CESURCA BİR OYUN FELSEFESİ

Evet, futbol adına her şeyi doğru yaparsınız ve de doğru yapmak için hafta boyunca çok çalışırsınız. Maç gün&uu

4 Mart 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Evet, futbol adına her şeyi doğru yaparsınız ve de doğru yapmak için hafta boyunca çok çalışırsınız. Maç günü gelip çattığında tüm yaptığınız doğruların yanın da birde şans olmalıdır. Ne yazık ki Galatasaray maçında yapılan tüm doğrulara rağmen, topun kaleye girmemesi çok büyük bir şansızlıktı.
Maçın 1’inci dakikasından 90’ıncı dakikasına kadar olan bölümde ve sahanın her yerinde, her karesinde güçlü rakibine üstün olan Eskişehirsporlu futbolcuların, bir futbol takımının nasıl oynaması gerektiğini herkese gösterir bir performans sergilemesi mükemmeldi. Eskişehirspor’un, özellikle kendi oyun felsefesini rakibine kabul ettirmesi ise alkışı hak eden en önemli davranıştı. Karşılaşmanın tamamında, oyunun temposunu ayarlayan taraf Eskişehirspor’du.
Kırmızı Şimşekli futbolcular, karşılaşmadan galip gelebilmek için, futbol adına ne gerekiyorsa onu yaptı. Sadece hanesine 1 puan yerine 3 puanı getiren o golü bulamadı. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın takımını çok iyi bir şekilde hazırladığı için kendisini kutluyorum. Niçin mi? rakibinin, gerek kadro derinliği, gerekse futbolcu kalitesi bakımından kendi takımından kat be kat daha üstün olmasına rağmen, cesurca bir oyun felsefesiyle takımını bu önemli karşılaşmaya son derece iyi motive edip hazırladığı için.
Eskişehirsporlu futbolcuların, tribünlerden gelen o muhteşem ve coşkulu tezahüratlara cevap verircesine istekli futbol oynamaları ise, takım ve taraftarın ne denli bir bütünlük içinde olduğunun bir göstergesi olmalı diye düşünüyorum.
Drogba, Sneijder, Burak, Melo ya da Selçuk gibi yıldızların varlıkları bile birçok güçlü takımları tedirgin edip korkuturken. Kırmızı Şimşekli futbolcular Erkan Zengin, Tello, Alper Potuk ve Hürriyet Güçer’in saha içinde göstermiş oldukları performanslar ise, Galatasaraylı bu yıldızlarının façasını bozar cinstendi. Eskişehirspor’un ilk beş hedefinden kopmaması için, almış olduğu bir puan çok önemli. Ancak bundan sonra oynanacak maçlarda da bu performansı mutlaka göstermeliler. En önemlisi de, Eskişehirsporlu futbolcuların göstermiş oldukları onurlu mücadeleden dolayı kutluyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi