Eczacı feryat ediyor

Eczacılar Oda Başkanı Metin Kamış, ilaç fiyatlarında artış olmasına karşın, eczanelerin karlarının giderek düştüğüne dikkat çekti ve, "Böyle giderse kepenk indiririz" ifadelerinde bulundu

16 Temmuz 2022 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eczacılar Oda Başkanı Metin Kamış, ilaç fiyatlarında artış olmasına karşın, eczanelerin karlarının giderek düştüğüne dikkat çekti ve, "Böyle giderse kepenk indiririz" ifadelerinde bulundu. Şimdi Türk Ekonomisi'nin yeni bir döneme girdiğinin insanlar pek farkında değil. Şu anda biz kriz aşamasını geçmek üzereyiz. Ekonomistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ve finans çevreleri, Türkiye'nin iflas riskinden ilk kez bahsetmeye başladı. Hükûmet şimdiye kadar arka kapıdan döviz satarak veya 3 ay sonrasını düşünmeyip Kur Korumalı Mevduat gibi icatlar yumurtlayarak günü kurtarıyordu. Ancak yeni bir icat kalmadığı gibi, kasadaki dövizler de suyunu çekmiş durumda. Muhtemelen satacak altın filan da kalmadı. 400 bin dolara vatandaşlık, 80 bin liraya askerlik tezkeresi satarak bu işler olmuyor. Biz eczacılara dönelim... İnsan sağlığı için 7 gün 24 saat hazır olan eczanelerin birinin bile kapanmaması için mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Metin Kamış, "Umarım biz eczacılar daha radikal kararlar almadan önce yetkililer sesimize kulak verirler" ifadelerinde bulundu. Eğer ki eczanelerimiz de kapanma noktasına gelirse vay hâlimize. Derdimize derman olacak bir ilaç bile bulamayız. Ben hükûmetin bu konuda gerekli önlemleri alarak eczanelerin kapanmasını engellemeyi becereceğine inanıyorum. Ancak eczacıların yaşadığı sıkıntıların benzerlerini bütün sektörlerde görüyoruz. Şimdiye kadar yaşadıklarımız Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik kriziydi. Şimdi ise başka bir şey geliyor.

Taraftar yalnız bırakmaz
Yeni sezon hazırlıklarının başlaması için Teknik Direktörümüzün kim olacağını bekliyoruz. Bu konuda yönetime biraz süre vermek lazım. Elbette yeni hocanın bir an önce kolları sıvaması çok iyi bir şey. Ancak hem transfer yapmayan ve amacı küme düşmemek olan kadronun yükünü çekecek, hem de yönetime maddi açıdan yük olmayacak bir isim bulmak durumundalar. Muhtemelen önümüzdeki süreç içerisinde bu konu netleşecektir. Bu arada yeni sezonun loca satışları da başladı. Ortada bir ekonomik kriz olduğu açık. Ancak Eskişehirspor'un loca için istediği fiyatlar atla deve değiller. Işadamlarımızın – en azından – loca satın alarak Eskişehirspor'a destek olmasını bekliyoruz. 3'üncü ligde de olsak futbol harika bir şey. Ben her maçta yeni ve güzel stadımızda olacağım. Bütün Eskişehirspor taraftarının da takımını yalnız bırakmayacağına inanıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi