Emniyet Al Capone'yi engelliyor

Emniyet yetkilileri sahte ve yasa dışı yollarla içki üreten bir şebekeyi daha çökertti

28 Şubat 2020 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Emniyet yetkilileri sahte ve yasa dışı yollarla içki üreten bir şebekeyi daha çökertti. Sahte içki operasyonlarının, narkotikçilerin yaptığı uyuşturucu operasyonlarından bir farkı bulunuyor; uyuşturucu kullanmak suçtur, ama içki içmek suç değildir. Bakkala gidip, "Ver şuradan bir İzmir tulum" demenin de eve dönüp Müzeyyen Senar dinlemenin de yasa dışı bir yönü yok. Ancak kaçak içkiye de yönelmemek lazım. Tabii herkese işreti ağızlarıyla yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ülkemizde içki fiyatları çok yüksek olduğu için sahte içki üretim ve satışı yaygınlaştı. Bunun pek çok sakıncaları bulunuyor. En hafifinden başlayalım. Birincisi yasa dışı yollarla yapılan içkiler nedeniyle devletimiz ciddi bir vergi kaybı yaşıyor. Devletine vergisini veren, çalışanların sigortalarını ödeyen şirketleri korumak görevimiz. Ayrıca kaçırılan her bir kuruş vergi, biz vatandaşlara gelen hizmetlerin azalmasına neden oluyor. İkincisi sağlıksız koşullarda üretilen içkilerin bazıları, insan sağlığını etkiliyor. Haftada bir kere Türkiye'nin bir yerlerinde kör olan veya hayatını kaybeden bir vatandaşımızın haberini okuyoruz. Üçüncüsü ve en önemlisine gelince... Bu tip sahte içki şebekeleri, mafya gibi bir takım organize suç örgütlerinin palazlanmasına neden oluyor. Nitekim KOM ekipleri yaptıkları operasyonda bir adet ruhsatsız tabanca da ele geçirmişler. O tabancayı muhtemelen rakipleri olan diğer suç örgütlerine karşı kullanacaklardı. Benim gibi gangster filmlerinin müdavimleri meşhur Şikagolu Al Capone'u bilirler. İşte o mafya üyeleri 20'li yıllardaki içki kaçakçılığı ile ortaya çıkmışlar. Bataklığa girerek, sivri sinekleri tek tek öldüren polislerimizi tebrik ederiz. Ancak o bataklık kurutulmadan sorunlar da çözülemez. Ülkemizdeki içki fiyatları böyle olduğu müddetçe, bu tip organizasyonların da biri gidecek, bir diğeri gelecektir.

Kabukcuoğlu'nun biyolojik silah endişesi

Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi vermiş. Doktor Kabukcuoğlu, "Kızılay’ın ilaç üretimi için kan toplama yetkisini verdiği Murat Sancak’ın şirketinin, topladığı kan örneklerini yurt dışına çıkardığı anlaşılmıştır" demiş. "Murat Sancak da kim?" diyenleriniz olabilir. Hani "Erdoğan'a âşık oldum" diyerek manevi yakınlığını ifade eden Ethem Sancak'ın yeğeni. Allah sevenleri ayırmasın...
İşte o işadamı Murat Sancak, Yerli İnsan Kanı Plazmasından İlaç Üretim Projesi ihalesini almış. Böylece Kızılayımızın topladığı kanların plazmasından, hepimizi sağlığa kavuşturacak bir takım ilaçlar üretilebilecek. Vatandaşın sağlığını düşünen yetkililerimizden Allah razı olsun. Zaten buraya kadar olan kısma da Milletvekili Kabukcuoğlu'nun bir itirazı bulunmuyor. Fakat İYİ Parti Milletvekili, "Kızılay’ın ilaç üretimi için kan toplama yetkisini verdiği Murat Sancak’ın şirketinin, topladığı kan örneklerini yurt dışına çıkardığı anlaşılmıştır" demiş ve endişelerini şu sözlerle ifade etmiş, "Dışarı çıkan Türk Milletinin kanında yapılacak genetik analiz ile genetik olarak hangi hastalıklara duyarlı olduğumuz, bünyemizdeki zayıflıkların anlaşılmasıyla, insanlarımıza karşı biyolojik saldırı geliştirilmesine yol açabilecek bir durumdur." Bilindiği gibi Sultan Abdülaziz zamanında kurulan Kızılay Derneği, bazı bağışların yurt dışına çıkarılmasına da vesile olmuştu. 'Vergiden Kaçınma' kavramını siyasi hayatımıza armağan eden aynı Kızılay'ın, Türk yurttaşlarının genetik verilerinin yurt dışına çıkarılmasından da 'Kaçınma'sını tavsiye ederiz. Bilim o kadar ilerledi ki bir biyolojik silah yapılmayacağını kimse kimseye garanti edemez. İşte Çin örneği ortada.

Porsuk temizleniyor


Kentimizin önemli sembollerinden biri olan Porsuk Çayı'ndaki temizlik çalışmalarında son aşamaya gelindi. Büyükşehir yetkilileri uzun süredir Porsuk'ta dip temizliği yapıyordu. Her zaman olduğu gibi Porsuk'tan sorumsuz vatandaşların attığı garip garip çöpler çıkarıldı. Klozet kapağından tutun, bisiklete kadar neler neler çıktı Porsuk'tan. Ancak yapılan temizlik çalışmaları bundan ibaret değildi. Çayın getirdiği çamur birikintilerinin de temizlenmesi gerekiyordu. Bir de Porsuk boyunca yayılan baraj kapaklarında da bakım çalışmaları yapılıyordu. Büyükşehir yetkilerinden öğrendiğimize göre temizlik çalışmaları bitirilmek üzereymiş. Böylece bahar aylarıyla birlikte o çok özlediğimiz güzel Porsuk'umuza kavuşacağız.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi