CHP'ye kadın aday aranıyor!

23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresinde şu ana kadar dört il başkan adayı çıktı; Ali Ünal, Abdülkadir Adar, Metin Tomsuk ve Recep Taşel.

8 Şubat 2020 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan CHP İl Kongresinde şu ana kadar dört il başkan adayı çıktı; Ali Ünal, Abdülkadir Adar, Metin Tomsuk ve Recep Taşel. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da aportta bekliyor. Görüldüğü üzere herkes erkek. Yani, koskoca CHP’de kadın yok mu? Niçin şöyle etkin ve yetkin bir kadın, aday olarak çıkmıyor? Bir ara Sevgi Akmen ile Nevin Kavak gündeme gelmişti, ancak her ikisinin de sesi soluğu çıkmıyor. Gaye Usluer de aday olmayacağını daha önce açıklamıştı. İsterim ki bir kadın aday çıksın, ortalık şenlensin, çiçek açsın, güzelleşsin.

-----------------------------------------------

Taşel ile Ünal arasındaki diyalog
 
Geçtiğimiz günlerde CHP il başkan adayları Recep Taşel ve Ali Ünal’la karşılaştım. Kısa süreliğine sohbet ettik. Biliyorsunuz Taşel, ES TV’de yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programı ekibi içerisindeydi. Taşel, sohbetimiz sırasında, Ali Ünal’a bakarak şunu söyledi: “Arif, yerime başka bir program yorumcusu bulursunuz artık.” Bu ifadenin anlamı şu: Ben il başkanlığını kazandım Ali, haberin olsun.
Sohbet devam ederken, Taşel, Ali Ünal’ı onurlandıracak bir ifade kullandı ve dedi ki: “Sana yetişemiyoruz Ali’cim, maşallah.” Bununla beraber, bu sefer Ali Ünal patlattı espriyi: “İnşallah yetişemezsin abi!”
İkili arasındaki diyalog şunu gösteriyor: Saygı, birliktelik, partililik bilinci, hoşgörü ve faydalı rekabet. Dört aday için de aynısını temenni ediyorum.

---------------------------------------------

Çok güzel hareket
 
Duymayanlar için bir duyuru olsun. Esgroup Genel Koordinatörü Ali Baş, politikacılar Recep Taşel ve Orhan Durmuş’la beraber her Perşembe günü saat 20.00’de yorum yaptığımız ‘Eskişehir’in Nabzı’ programında artık Recep Taşel olmayacak. Çünkü Taşel, CHP il başkan adayı oldu. ES TV’nin yayın ilkelerinden biri de objektif tavırdır. Her partiye ve isme eşit mesafede yaklaşır. Bu nedenle Taşel’de, artık, her aday gibi ‘ara sıra’ konuk olarak yayınlarımıza katılabilecek. Ha, biz böyle bir karar almadan, Taşel bizden önce davrandı ve dedi ki: “Ben diğer adaylardan avantajlı olmak istemem. Eşit şartlarda yarışmayı tercih ederim. O nedenle beni affedin.” Taşel, bu ifadeleri katıldığı son programda da söyledi ve programdan ayrıldı. Ne diyelim? Çok güzel hareket!

---------------------------------------------

AÜ’de medya üzerine çıktılar
 
Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Prof. Dr. Levent Eraslan, önemli bir görev daha almış ve medyadan sorumlu rektör yardımcısı olmuştu. Durum böyle olunca, medya mensuplarıyla tanışmak amacıyla Eraslan tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantı sonucunda elde edilen çıktılar şunlar oldu:
 
  • Medya Merkezi’nde, medya mensuplarının kullanımı için bir ofis açılmıştı. Ancak pek kullanılmamıştı. Bu ofisin canlandırılması amaçlanıyor.
  • Geçmişten günümüze gazetecilik üzerine bir panel düzenlenmesi planlanıyor.
  • Bir süredir, ‘Eskişehir medyası ve Eskişehir gazeteci tarihi’ konulu devam eden bir kitap çalışması vardı. O çalışma hızlandırılacak.
  • İletişim Bilimleri Fakültesinde zorunlu staj yok. Bu sorun ortadan kaldırılmaya çalışılacak ve stajyer öğrencilerin Eskişehir medyasında rahatlıkla çalışabilmeleri sağlanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi