DİRENÇ GÖSTERMEK

İlk yarıda, iki takım da topa sahip olmayı öncelikli tutunca, ritmi düşük, uyutucu bir maç izledik.

31 Ağustos 2013 19:08
A
a
Sütiş Eskişehir
İlk yarıda, iki takım da topa sahip olmayı öncelikli tutunca, ritmi düşük, uyutucu bir maç izledik.
Eskişehirspor, Bermuda şeytan üçgeni de diyebileceğimiz, zorlu Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmalarından 4 puan alarak az hasarla çıkmasını bildi.
Kırmızı Şimşekler, özellikle Fenerbahçe deplasmanında çok iyi oynamasına karşın, kaybedilen üç puan, ardından Galatasaray’la dün oynanan maçta ise paylaşılan puanlara bakıldığında, sezon başında, çekilen fikstürden sonraki o karamsar havanın yersiz olduğunu da görmüş olduk.
Eskişehirspor, geride bıraktığımız son üç hafta da bizlere şunu göstermiş oldu. Rakibinizin adı ve futbolcu kalitesi ne olursa olsun, siz takım olarak direnç göstererek, mücadele ettiğinizde, rakibinizin kalitesini de kendi seviyenize çekebilirsiniz.
Daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi tekrar yenilemek istiyorum. Eskişehirspor’un omurgası dediğimiz, kaleci Boffin, önünde Diego ve Akaminko, orta alanda N’Diaye ve Aytaç gibi güçlü mücadeleci futbolculardan kurulu bir yapısı var. En ciddi sıkıntının ise gol yollarında olduğunu gördük.
Eskişehirspor’da, geride kalan üç maç sonunda çok ta göze batmayan önemli bir mesele ise devşirme sağ bek ve sol bek ilerleyen haftalarda ciddi sıkıntılar yaratabilir. Ancak şunu da demeden geçemeyeceğim, Galatasaray karşılaşmasının ilk 45 dakikalık bölümünde sol çizgiyi adeta koridora çeviren ve birçok kez faulle durdurulabilen Tarık Çamdal’ı kutluyorum.
Neticesin de, karşılıklı girilen gol pozisyonları ve paylaşılan puanlar. Ötesi ise her iki takımında kaybetmiş olduğu 2 şer puan var orta da. İşin espri tarafı da, ne şiş yandı ne de kebap.
Evet! Eskişehirspor’un en zayıf bölgesi olarak görülen forvet mevkiinde şimdilik Necati Ateş ve Henry Bienvenu var. Transferin son dakikasına kadar bir değişiklik olmaz ise bu iki futbolcuyla, en azından ilk devre sonuna kadar devam edilecektir. Ertuğrul Sağlam da bunun bilincinde diye düşünüyorum. Onun içinde oyun formatını ve felsefesini buna göre kurgulayacaktır.
Hal böyle olunca da, mevcut olan sporcuların sorunları varsa çözelim yoksa da, mümkün olduğunca sahip çıkalım. 12’nci adam muhteşemdi.
Birkaç cümlemde, stadyum oto parkını keyfe keder kullananlara. Eskişehirspor’un sesini tüm dünyaya ve Türkiye’ye duyuran yerel televizyon ve yerel basına giriş kartınız yok diye kapatıp, ulusal medyaya açan zihniyete olsun.
Anlayana, yazıklar olsun.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi