CHP’li Usluer: Burhan Sakallı, bu şehirde yaşayan iyi bir insan

Ama genel olarak olumsuz hiçbir şey düşünmüyorum. Onlara da bu süreçte, açıkçası başarılar diliyorum.

31 Ocak 2019 08:50
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Parti Meclis Üyesi ve 25. - 26. Dönem Eskişehir Milletvekili olan Prof. Dr. Gaye Usluer’i ES TV ekranlarında yayınlanan Vaziyet’e konuk olarak aldık. Usluer, Türkiye ve Eskişehir gündemine ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu ancak özellikle iki konu hakkındaki görüşleri dikkatimi çekti. Neydi o iki konu? İlki, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç’a ilişkin açıklamaları. İkincisi ise, Millet ittifakı partilerinden İYİ Parti’nin, Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday çıkartması meselesi.

*

Şimdi, ben soracağım, Gaye Usluer yanıtlayacak. Başlayalım…

*

-AK Parti’nin Büyükşehir ve merkez iki ilçe adaylarıyla iletişiminiz oldu mu? Tanıyor musunuz? Nasıl değerlendiriyorsunuz?

OLUMSUZ HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMÜYORUM

G. Usluer: Volkan Bey’i ve Hasan Tuç’u, çok derin tanımıyorum. Benim dışarıdan gördüğüm, sadece kendi partileri içerisinde, siyasetin içinde figürler oldukları, yani o parti içerisindeki siyasal figürler olduklarını biliyorum. Dolayısıyla ‘iyi ya da kötü’ diye değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ama Burhan Bey’i, Odunpazarı Belediye Başkanlığı sürecinden tanıyorum. Burhan Bey insani özellikleri olan, bu şehrin bir yaşayanı, genel çerçevede siyasi amacı bir kenara bırakarak kurduğu insan ilişkileri bakımından bu şehirde yaşayan iyi bir insan olarak tanımlıyorum. Siyasetin ötesinde düşüncelerim bunlar, çünkü rakibiz sonuçta, birbirimize rekabet edeceğiz. Ama genel olarak olumsuz hiçbir şey düşünmüyorum. Onlara da bu süreçte, açıkçası başarılar diliyorum.

*

-İYİ Parti, Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyelerinde aday çıkartmazken, Odunpazarı Belediyesine aday çıkarttı ve Salih Karabacak ismini öne sürdü. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? İYİ Parti’nin bu tavrı CHP’li Başkan Kazım Kurt’a zarar verir mi?

GÜÇLÜ OLAN DESTEKLENMELİDİR

G. Usluer: Doğru olan, yapılacak ittifakta, iki parti arasında il ya da ilçe bölüşümünde hangi parti güçlüyse diğer partinin aday göstermemesi ve güçlü olan partiye destek olmasıdır. Eskişehir özeline baktığımızda…
Eskişehir’de, Büyükşehir Belediyesi ve iki merkez ilçe, CHP’dedir. Dolayısıyla bu belediyelerin bizde olması, ittifaka girerken daha başlangıçta bu belediyeler üzerindeki inisiyatifin CHP’de olma zorunluluğunu getirmektedir ve göstermektedir.

KAZIM KURT’A ZARAR VERMEZ

Ama nedendir bilinmez, CHP ve İYİ Parti arasında Odunpazarı’yla ilgili böyle bir kriz çıktı…
Odunpazarı’nda İYİ Parti’nin aday çıkartmış olması konusunda, herhangi bir tartışma ortamı yaratacak değilim. İttifak nedeniyle ‘hayırlı olsun’ diyebilirim sadece. Ama Odunpazarı’nda, CHP dışında bir adayın kazanma ihtimali yoktur. İttifak partilerinin her ikisinin de aday çıkartması kar getirmez, ama bizim adayımız Kazım Kurt içinde zararlı bir durumun olmayacağını şimdiden söyleyebilirim. Ama doğru olmamıştır. Çünkü burada İYİ Parti’nin kazanma olasılığı yoktur.

*

Gaye Usluer’in bahsi geçen iki konu hakkındaki görüşleri bu şekilde.
Özetlemek gerekirse…
Usluer, Burhan Sakallı’ya ilişkin oldukça olumlu düşüncelere sahip. Diğer taraftan İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda aday çıkartmasının doğru olmadığına vurgu yapan Usluer, bu durumun Kazım Kurt’a zarar vermeyeceği kanaatinde.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Iğdırlı kazım 1 Şubat 2019 01:09

serhat kardeş bakıyorum meral ablan gibi şark kurnazlığı yapıyorsun . Iğdırmı ? sen biliyormusun ığdır nerede . Kusura bakma biz safızda ...........

2 0 Cevap Yaz
HAKAN 31 Ocak 2019 17:26

iyi parti sen ne ayaksın.kazanma şansın sıfır ramis tunca zaten bir ankette volkan doğan a oy vermişti.sandıkdada volkan doğan a mı verecek yazıklar olsun

1 6 Cevap Yaz
Es 31 Ocak 2019 16:15

Yapılan politika,Kurt a zarar vermez.2014 den bu yana mhp bölündü.Odunpzarında iyi mhp den güçlü,ancak seçim kazanacak kadar değil.Mhp de akp yi kazandıracak kadar oya sahip değil.Chp nin kendi potansiyeli kazanmaya yeter....

2 9 Cevap Yaz
Peker

sandık bu belli olmaz. içine ne atılırsa o çıkar. 5 yılda çok seçmen değişti . 2014 te 14 yaşında olamlar şimdi oy kullanacak.

0 2
serhat 31 Ocak 2019 13:11

ODUNPAZARI için İyi parti yanlış yapıyor. Kazanma şansımızın olmadığı yerde diğer yerlerde ittifak kurduğun ortağını burada baltalayamazssın. Iğdırda Hdpye karşı Mhp adına geri çekilinirken , burada da millet adına geri çekinilmeli.

3 7 Cevap Yaz
Adnan

volkan doğan odunpazarına güneş gibi doğacak

8 4
Vural 31 Ocak 2019 10:38

2014 te 12500 farkla kazanmıştı kazım kurt. mhp ise 51000 oy almıştı. bakalım şimdi ne olacak. Bunun yanında büyükşehir için 12 ilçe belirleyici olabilir

5 7 Cevap Yaz
es

2014 seçimlerinde iyi parti yoktu mhp nin oylarını hesap ederken iyi partiyi de göz önünde bulundurmak lazım. Kazım kurt un odunpazarı nı alacağını düşünüyorum.

4 11
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi