Cesaret bulaşıcıdır

31 Mart seçimleri, 6 Mayıs Operasyonu ve 23 Haziran seçimlerinden sonra, yeni bir Türkiye ile karşı karşıyayız

2 Temmuz 2019 08:14
A
a
Sütiş Eskişehir
31 Mart seçimleri, 6 Mayıs Operasyonu ve 23 Haziran seçimlerinden sonra, yeni bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Özellikle iktidar partisi cenahında yoğun tartışmalar olduğunu görüyoruz. Bir seçim yenilgisinden sonra parti içinde tartışma yaşanması doğaldır. Ancak söz konusu tartışmaların yapıcı olması gerekir. Oysa ki AK Parti'de kırıcı tartışmalar olduğunu görüyoruz. Bu durumun nicedir beklenen bir bölünmeye yol açıp açmayacağını birlikte göreceğiz. Son olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'ye değil, partinin lideri olan Erdoğan'a karşı sert eleştirilerinin olduğunu gördük. Sayın Davutoğlu AK Parti'nin bir 'Aile Partisi' olmadığını söyledi. Davutoğlu'nun eleştirileri arasında dikkat çeken bir cümle de, "Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız" ifadeleriydi. Öteden beri AK Parti içinden kopuşların olmasının çok kolay olmayacağını savunuyorum. Hemen hemen her AK Partili'nin bir dönem "Hizmet hareketi, çok özledik, bitsin bu hasret" diyerek kimlere seslendiğini biliyoruz. Bir kişinin bundan 8 – 9 sene önce bir FETÖ üyesiyle çay içerken çekilmiş fotoğrafı bile başını ağrıtabilir. Mesela CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 6 sene evvel attığı bir twit bile maheme konusu olabiliyor. Bir AK Partili vekilin 10 sene önce attığı twitin başını ağrıtmayacağını da nereden çıkarttınız? Dolayısıyla AK Partililerin öyle kolay kolay başka partilere geçeceğini zannetmiyorum. Ancak şunu da unutmamak lazım; eğer AK Parti'den küçük de olsa bir kopma gerçekleşirse, bu durum muhaliflerin iyice cesaretlenmesine ve partiden ciddi kopuşların olmasına yol açabilir. Çünkü korku gibi, cesaret de bulaşıcıdır...

En ucuz su 

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 12 litrelik Kalabak su damacanalarının 5 liradan satılacağını duyurdu. Böylece 3 buçuk liralık Kalabak damacanaları, yüzde 43 zamlanmış oldu. ESKİ geçen yıla oranla işçilik maaliyetlerinin yüzde 30 arttığını belirtti. Ayrıca damacana üretiminden su çıkartma maliyetine kadar pek çok üretim kalemine yüzde 40 ve 54 arasında zamlar geldiğini söyledi.
Yine ESKİ'den yapılan yazılı açıklamada benzer suların 7 lirayı bulan fiyatlarla satıldığı, litre fiyatı sadece 41 kuruş olan Kalabak Suyu'nun piyasadaki en ucuz su olduğu ifade edildi. Yapılan hesaplar ortada. Bu rakamlara itiraz etmek mümkün değil. Ayrıca Eskişehir Halkı'nın en ucuz ve kaliteli suya kavuşmasını sağlayan yetkililere de teşekkürlerimizi sunarız. Eğer Eskişehir Belediyesi, su gibi ve süt gibi hizmetlerini Türkiye ortalamasının üzerinde satarsa, eleştiriyi hak eder. Ancak bütün bu hizmetleri Türkiye ortalamasının altında, hem de bir hayli altında alıyorsak, bu duruma sevinmemiz lazım. Nihayetinde 1.200 küsur odalı kışlık, 450 küsur odalı yazlık, 1.071 metrekarelik yaylalık ve 650 milyon dolarlık uçan saraylarımız varsa; bunun müsebbibi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi değildir. Zamma mecbur kalan ancak bunu yaparken de halkını düşünen Büyükşehir yetkililerini tebrik ederiz.

Ataç'tan çevrecilere açık çek 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği’nin yeni hizmet binasını ziyaret etti. Ziyarette Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de bulundu. Ayrıca Partisinin İl Başkanı Abdülkâdir Adar da Ataç'ı yalnız bırakmadı. Dernek Başkanı Sadık Yurtman'ı tebrik eden CHP heyeti, Eskişehir'deki çevreci bilince dikkat çekerek, Dernek yöneticilerinin başarılarının devamını temenni etti. Ayrıca Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, söz konusu dernekle işbirliği yapmaya devam edeceklerini de ifade etti ki, çevreci bilince sahip olan Ahmet Ataç'dan da böylesi bir hareketi beklerdik.

'Bizim' Büyükelçimiz 


Bir dönem partisinin Genel Başkan Yardımcısı olan eski milletvekillerimizden Murat Mercan'ın uzun süredir Japonya'daki Büyükelçimiz olduğunu biliyoruz. Japonya dünyanın öteki ucunda olsa da bize çok yakın bir ülke. Nezaketleri ve üstün ahlak anlayışlarıyla Türk Milleti'nin takdirini kazanan Japonlarla pek çok konuda işbirliği yapıyoruz. F – 35 savaş uçaklarından tutun, Türkiye'deki otomotiv devlerine kadar Japonlarla pek çok konuda kader birliği içindeyiz. Dünyanın en saygı ülkelerinden biri olan Japonya'da bir Eskişehirli Büyükelçi olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Şimdilerde yürütülen G – 20 zirvesine ev sahipliği yapan Büyükelçi Mercan'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sürekli yanında olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanı'nın Japonya'da çok önemli gündemleri var. Terörle mücadeleden tutun, S – 400 ve F – 35 krizlerine kadar pek çok sorunu çözmesi gerekiyor. Üstelik Japonların Sinop'a kuracağı nükleer santral de iptal edildi. Muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanı hazır gitmişken, borç para bulabileceğimiz ülke liderleriyle de bir takım temaslarda bulunmuştur.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kadir 2 Temmuz 2019 12:04

3.5 tl olan su olsa olsa 4 tl olur.. 5 tl olunca işler değişiyor.. bunun savunulacak hiç bir yanı yok..

2 4 Cevap Yaz
VATANDAŞ 2 Temmuz 2019 10:05

Günde 1 dabacana su 5 liradan 150 lira , 4 kişilik bir ailenin ev şebeke suyu asgari 100 lira toplam 250 lira suya harcanan en az ,en tutumlu toplam para , Sonuç en ucuz su Eskişehir de imiş , sen nerede yaşıyorsun derler adama.

3 11 Cevap Yaz
Vural 2 Temmuz 2019 10:02

en ucuz su hesabını yapanlara şaşıyorum. 4 işlem bilen biri bile bunu hesaplayabilir. benzer suların 7 lira olduğu söylenmiş . benzer değil direkt kalabak su kendisi 7 tl oldu . ( Alo Kalabak ) diğer sular sipariş üzerine eve özel geliyor .

3 8 Cevap Yaz
cavidan 2 Temmuz 2019 09:17

su zammını da savundunuz ya helal olsun size, gelen zam sadece sağcıların cebine zarar vermiyor solcularında cebine zarar veriyor. tebrikler ne kadar iyi bir gazeteci olduğunuzu daha iyi anladım.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi