Duygu H. cinayetini yazmayalım

Kadına yönelik şiddetin yeni bir örneğini Eskişehir'de yaşadık. Adamın biri, boşanma aşamasındaki eşini bıçakla yaraladı. Tabii "Adamın biri" derken lafın gelişi söylüyoruz. Zira bir kadına şiddet uygulayan adama "erkek" dememek lazım...

29 Temmuz 2022 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kadına yönelik şiddetin yeni bir örneğini Eskişehir'de yaşadık. Adamın biri, boşanma aşamasındaki eşini bıçakla yaraladı. Tabii "Adamın biri" derken lafın gelişi söylüyoruz. Zira bir kadına şiddet uygulayan adama "erkek" dememek lazım...
Gelelim olayın ayrıntılarına...
Bir çocuk annesi Duygu Hanım, boşanma aşamasında olduğu C.H. ile sokağın ortasında karşılaşır ve olanlar olur. C.H. kadını zorla alıkoyar ve üstüne üstlük bıçaklar. Neyse ki komşular bağırışları duyar ki polis çağırır. Bunun üzerine polis birlikleri olaya müdahale eder ve yaralı kadını da kurtarmak için 112 Acil Servis ekiplerine haber verir.
Buraya kadar olanlar, Türkiye'de "Sıradan hadise" olarak nitelendiriliyor.
Ancak meseleyi basit bir iş olarak görmemek lazım.
Bu olayda yaralanan Duygu Hanım ile Ayşe Tuba Arslan arasındaki tek fark, Duygu H'nin yaşıyor olması. Ayşe Tuba Arslan ise defalarca eski kocasının şiddetine maruz kaldığını belirtmiş, ancak yine de devletimiz tarafından korunamamıştı. 2019'da eski kocası tarafından satırla doğranan Ayşe Tuba Arslan tam 23 kere sisteme dilekçe yazmış; ancak kendisine "Erkek" diyen bir şerefsiz tarafından öldürülmüştü. Ayşe Tuba Arslan'ın feryatlarını "Karı - koca arası mesele" olarak gören sistem, canice katledilmesini engelleyememişti.
Şimdi Duygu H'nin, Ayşe Tuba Arslan olmasını istemiyoruz. "Sırtımdan ve başımdan darbelerim var. Bir an evvel boşanmak istiyorum. Hukukun daha hızlı ilerlemesini... istiyorum" diyen Duygu H'ye katılıyoruz.
Ayşe Tuba Arslan'ın cinayet haberini göz yaşlarımız aka aka yazdık. Duygu H'ninkini yazmak istemiyoruz.
 

Hedef kümede kalmak

Eskişehirspor Kaptanı Onur Bayramoğlu, ES TV ekranlarına konuştu. Ahmet Deniz Canoruç'un sorularını yanıtlayan Bayramoğlu, "Çok güzel yerlerde ligi bitereceğimizi düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.
Takım kaptanının iddialı açıklamalarda bulunması güzel bir şey. Bu arada "Çok güzel yerlerde ligi bitirmek" hedefi de belirgin bir şey değil. Kümede kalmak da "Çok güzel" olarak tanımlanabilir, şampiyon olmak da... Yani Kaptan Onur Bayramoğlu'nun açıklamalarını biraz "Ortaya karışık" açıklamalar olarak yorumlayabiliriz.
Öte yandan Futbolu bilen kiminle konuşursak konuşalım, Eskişehirspor'un şampiyon olmasına en küçük bir ihtimal bile vermiyor. Hedefimizi "Kümede kalmak" olarak belirleyelim ki, sonradan moral bozukluğu yaşamayalım.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vahvah 29 Temmuz 2022 10:15

size diyoruz inanmıyorsunuz vizyonunuz misyonunuz ve de inancınız yok seçimler de de hazin sonunuzu göremiyorsunuz

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi