Emine Nur Günay müdahale etti: Penisi kopan çocuk kurtarılacak!

Geçtiğimiz günlerde ‘Eskişehir’de skandal iddia: Penisi kopan çocuğa bakmadılar’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım

25 Ağustos 2020 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde ‘Eskişehir’de skandal iddia: Penisi kopan çocuğa bakmadılar’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım.
 
*
 
Yazının içeriği, çok kısa özetle şöyleydi: “3 yaşındaki çocuk, Emek Mahallesindeki evinin önünde oynarken topu evin hemen bitişiğindeki inşaata kaçıyor. Çocuk, topun peşinden giderek, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan inşaat şantiyesine giriyor. Şantiyenin giriş kapasının rüzgarın etkisiyle kapanması sonucu çocuğun penisi kapı arasına sıkışıyor ve penisin uç kısmı kopuyor. Olay yaşanır yaşanmaz eve gelen çocuğun dayısı Ramazan Özkara ile arkadaşı, çocuğu Eskişehir Şehir Hastanesi acil servise götürüyor. Şehir Hastanesinde müdahale edilmeyince, çocuk, bu sefer apar topar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülüyor. İlk müdahaleyi yapan Tıp Fakültesi doktorları, müdahale için geç kalındığını, Şehir Hastanesinde ilk müdahale yapılsaydı çocuğun penisinin kurtarılabileceğini söylüyorlar.”
 
*
 
Bu yazıdan hemen sonra talihsiz çocuğun yaşadığı eve gittim, olayın gerçekleştiği inşaatı inceledim, aynı zamanda çocuğun babası ve dayısı ile görüştüm, hadisenin nasıl cereyan ettiğini bir de onların ağzından dinledim.
Bununla beraber perişan olan ailenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘tedavi için’ yardım istediğini ve kamu davası açılması istemiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu siz değerli okurlarımıza aktardım.
 
*
 
Çok geçmeden, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay aradı.
Olayın detayını öğrenmek istedi.
Anlattım…
Ailenin iletişim numarasını istedi.
İlettim…
 
*
 
AK Partili Günay, Sağlık Bakanlığıyla görüştüğünü ve ‘bakan yardımcısının’ konuyla bizzat ilgileneceğini aktardı.
 
*
Ve önceki gün öğrendim ki…
Mağdur çocuk Ankara’ya götürülmüş.
Ankara Şehir Hastanesi’ndeki alanında uzman ve aynı zamanda tanınmış doktorlar çocuğu muayene etmişler.
Bununla beraber doktorların kanaati şu olmuş: “Hastanın tedavi edilme imkanı var, tedavi neticesinde ileride çocuk sahibi olabilir.”
 
*
 
Yine öğrendim ki, altı ay içerisinde, penisten kopan parçanın yarattığı eksiklik ‘plastik cerrahi yöntemiyle’ giderilecekmiş.
 
*
 
Peki, çocuğun tedavisine nerede devam ediliyor?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, talihsiz çocuğa kapılarını açmış durumda.
 
*
 
Yazımın sonuna yaklaşırken şunu da ifade etmek isterim.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge ile Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici konuyla yakında alakalı, çözüm için uğraş veriyorlar.
Öyle ki, yaşanan vahim hadiseye ilişkin ‘idari soruşturma’ başlatılmış; öbür taraftan, ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlatmak isterim.
 
*
 
Son söz: Talihsiz çocuğun yarasına merhem olmak adına canhıraş gayret gösteren Milletvekilimiz Emine Nur Günay başta olmak üzere, konuyla yakından ilgilenen Prof. Dr. Uğur Bilge ile Dr. Yaşar Bildirici’ye bir yurttaş olarak teşekkür ediyorum.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çok şükür 25 Ağustos 2020 09:41

Millet vekili, yani milletin temsilcisi olması gerekeni yapmış. Bu haberi ilk duyduğumda çok üzülmüştüm gerçekten. Allah dert verip derman aratmasın, çektiği sıkıntıyı bir allah birde aile bilir. Çok şükür çocuğun tedavisinin mümkün olduğunu öğrendim ya, içime bir huzur doldu. İnşallah daha da iyi olur sağlığı...

0 3 Cevap Yaz
sefa 25 Ağustos 2020 09:34

Arif Bey olayı gündemde tutarak o çocuğun kaderine etki ettiniz. Sayın Emine hanıma,size ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Küçük kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

0 3 Cevap Yaz
Eskişehirli

Keşke kalabak suyundaki sorunuda böyle gündemde tutsada belki onada bir çözüm bulunur ama maalesef olay kapandı bile özellikle bu gazeteyi takip ediyorum ama kalabak suyuyla ilgili bu şekilde haber göremedim aman haaa Hoca ne der sonra !!!!

1 1
eskişehirliye

Al kardeş, Kalabak suyu ile ilgili haber sana. Daha dün çıkmış. Keşke gözlerinle okusan... http://www.anadolugazetesi.com/eskisehir-de-kalabak-suyu-sikayetleri-buyuyor-137555.html

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi