Dünyanın ilk robot spikeri

İşte karşınızda dünyanın İngilizce konuşan ilk yapay zekalı haber spikeri.

11 Kasım 2018 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünya baştan aşağı robotlaşıyor! İşte karşınızda dünyanın İngilizce konuşan ilk yapay zekalı haber spikeri. Çin’de düzenlenen Dünya İnternet Konferansı’nda bir ilk yaşandı. Xinhua News kanalının haber sunucusu ZhangZhao’ya benzetilen robot spiker kendisini tanıtarak açılış konuşmasını yaptı.

Telefonlar ne işe yarıyor?

Türkiye’de akıllı telefonların en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı belirlendi. AjansPress’inWeAreSocial verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de akıllı telefonlar en çok fotoğraf ve video çekmek için kullanılıyor. Bu oran ise yüzde 44 şeklinde gerçekleşirken, ikinci sıraya yüzde 38 oranıyla alarm kurma yerleşti. Üçüncü sırada ise yüzde 25 oranıyla haberlere bakma yer aldı.

WhatsApp’a yeni özellik

Gizli kalmış bilmediğimiz özelliklerini keşfettiğiniz Whatsapp uygulaması, bu kez yeni eklenecek bir özelliğiyle gündeme geldi. Sosyal medya devi Facebook’un bünyesine aldığı Whatsapp’ın yazılımcıları, popüler mesajlaşma uygulamasının android sürümüne yeni bir özellik eklemek için çalışıyor. Henüz test aşamasında olan Whatsapp’ın yeni özelliği kullanıma sunulduğu zaman aynı mesajı ya da medyayı birden fazla kişiyle paylaşmak isteyen kişi paylaşımını göndermeden önizlemeimkanı bulacak.

Yara izleri yok oluyor

Çin’den bir grup bilim insanı ipek proteininden bir tür jel ürettiler. Üretilen jel iz bırakmadan yaraların dikilmesini sağlıyor. Bilim insanları çalışmalarında ipek liflerinde bulunan zamk gibi bir özü kullandı. İçerisindeki protein zincirlerini birbirine bağlamak için öze ultraviyole ışını ve fotobaşlatıcı uygulandı. İşlemlerin sonucunda ise hücrelere iyice pekişebilen ve vücutta neredeyse hiçbir olumsuz reaksiyona yol açmayan bir jel elde edildi. Jelin kullanıldığı yerde ise yaralı doku yerine yeni bir deri dokusunun oluştuğu tespit edildi.

Yurtdışından gelen telefona zam

Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların sisteme kaydı için alınan harç 170 TL’den 500 TL’ye yükseltildi. Yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı 500 TL olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yolcu beraberinde gelen cihazların vergisi daha önce 170.7 TL idi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi