Deri renginden kanser tespiti

Serkan Açıkgöz yazdı

22 Nisan 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilim insanları bunu da yapmayı başardı. Sağlık alanında çığır açacak bir buluş diyebiliriz. Kandaki kalsiyum oranını ölçüp kanseri henüz başlangıç aşamasındayken tespit edebilecek bir deri implantı geliştirdi. İmplant, bazı kanser türlerinin belirtileri arasında yer alan kanda artan kalsiyum oranını tespit edip implantın takılı olduğu yerdeki derinin rengini değiştiriyor.
 
 
İETT’ye sürücüsüz araç
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 18'in açılış töreninde İETT'nin "2023" adıyla tanıttığı sürücüsüz aracının yerlilik oranından teknik özelliklerine, üretim yerinden hangi alanlarda hizmet vereceğine kadar pek çok ayrıntısı ortaya çıktı. Buna göre, İETT'nin sürücüsüz aracının imalat çalışmaları Bursa'da otomotiv alanında faaliyet gösteren karoser fabrikasında, Kocaeli Teknopark bölgesinde ve İkitelli'de bulunan İETT garajında gerçekleştirildi.
 
 
Türkiye genç YouTuber’ını arıyor
 
Ülkemizde ilk kez yapılıyor. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun (TGSP) "Kanalıma Hoşgeldiniz" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlediği gençler arası YouTube yarışmasına başvurular başladı. yarışmaya 13-30 yaş arası gençler tek ya da gruplar halinde 1’er adet video ile katılabilecekler. Bu yarışmayla siz de popüler bir Youtuber olabilirsiniz.
 
 
Nefesler P20 Pro için tutuldu
 
Serinin en iddialı modeli olacak olan Huawei P20 Pro, tasarım, teknik özellikler ve kamera yetenekleriyle 2018 yılına damga vuracak gibi. Cihaz 7.8 mm kalınlık ve 180 gram ağırlığında. Renk seçenekleri ise Siyah, Twilight, Pink Gold ve Midnight Blue olacak. P20 Pro’da yer alan çentik tasarımı da oldukça küçük. Bu alanda sensörler, ahize ve 24 Megapiksel çözünürlüklü ön kamera yer alıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi