En pahalı iPhone 7 Türkiye'de

Serkan Açıkgöz yazdı

7 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Sevgili okurlarım, bu hafta da yine kendisini her geçen gün yenileyen teknoloji dünyamızdaki yeni gelişmelerle sizlerle birlikteyim.

Apple, geçtiğimiz aylarda yükselen dolar kuruna daha fazla sessiz kalamamıştı ve Türkiye'de akıllı telefonlar için yeni vergi düzenlemesi yapılmış hemen ardından iPhone fiyatları da bir anda fırlamıştı.

Yapılan araştırmalar sonucu dünyada en pahalı iPhone 7'nin Türkiye'de satıldığını da öğrenmiş olduk.

Peki ülkemizde ve diğer ülkelerde iPhone 7 kaç dolara satılıyor?
 
Türkiye 1200 Dolar
Brezilya 1115 Dolar
Rusya 1086 Dolar
Yunanistan 1028 Dolar
Polonya 1005 Dolar
 

Gmail kullananlara iyi haber

Android cihazlarda yer alan Gmail uygulaması için yeni güncelleme geldi. Özellikle güvenlik noktasında önemli yenilikler içeren yenilikte internet ortamının en dikkat çeken zararlı yazılımlarından biri olan ‘Phishing’ için önemli geliştirme ve önlemler de mevcut. Gmail uygulaması için yayınlanan güncelleme, kişisel bilgileri en kolay ele geçirme yöntemlerinden biri olan ‘Phishing’ için uygulamayı daha güvenli hale getiriyor.

 
Bu sütyen kanseri tespit edecek

Meksikalı 18 yaşındaki Julius Rios Cantu, her iki göğsünü kanserden kaybeden annesinden ilham alarak, kanseri erken teşhis eden sütyen tasarladı. Her 10 kadından biri yaşamının bir döneminde meme kanserine yakalanıyor. Meksikalı genç, her 10 kadından birinin kabusu olan göğüs kanserinin erken teşhisinde kullanılabilecek bir "Kanser Tespit Eden Sütyen" tasarladı.

Birçok kadın erken teşhisi sağlayacak kendi kendine kontrolleri aylık olarak düzenli yapmıyor. Cantu'nun çözümü ise kadınların giydiği sütyene bu teknolojiyi eklemek oldu.

EVA olarak adlandırılan Kanseri teşhis eden sütyen tasarımında, memenin yüzeyini haritalandırarak, sıcaklık, boyut ve ağırlığındaki değişiklileri izlemek için yaklaşık 200 adet biyosensör kullanılıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi