Dünyanın en hafif uydusu gönderildi

Dünya’nın en hafif uydusu olma özelliğini taşıyan Kalamsat V2 isimli uydu dün yörüngeye oturdu

27 Ocak 2019 10:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünya’nın en hafif uydusu olma özelliğini taşıyan Kalamsat V2 isimli uydu dün Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO) tarafından Sriharikota uzay merkezinden yörüngeye gönderildi. Kalamsat V2 uydusu bir grup Hint’li öğrenci tarafından geliştirildi. Yapılan açıklamada 1 kilo 26 gram ağırlığındaki Kalamsat-V2’nin, “bugüne kadar yörüngeye gönderilen en hafif uydu” olduğu belirtildi. Kalamsat-V2, ISRO tarafından fırlatılan ve özel bir şirket tarafından üretilen ilk uydu olma özelliğini de taşıyor.

Şarj sorunu tarih oluyor

Hayatımızın olmazsa olmazı olan teknolojik cihazlarımızdaki batarya ve şarj sorunları yakın zamanda çözüme kavuşuyor. Geliştirilen yeni teknoloji sayesinde lityum pillere oranla 5 kat daha fazla enerji depolayan magnezyum bazlı şarj edilebilir piller üretilerek önemli bir AR-GE çalışmalarına imza atıldı. Elektrikli araçların bu yeni batarya teknolojisiyle hızla yaygınlaşacağı belirtiliyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram birleşiyor

Mark Zuckerberg, Whatsapp, Instagram ve Facebook Messenger’daki mesajları, tek bir platform altında toplamayı planlıyor. New York Times’ın, konuyla ilgili 4 kaynağa dayandırdığı haberine göre, Zuckerberg, şirkete ait sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook Messenger’daki mesajları tek bir birleştirmeyi planlıyor.

Borcunu ödemeyen zenginler Harita ile ifşa ediliyor

Uygulama Çin’de hizmete girdi. Maddi durumu iyi olduğu halde borcunu ödemeyen kişiler harita üzerinde gösterilerek ifşa ediliyor. Uygulamanın amacı ise borçluları utandırarak borçlarını ödemelerini sağlamak. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in Hebei eyaletinde yürürlüğe giren uygulama sayesinde, maddi durumu iyi olduğu halde borçlarını ödemeyen kişiler harita üzerinde ifşa edecek.

Siber yıldızlar aranıyor

Türkiye, 25 milyon siber saldırı ile dünyada ABD ve Brezilya’nın ardından en fazla saldırıya uğrayan 3’üncü ülke konumunda. Bu saldırılara karşı güvenlik uzmanı açığını kapatmak amacıyla BTK tarafından ‘Siber Yıldız’ yarışması düzenleniyor. Bu yarışma ile siber güvenlik alanında teknolojiye yatkınlığı üst düzeyde bulunan gençlerdeki potansiyeli açığa çıkarmayı ve uzman ihtiyacını karşılamayı amaçlanıyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi