Cesaret isteyen bir macera: Özgürlük Yolu

Hilal Köver yazdı

21 Eylül 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Çoğumuz zaman zaman yaşadığı hayatı bırakıp farklı bir yere yerleşmenin, yeni maceralar yaşamanın hayalini kurmuştur. Ancak yine çoğumuz genellikle hayatını değil hayallerini bir kenara bırakır. Bu hafta bahsedeceğim filmin baş karakteri yaşamak istediği hayatı kendi belirliyor. Bize de ekran başında izlemek kalıyor. ‘Into the Wild’ yani Özgürlük Yolu’ndan bahsediyorum. IMDB puanı 8,1 olan, macera dolu bir yolculuğu anlatan, Amerikan yapımı film 2007’de vizyona girmesine rağmen özellikle günümüz gençlerini de etkisi altına alabilmeyi başarmış ender filmlerden. Filmimizi yakından tanıyalım.

EFSANE MÜZİKLER
MUHTEŞEM MANZARALAR
Sıradanlaşan hayatımızın çok büyük bir bölümünü teknolojinin getirileri olan sosyal medyada harcadığımız şu günlerde, her zaman özendiğim bir kesim var; tasını tarağını sırtındaki çantada toplayan, o dağ benim, bu göl senin gezenler… Bu hayatı seçenler öyle çok zengin de değildir. Sadece parasız da mutlu olunabildiğinin farkına varmışlardır. Azla yetinir, çoğu da yanındakiyle paylaşır bunlar. Sayısız ülkeye gider, her yerde kapısını çalabileceği dostlar biriktirirler. Hayaller Paris hayatlar Muş diye gülüp geçiyorsanız siz de benim gibi,  bu duyguları az da olsa yaşayabileceğiniz Özgürlük Yolu filmini izleyin. Filmin müzikleri içinizde yollara çıkma isteği doğururken, birçok sahnesi de muhteşem manzaralara tanık olma fırsatı sunuyor.

HER ŞEYİNİ BIRAKIP
DOĞAYI SEÇİYOR
Başrolde Emile Hirsch’in yer alarak Chris McCandless karakterini canlandırdığı filmin yönetmeni Sean Penn. Aynı isimli kitaptan uyarlama olan filmde McCandless üniversite mezuniyeti sonrası aile baskısına, toplumun getirilerine tepki göstererek Alaska’ya, vahşi doğaya seyahat etmeye karar veriyor. Ailesinin isteklerini saçma bulan McCandless bir sahnede tüm parasını yakarak paranın önemsizliğini gözler önüne seriyor. Kar kış demeden yolculuğuna devam eden McCandless, yolculuğu esnasında birçok insanla tanışıp öykülerine dahil oluyor. Filmde doğanın güzelliği karşısında şehir hayatının ne kadar anlamsız olduğu hissine kapılıyorsunuz. Her bir sahnesi ayrı macera olan filmde, doğanın iyi yanları olduğu gibi kötü yanlarını da yaşıyor baş karakter. Sonu ya da detayları ‘anlatılmaz yaşanır’ diye tabir ettiğimiz filmlerden bir tanesi Özgürlük Yolu. O sebeple özellikle benim gibi farklı ülkeleri tanıma, yeni insanlarla tanışma, değişik kültürlere  tanık olma gibi meraklarınız varsa Özgürlük Yolu’nu mutlaka izleyin. Şimdiden iyi seyirler!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi