CHP’ye de zarar vermeye başladı

Cihan Yıldırım yazdı

18 Ocak 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Termik santral henüz kurulmadı ama zararlarını görmeye başladık. Kurulduğu zaman çevreye, insana ve hayvanlara zarar verecek. Kurulmadan kime nasıl zarar veriyor? En büyük zararı iktidar partisine verdi, verecek. Detaylı bir şekilde yazdığım için tekrarlamak istemiyorum. Santral ‘beklenmedik’ bir şekilde CHP’ye de zarar vermeye başladı. Kimi CHP’lilerde öne çıkma telaşı var. Onlara yine CHP’liler tepki gösteriyor. Sessizliğini bozan CHP’liler var! Onlara da müstehzi bir şekilde ‘günaydın, sen yaşıyor muydun’ deniyor. CHP’liler santrale verilecek tepkinin ‘yöntemi’ konusunda da fikir ayrılığı yaşıyor. Gerçi ‘onlar’ artık hemen her konuda fikir ayrılığı yaşamaya başladı! Pazar günü yapılan ilk sokak eyleminde CHP’nin bir kanadı yoktu. Saadet Partisi vardı ama ‘onlar’ yoktu. Daha kurulmadan, temeli atılmadan yapıp ettiklerine bakıyorum ve “Bu termik santral gerçekten büyük bela” diyorum!
 
Hasan Mandal denince...
YÖK Başkanvekilliği yapan Prof. Dr. Hasan Mandal, Sabancı Üniversitesi Rektörü oldu. Kuşkusuz gurur duyduğumuz bir gelişme... Hasan Mandal başarılı bir akademisyen, bilim adamı... Son yıllarda da yönetici kimliğiyle karşımızda... Fakat Hasan Mandal denince ben ister istemez 2009 yılına gidiyorum. Ne oldu o yıl? Anadolu Üniversitesi’nde rektörlük seçimi vardı. Fevzi Sürmeli’nin ilk dönemi sona ermişti. Fevzi Hoca ikinci dönemine hazırlanıyordu! O seneye kadar AÜ’nin teamülleri hala geçerliydi. Ne olduysa oldu ve Hasan Mandal da aday oldu. Fevzi Hoca’nın önünü kesmek, oyları bölmek için aday ‘yapıldığı’ iddia edildi. Hatta Büyükerşen’in ismi geçti kulislerde... Öyle de oldu... Hem oylar bölündü, hem de Fevzi Sürmeli atanmadı. Sürmeli 334, Mandal 295 oy aldı. 96 oy alan Davut Aydın rektör atanmıştı. Mandal denince aklıma bu ‘iddia ve kulis konuşmaları’ geldi.
 
Suat Er, iddialar ve tepkiler
Arkadaşımız Arif Anbar, araştırmacı gazetecilik örneği göstererek Suat Er ve iki oğlunun aldığı kredileri kamuoyuna duyurdu. Kredi kullanımı neden haber oldu? Çünkü Suat Er, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı da yapıyor. Aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı... Anbar, bir süredir kentte dolaşan ‘söylentileri’ belgesiyle yayınladı. Anbar’ın haberinden sonra bana göre Er ve oğulları bir dizi hata yaptı. Bunlar öyle hatalar ki; insanın aklına her türlü ‘şeyi’ getirecek cinsten... Arkadaşımızı arayıp cevap hakkını kullanmak yerine ‘değişik’ yollara başvurdular. Anbar’ın tüm sosyal medya paylaşımlarının altına aynı hakaret dolu metni yapıştırdılar. Üstelik bunun ‘suç’ teşkil ettiğini bilmiyorlar. Arkadaşımıza psikolojik harekât başlattılar. Neysek ki Arif, onların yüz katı zorluklardan geçerek bugünlere geldi. Er’in toplantıda söyledikleri de inanılır gibi değil... Suat Er ve oğullarının yaptığında ‘hata’ yoksa bunu kamuoyuyla paylaşılmasında sakınca olmaması gerekir. Suç unsuru taşıdığı düşünülüyorsa savcılık orada. Yapılacaklar belli yani... Böylesi tepkiler ‘neden’ dedirtiyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi