bu kadar zam olurmu

2 1 Cevap Yaz
Beyaz peynir 28 Eylül 2022 11:19

Böylelikle kadınlara bakış açınızı da öğrenmiş olduk. Anlaşılan kadın bir Yazı İşleri Müdürü altında çalışmak zor gelecek. Erkek milleti ne olacak ki…Beyaz peynir, arak, kavun, futbol, otomobil…Beşi bir arada 😊 😊 😊 Maşallah…

0 1 Cevap Yaz
Para para para 28 Eylül 2022 10:18

Kerem bey, milli takımımız yıllardır böyle zaten. Yenilse bile herkes primini alıyor, parasını alıyor nasılsa daha iyi oynamaya teşvik yok. Sadece para para para... Nasılsa para garanti, neden iyi bir iş çıkarsınlar ki ? Para, müsabakaların önüne geçiyor. Bırak faroe adalarını, bu gidişle şirinler köyüne bile yeniliriz

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi