CHP’li Ahmet Saraç’a il başkanlığı teklifi!

Bugün biraz CHP’ye ilişkin konuşulanlara göz atalım…

18 Aralık 2020 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Bugün biraz CHP’ye ilişkin konuşulanlara göz atalım…
 
*
Recep Taşel - Ahmet Saraç
CHP’nin tanınmış isimlerinden olan, bazı dönemlerde adı il ve ilçe başkan adaylıkları için geçen Ahmet Saraç ile Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar’ın arası açılmış. Hatta Ahmet Saraç’ın istifa ettiği, bununla beraber yeni kurulan Gelişim ve Demokrasi Partisi’nin Saraç’a kanca attığı ifade ediliyor. Öyle ki, partinin genel başkanı olan Özlem Ağırman, Ahmet Saraç’a ‘Kurucu Eskişehir İl Başkanlığı’ teklifinde bulunmuş.
 
*
 
Peki, kulislerde konuşulan bunca unsur doğru mu?
 
*
 
Ahmet Saraç’la görüştüm ve konuşulanları aktardım.
Akabinde sordum: Doğruluk payı nedir?
Saraç, bahsi geçen soruya, şöyle yanıt verdi:
 
‘RAHMİ ÇINAR BENİ RAKİP OLARAK GÖRÜYOR’
“Odunpazarı İlçe Başkanlığı seçimi öncesi aday olmamı isteyen partili arkadaşlar mevcuttu. Aslına bakılırsa benimde içimden geçen oydu, aday olmak istiyordum. Fakat Rahmi Çınar’a söz verilmiş. Bende ne yapayım, sineye çektim bu durumu. Gel zaman git zaman Rahmi Bey beni rakip olarak görmeye başladı. Yani aramızın bozulması demeyelim de, tatlı rekabet olarak nitelendirelim bu durumu. Rekabet güzel bir şey. Bakın uyuyan hücreler uyandı. Rahmi Bey’in beni rakip olarak görmesi, ekip arkadaşlarının da daha tempolu çalışmasına önayak oldu. Bu olumlu bir gelişme.
 
‘AHMET SARAÇ’I İSTEMEYENLER VAR’
İstifa konusuna gelince. Hayır, istifa etmedim. İstifa etmeyi de düşünmüyorum. Elbette Ahmet Saraç’ı partide istemeyenler vardır, çünkü Saraç gidince bir rakip daha eksilmiş olacak. Ama bu ve benzeri durumlar, her partide var. Olması da doğal. Ben böylesi durumlara faydalı rekabet olarak bakıyorum.
 
İL BAŞKANLIĞI TEKLİFİNİ REDDETTİ
Gelişim ve Demokrasi Partisi dikkat çeken bir parti olarak karşımıza çıkıyor. Doğru, Genel Başkan Özlem Ağırman bizzat şahsıma ulaştı. Beraber çalışma yapmak istedi. Partinin Eskişehir örgütünü kurmamı talep etti. Ancak ben CHP’liyim, CHP üyesiyim. Özlem Hanım’a nazik bir dille böyle bir hareket içerisinde bulunmayacağımı ilettim.”
 
*
 
CHP ile ilgili bir diğer konuşulan mevzu ise şu…
Hatırlayın, CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda üye kampanyası başlatmış ve şehrin muhtelif bölgelerinde stantlar açmıştı.
Pek çok yurttaşımız bu stantları ziyaret etmiş ve üye olmak için form doldurmuştu.
Ancak doldurulan bu formların çoğunluğu, CHP Genel Merkezi’ne gönderilemiyormuş. Çünkü çoğu formda, gerekli olan bilgiler eksikmiş; üyelik için başvuru yapan vatandaşlar ‘çekindikleri için’ bazı bilgileri yazmamış. Ve parti, bu eksikleri tamamlayabilme anlamında oldukça zorlanıyormuş.
Kısacası, söz konusu üye kampanyası amaçlanan hedefe ulaşamamış.
 
*
 
Ya, yukarıda aktarmış olduğum kulis konuşmalarını nasıl netleştirebiliriz?
Bu anlamda en yetkili kişi olan CHP İl Başkanı Recep Taşel’le iletişim kurdum ve sordum: Üye çalışması başarıya ulaştı mı? Genel Merkez’e kaç adet üye formu gönderildi? Kaçı gönderilmeyi bekliyor?
İşte, Taşel’in yanıtı:
 
‘PANDEMİ KOŞULLARINA GÖRE İYİ RAKAMLAR’
“En başta şunu söyleyeyim, birazdan size aktaracağım rakamlar, pandemi koşullarına göre iyi rakamlar, başarılı rakamlar. Kampanya boyunca aşağı yukarı 850 üye formu aldık. 710 üyenin işleminin tamamlandığını söyleyebilirim. Bu 710 kişiden 650’sinin üyelik formu, Genel Merkez’e gönderildi. 60 üye formu ise gönderilmek üzere. Aşağı yukarı 150 üye formu beklemede. Eksik evrak ve bilgileri tamamlamaya çalışıyoruz. Örneğin bazı başvurularda fotoğraf eksik. Örneğin nüfus cüzdanı fotokopisi eksik. Örneğin başka partiye üyeliği var, istifa etmesi gerekiyor. İşte bu eksikleri tamamlayıp, kalan 150 formu da en kısa sürede Genel Merkez’e ileteceğiz. Yine bu gecikmenin bir diğer nedeni, 15 günlük askı süresi ve Genel Merkez’in rutin olarak yaptığı ay sonu güncellemesi, onu da vurgulamak isterim.
 
TEPEBAŞI’NDAN 96 KİŞİ
Başka bir bilgi daha vereyim size. Bakın bu kampanya, Odunpazarı ilçe örgütümüzce yapıldı ve pandemi nedeniyle kısa sürdü. Buna rağmen Tepebaşı’nda oturan 96 vatandaşımız da partimize üye olmak için stantlarımıza geldi ve form doldurdu. 8 tane de kırsal ilçemizde ikamet edip üye olmak için form dolduran vatandaşımız var. Yine vurguluyorum, bu kampanya pandemi koşullarına rağmen yapıldı ve biz rakamlardan memnunuz. Bazı aksaklıkların baş göstermesini normal karşılıyoruz, önemli olan sözü edilen aksaklıkların giderilmesi ve biz de gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de pandeminin izin verdiği ölçüde üye çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
 
*
 
Evet, CHP’de son dönemde öne çıkan kulisleri aktarmaya çalıştım.
Bununla kalmayıp, konuşulanların muhataplarından işin aslını öğrenerek siz değerli okurlarımıza aktardım ve takdiri de yine size bıraktım.
Elbette her partide olduğu gibi CHP’de de aktarılacaklar bitmez, partililerin gündeminde olan pek çok konu daha var; kim kiminle görüşme yaptı ve nerede yaptı, ne konuşuldu, hangi ittifaklar üzerinde anlaşıldı, kim kiminle küstü, vesaire…
Onları da zaman zaman yeri geldikçe aktaracağım.
Bugünlük bu kadarla yetinelim…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tespit 19 Aralık 2020 04:50

chp il , ilçe yönetimleri ne yazık ki , birilerinin güdümünde, yazık çok yazık.

1 2 Cevap Yaz
KEMAL AKGÜN 18 Aralık 2020 23:35

HİÇ KİMSE BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEGİLDİR HİÇ KİMSEDE CHP DEN ÜSTÜN DEGİLDİR

0 3 Cevap Yaz
semih 18 Aralık 2020 12:01

Gelişim ve demokrasi partisi böyle bir partimi varmış ne adını ne genel başkanını dahi duymadım

6 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi