Daha önce aldıysan derdine yan!

İki gündür konut kredilerini yazıyorum. Vatandaşımız gerçekten bu konuda oldukça dertli! Serbest piyasa ekonomisi, tam olarak budur! Eldeki malı istediği fiyata satabilmek!

9 Haziran 2020 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
İki gündür konut kredilerini yazıyorum. Vatandaşımız gerçekten bu konuda oldukça dertli! Serbest piyasa ekonomisi, tam olarak budur! Eldeki malı istediği fiyata satabilmek!
Hükümetin çıkardığı konutlar için düşük krediler konut satışlarını hareketlendirdi. Ancak bir de düşük faizli krediler çıkmadan önce ev alan vatandaşlar var.
Bülent Seğmen bir tespitte bulunuyor ve bilgi aktarıyor:  -
Yüksek faiz oranı ile bir yıl veya daha önce kredi ile ev almış olan vatandaşa da yapılandırma hakkı verilmesi gerekir. Bankalar yeni düşük faiz oranıyla yapılandırmayı kabul etmiyor. Banka sıfır ev alıyorsan 0.64 faiz oranı 2. el ev alıyorsan 0.74 faiz oranı yapılandırma isteyince 0.99 faiz oranı diyor bu ne demektir daha önce aldıysan derdine yan ne halin varsa gör!
Eskişehir’in spor dünyasının tanıdığı isimlerden olan İbrahim Özen, olayın özetini açıklıyor:
-Ali bey düzen vatandaşın borçlandırılması ömrünün sonuna kadar bankalara borç ödemesi üzerine kurulu! Ülkemizdeki insanların çoğunun evi arabası bankalara ait! Uzun yıllar ödeyip mal sahibi oluyoruz ama ömürden de ömür gidiyor…
 

AK PARTİ’DE İSTİFALAR SÜRER Mİ?

Halil İbrahim Sarıkaya, AK Parti çevresinin yakından tanıdığı bir isim…
Yazar kimliği ile öne çıkıyordu!
İki gün önce partisinden istifa etti…
Sosyal medya hesabından da oldukça detaylı bir açıklama yaptı…
Açıklamasının bir cümlesi şöyle:
- Uzun yıllardır belli bir merkezden yönetilen her seferinde isimleri farklı ama zihinleri aynı birilerinin 'uygun' gördükleri kişilerin dışında hiç kimseye siyaset yapma şansı tanımayan bu yapının farkında olanlarında bilerek ve isteyerek sessiz kaldığı bir ortamda daha fazlasını bilerek vicdani sorumluluğu içinde bir parçası olamayacağım kanaatine vardım.
…/…
Sarıkaya, AK Parti’nin Eskişehir’de kurucu üyeleri arasındaydı…
İlk ve tek engelli meclis üyesiydi!
Akıllara şu soru geliyor?
-Başka bir partiye geçecek mi?
Sarıkaya bu soruya da net yanıt veriyor:
- İstifa sebebimin ardında şimdilik başka bir sebep ve farklı bir siyasi partiye geçmek gibi bir niyet yok! Lütfen yargısız infaz yapmayın.
…/…
Sarıkaya’nın niyeti yok! Ama yeni kurulan Babacan ve Davutoğlu partilerinden teklifler ve ısrar gelirse, ilerleyen günlerde Eskişehir’de siyaset ısınır. Ancak, ciddi bir etki yapması için istifaların çoğalması gerekir. Yeni partilerin ne kadar gücü olduğu ancak bu şekilde anlaşılabilir!
 

TEMMUZ GELMEDEN YENİ REKTÖR GELİR!

Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörünün kim olacağı merakla bekleniyor. Bazı adaylar YÖK, tarafından online mülakata alındı…
Daha önceki yıllarda rektör adaylığı için başvuranlara mülakat yapılmamış…
Bundan sonrası için akademik çevreler beklemeye başladı.
Gündemde sürekli var olan bir üniversite var. Ankara Hacı Bayram Üniversitesi!
Rektörün bu üniversiteden geleceği söyleniyor.
Bu kez rektör ataması uzun süre beklemeyecek gibi gözüküyor. Temmuz ayı gelmeden yeni rektör gelir!

BAŞLIK ATMA SANATI!

 
Gazetelerde “başlık” ayrı bir önem taşır. Kullandığınız başlığın hem dikkat çekmesi gerekiyor, hem de haberle ilgili bir çağrışım yapması gerekiyor…
Düz kontak, yaparak arabayı çalıp Bursa’ya kadar giden gençlerle ilgili Yazı İşleri müdürümüz Kaan Özcan’ın manşeti “başlık sanatına” güzel bir örnektik:
-Kafadan kontak!
Başlık atmak meziyet ister, alkışlar Kaan Özcan’a!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

İnsanlar mucizelere inanmayı sever, nitekim insanlar inanmayı sevdiği için de mucizeler olur. Osho
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 09 06 2020

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 15 Haziran 2020 10:37

https://www.bloomberght.com/konut-satislari-mayis-ta-446-dustu-2257912 linke girin görün evler çok mu satılıyormuş.%46 düşmüş.

0 0 Cevap Yaz
Efe 9 Haziran 2020 15:42

Başlık atmak gerçekten de sanattır. Yalnız click-bait yapılmamasını rica ediyoruz. Bu halk artık sadece bankalara değil; otoyol ve köprü yapan yandaş müteahhitleri de onlarca yıl borçlu hale getirildi. Zarar, ziyan ve ekonomik yıkım büyük!

1 2 Cevap Yaz
murat 9 Haziran 2020 09:11

Türkiye tam bir banka cenneti...Ekonomik kriz var dendiği dönemde bile ülkemizde elde ettikleri karlar avrupa ortalamasının çok çok üzerinde...faiz haricinde kredi çekenlerden aldıkları paralar ise ikinci bir faiz gibi...libor + 2 gibi oranlarla kredi bulanların bunu 3 - 4 kat fazlasıyla özellikle de dar gelirliye imkan diye sunması insana acı acı tebessüm ettiriyor...dar gelirli bankadan banka dar gelirliden şikayetçi: ablar ile dolaplar yek diğerinden ah çeker; ne garip müşteki birbirinden zalımler ile mazlumlar...

1 5 Cevap Yaz
murat 9 Haziran 2020 09:04

Anadolu Üniversitesi bünyesinden Türkiye 'deki bütün üniversitelere rektör çıkarabilecek potansiyele sahip güçlü bir Kurum neden başka arayışlara girilir anlamak mümkün değil.... Diğer yandan kim rektör olursa olsun yeter ki başta Anayasa olmak üzere TBMM tarafından çıkarılmış Kanunlara ilgili mevzuata ve mahkeme kararlarına göre hareket etsin yeter...Malum ne sivil toplum örgütleri ne vekiller aksine durumlarda iki ellerini yanlarına açıp ne yapalım gücümüz yetmiyor diyor...Umarım vatanıma, milletime, üniversite camiasına, öğrencilere, öğretim elemanlarına ve tüm çalışanlara hayırlı olur.

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi