En önemlisi Nabi Hoca’dan

Cihan Yıldırım yazdı

6 Haziran 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Her seçim dönemi parti veya adayların vaatlerini duyarız. Şunu yapacağım, bunu kaldıracağım...
Vaat işinin günümüzde ne kadar karşılığı var bilmiyorum. Ben aday ya da partinin ‘kendini sevdirmesinin’ daha çok oy getireceği kanaatindeyim.
Kimi vaatler ses getiriyor, kimi de sandığa ulaşamadan unutuluyor. Yıllarca hatırlatan vaatler de var.
Cem Uzan’ın ‘mazot bir lira olacak’ vaadi gibi...
24 Haziran seçimlerine giderken yine çeşitli vaatler duyuyoruz. Ekonomiden eğitime, dış politikadan yönetim sistemine kadar pek çok alanda yüzlercesi sıralanıyor.
Genel olarak ‘genel’ vaatler duyuyoruz. Kars, Aydın, Eskişehir fark etmiyor. Tüm vatandaşlara yönelik söylemler gündemde.
Bu noktada aralarında Eskişehir’in de olduğu bazı illerin ‘ayrıcalıklı’ olduğunu görüyoruz.
Nedir kentimizi ayrıcalıklı hale getiren...
Eski stat yerine yapılacak meydandır Eskişehir’i ‘özel’ kılan... Bir kaç yıldır gündemde olan bu çok önemli vaat, Prof. Dr. Nabi Avcı’nın hizmetidir. Nabi Hoca, yine kendi hizmeti olan 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi ile bu güzel hizmeti yapma fırsatı yakaladı.
Millet Bahçesi adıyla anılan bu işi Hoca’nın kente en büyük hizmeti olarak görüyorum. Bu arada Millet Bahçesi tanımının isim babası da Nabi Hoca.
Hoca’nın bu vaadi seçim atmosferi nedeniyle pek konuşulmadı ama yapıldığı zaman, hele hele 20-25 yıl sonra ‘değeri’ daha iyi anlaşılacak.
Geç kalındığı nedeniyle bir miktar eleştiri getirsek de böylesine büyük işlerde iki üç yılın lafı olmasa gerek.
Nabi Hoca pek çok hizmetin gelmesine vesile oldu. AK Parti’nin çok değerli katkıları oldu bu kente... Ama bu meydan işi en güzeli, en önemlisi... Hastaneyi, yolu, kamu binalarını yapan olur ama böylesine bir alanı halkın hizmetine sunmak her zaman olacak iş değil.
Meydanın yapılıp yapılmayacağına dair içimizde ‘küçük’ şüpheler vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla endişelerimiz ortadan kalktı.
Normal bir ülkenin normal kentinde bu vaat seçim kazandırır ama bizde işler biraz farklı yürüyor.
Avrupalıları kıskandıracak bu hizmet için Nabi Hoca’ya teşekkür ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İstek 7 Haziran 2018 09:05

Sayın Nabi Avcı ,artık üniversitelerimize rektör arayışından vazgeçin. en son esogü için istanbulda 1-2 öğretim üyesi ile görüşüldüğünün haberleri artık bu şehre rahatsızlık veriyor.

0 4 Cevap Yaz
mehmet 6 Haziran 2018 22:41

ne yaptı eskişehire onu söyle belediyeye köstek oldular bırak bu işleri.

0 3 Cevap Yaz
Osman Hamdi 6 Haziran 2018 18:27

Millet Bahçesi, içi boş bir kavram. Burada ne olacak ve Eskişehirlilere ne sağlayacak. Sayın Cihan Yıldırım'ın bu içi boş ve diğerleri gibi hayali vaat için neden teşekkür ettiğini anlamak zor. Ne yazık ki Sayın Nabi Avcı, Eskişehir'e hiç bir yararlı hizmet getiremedi. 3. Üniversite olayı ise tam bir fiyasko.

70 7 Cevap Yaz
hakkı diler 6 Haziran 2018 14:47

Kültür dünyası projesinde Eskişehir'in reklamını yapan ve Eskişehirlilere katkıda bulunan ne yapıldı merak ediyorum. Ben bilmiyorum. Bilen varsa söylesin. Genelde Türkiye'de siyasette yapılanlardan çok yapılmayanlar, daha doğrusu verilen sözler prim yapıyor. Millet bahçesi projesi de eminim üçüncü üniversite sözü gibi üzerinden 7 sene sonra yapılır. Üçüncü üniversitede ne yaptılar gördünüz. Fen Fakültesindeki laboratuvarların taşınması için 3 sene gerekiyor. Onun için Fen Fakültesinin binasını boşaltması 3 sene alacak. Eee o zaman niye Üniversite bölündü ve fen fakültesi teknik üniversiteye geçti. Millet bahçesini de yalap şap, iki ağaç bir iki kulübe yaparlar geçerler. İşte gördünüz bakın yaptık derler.

3 10 Cevap Yaz
ahmet kelle

yürü be kim tutar seni

2 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi